HMVV - Bergeijk: 0-1

Een paasweekend met wisselend resultaat. Zaterdag tegen koploper Hoogeloon een verdiende nederlaag en maandag tegen laagvlieger een kleine maar toch wel verdiende overwinning. De kansen op nacompetitie stijgen wel gezien de andere resultaten.

Afgelopen zaterdag bouwde koploper Hoogeloon in de 1e helft een overwicht op kreeg diverse mogelijkheden en een goede kans. Bergeijk was duidelijk de onderliggende partij die voornamelijk verdedigde. Beide partijen kregen één goede kans maar in allebei de gevallen bleek de keeper uiteindelijk de baas. Geen doelpunten in het eerste deel van de wedstrijd. Rust 0-0.

Hoogeloon kwam feller uit de rust en kreeg enkele goede kansen. Vooralsnog wist Daan Bauhaus in het doel van Bergeijk te verdedigen maar in de 18e minuut was Niels Luijten wel succesvol (1-0).

In de slotfase dwong Bergeijk enkele corners af. In de allerlaatste minuut schoot de Bergeijk -keeper op de arm van een Hoogeloon-speler. De scheidsrechter vond het niet voldoende voor een penalty en het lege Bergeijk-doel werd gevonden door Niek van den Broek waarmee de eindstand van 2-0 op het scorebord kwam.

Afgelopen maandag werd in Hooge Mierde een verdiende overwinning behaald.

In de 1e helft was Jop Lavrijssen dichtbij een doelpunt. Zijn inzet kwam in de 25e minuut niet verder dan de paal. In het begin van de 2e helft viel het enige doelpunt via Lars Luijten die een fout in de HMVV-defensie afstrafte.

Bergeijk kreeg nog voldoende kansen om de score te verhogen. Dat lukte niet en HMVV was onmachtig om maar enig gevaar te ontwikkelen zodat de score reeds bereikt werd.