HMVV - ACHT: 1-0

HMVV wint van Acht

Op het zonnige sportpark de Leeuwerik trad HMVV vandaag aan tegen Acht. Voor HMVV was het door winterstop en vele afgelastingen alweer 12 weken geleden dat het een thuiswedstrijd speelde. Na het laatste fluitsignaal kon het opgelucht ademhalen. In een niet hoogstaande wedstrijd won HMVV namelijk met 1-0. De eerste helft vielen er weinig kansen te noteren.

Door een goede organisatie kwam HMVV namelijk nauwelijks in de problemen. Aanvallend wist het echter ook niet veel te creëren. Na een half uur spelen wist HMVV te profiteren van een zwak moment van Acht. De bal werd op het middenveld opgepikt en Thomas Castelijns werd in stelling gebracht. Thomas bleef koel en werkte 1 op 1 met de keeper de bal in het doel (1-0). In het restant van de tweede helft kwam Acht wat beter in de wedstrijd zonder echt gevaar te stichten.

In de tweede helft was het “vrouwen en kinderen eerst” voor HMVV. Acht probeerde met wat opportunistischer spel de gelijkmaker te forceren. Acht creëerde via de flanken en spelend op de lange bal een veldoverwicht. HMVV hield met veel inzet stand, maar kwam er voetballend amper nog aan te pas. Tien minuten voor tijd was het invaller Roy Roestenburg die namens Acht van dichtbij de gelijkmaker binnenkopte. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege het hinderen van HMVV-keeper Erik Voets binnen zijn 5 meter gebied. In de 85e minuut kreeg HMVV-aanvaller Matt Luijten nog een grote kans. Van grote afstand schoot Matt richting het doel van Acht, maar zijn inzet werd door doelman Rico de Veld onreglementair gekeerd. Hij maakte namelijk hands buiten zijn strafschopgebied en kreeg daarvoor een rode kaart. HMVV kon uiteindelijk de 1-0 voorsprong over de streep trekken en schrijft daarmee drie belangrijke punten bij. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Hoogeloon op het programma.

HMVV - ACHT (verslag ACHT)
In een rommelige 1e helft was het voetbal van bedenkelijk niveau!  Er waren weinig of geen kansen te noteren. Na een half uur omzeilde Thomas Castelijns de buitenspelval en ging alleen op Acht goalie Rico de Veld af en maakte geen fout 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft een veel beter Acht met ook veel meer balbezit echter er werden weinig kansen gecreëerd. De enigste kans was  in de 80e min. toen een kopbal van Roy Roestenburg werd afgekeurd voor het hinderen van de keeper. 5 min. voor tijd kreeg Acht goalie Rico de Veld nog de rode kaart voor hands buiten het strafschopgebied, eindstand  1-0