HMVV - SDO'39: 3-0 (I)

HMVV overklast SDO

Na één schamel puntje uit de laatste twee wedstrijden tegen de nummer laatst Nieuw Woensel was het hoog tijd voor HMVV om een resultaat neer te zetten.

In de derby deze donderdagavond tegen SDO’39 wist het weer eens te winnen. In met name een goede tweede werd het uiteindelijk 3-0 voor Hooge Mierde.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor HMVV. De Hooge Mierdenarden wonnen hun duels en hadden een veldoverwicht. Na zo’n 10 minuten kantelde dit momentum en was SDO de bovenliggende partij. Men wist elkaar goed te vinden op het middenveld. Echte kansen bleven echter uit. HMVV werd voetballend slordiger en kon amper nog een goede aanval opzetten. Toch was de eerste grote kans voor Hooge Mierde. Een corner van rechts werd door Willem van Gisbergen op de lat gekopt. Na 35 minuten spelen gingen SDO speler Martijn Hellegers en HMVV verdediger Sven Spooren een luchtduel met elkaar aan. Ietwat verblindt door de zon botsten zij met de koppen tegen elkaar en moesten daardoor beiden met een serieuze hoofdwond het veld verlaten en naar het ziekenhuis. Vlak voor rust weet HMVV de score te openen. Pieter Michelbrink bereikt de opgekomen rechtsback Dirk Verstijnen met een crosspass. Op Dirk’s voorzet is het vervolgens HMVV aanvaller Floran Veerman er als de kippen bij om te scoren (1-0).

Direct na rust schiet HMVV uit de startblokken. Duels worden gewonnen en ook aan de bal ziet het er een stuk beter uit. Na 55 minuten voetbal is hét moment van de wedstrijd. De ontketende Floran Veerman wordt in het zestien metergebied van SDO door de lucht aangespeeld. Floran neemt direct aan en wipt met een subtiele voetbeweging de bal over zijn directe tegenstander waarna hij Bergkampiaans kan afronden (2-0). Na deze goal houdt HMVV het initiatief in de wedstrijd.
SDO weet enkel met een handvol corners nog wat gevaar te stichten. Door deze machteloosheid neemt de frustratie bij enkele SDO-spelers toe. Thijs Spierings pakt halverwege de tweede helft een domme tweede gele kaart en SDO moet met tien man verder. Drie minuten voor tijd gooit HMVV de wedstrijd in het slot. De ingevallen Matt Luijten wordt in de zestien met een steekpass aangespeeld en kan uit de draai scoren (3-0). Door dit sterk optreden van Hooge Mierde - mede mogelijk gemaakt door het nieuw elan van de jeugd - doet het goede zaken.

Hopelijk geeft dit de spelers een boost om het restant van het seizoen het nog tot een goed einde te brengen.