Hapert nog kansrijk in tweeluik tegen Bergeijk

(Voor meer foto's van deze wedstrijd surf naar FOTOTB.NL)

In de eerste helft waren de bezoekers immers de betere ploeg en leidden bij de rust ‘slechts’ met 0-1. In de 30ste minuut kon Bergeijk-doelman Mats Burgmans in eerste instantie nog redding brengen op een schot van Jesse Geboers. In de rebound was het Rik Verdonschot die onhoudbaar inschoot. Op dat moment een zeer verdiende voorsprong, want Hapert speelde uitstekend en Bergeijk kwam nauwelijks in het stuk voor. Het eerste echte wapenfeit was ook voor de formatie van trainer Herbert de Krom. In de 11de minuut produceerde Kevin Raaijmakers een afgemeten vrije trap, die door Dave Koolen rakelings werd overgekopt.

Hierna werd Bergeijk wat gevaarlijker, maar doelman Bas Brekelmans, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van de selectie van Hapert, hoefde nauwelijks in actie te komen. Pas in de 22ste minuut moest hij de bal over het doel tikken, toen Jari Kok hard uithaalde. De beste kans was drie minuten later aan de andere kant van het veld. Jesse Geboers zette Dave Koolen vrij voor Burgmans, maar de 17-jarige aanvaller wachtte te lang en gaf de Bergeijk-doelman de kans de bal van zijn voeten te plukken. In de 30ste minuut viel dan de 0-1 en leek handhaving in de derde klasse voor Bergeijk plotseling ver weg.

Bewust
Na de rust verscheen er echter een geheel andere thuisploeg op het veld. De donderspeech van trainer Frans Verbeek had blijkbaar gewerkt en de spelers leken zich er plotseling van bewust dat bij een nederlaag het allemaal wel heel moeilijk zou worden. In de 57ste minuut had Jop Lavrijssen de 1-1 op zijn schoen, maar vrij voor het doel schoot hij de bal over. Drie minuten later legde scheidsrechter Jansen de bal op de stip, nadat Bart Dijkmans Jari Kok na de grond trok. Bergeijk-aanvoerder Ruud Willems bracht zijn team langszij: 1-1.

Hapert rechtte de rug en kreeg kansen via Jordi Huybregts en Kevin Raaijmakers, maar het was in de 80ste minuut Bergeijk dat de leiding nam. Na wéér een kans voor Lavrijssen, was het Kok die door de Hapert-defensie soleerde en fraai afrondde: 2-1. Lang kon Bergeijk overigens niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was het weer gelijk. Doelman Burgmans legde Koolen neer en Jansen was opnieuw gedecideerd. Jesse Geboers zorgde voor de verdiende 2-2.

In deze open wedstrijd leek alles nog mogelijk en eigenlijk was niet duidelijk of er nog een winnaar zou komen. In de 84ste minuut had Huijbregts namens Hapert het duel kunnen beslissen, maar de middenvelder was in kansrijke positie te sociaal en wilde een medespeler laten scoren. Daar waar hij beter zelf had kunnen schieten. Ook Geboers kreeg nog een grote kans, maar ook hij verzuimde te scoren. Deze missers kwamen Hapert duur te staan. In de blessuretijd schatte Stijn Cox een voorzet van Kok op waarde en schoot de belangrijke 3-2 binnen.

Bergeijk: 1. Mats Burgmans, 2. Danny Kouwenhoven, 3. Bart van Gerven, 4. Stijn Cox, 5. Ruud Willems, 6. Jop Lavrijssen, 7. Jari Kok, 8. Luuk Kuijken, 9. Huib Gijsbers (12. Koen van Woerkum), 10. Piet Michielse (15. Daniel Smits), 11. Rob Vinck (13. Tom Box).

Hapert: 1. Bas Brekelmans, 2. Teun Lavrijssen (Brian Tijssen), 3. Yorick Hooijen, 4. Ruben Hermans, 5. Bart Dijkmans, 6. Jordi Huybregts, 10. Jesse Geboers, 11. Dave Koolen (9. Ralph van Meijl), 12. Thed van de Kerkhof, 14. Kevin Raaijmakers, 17. Rik Verdonschot (16. Huub Spoormans).