logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

23 april 2019 | Hoofdklasse B

Groene Ster - RKSV Nuenen: 1-0


Deel dit bericht:


WINNEND GROENE STER GRIJPT KOPPOSITIE IN HOOFDKLASSE B
Groene Ster omzeilde afgelopen Paaszaterdag de lastige klip Nuenen in de strijd om de koppositie van de hoofdklasse B (1-0). In een spannend duel resulteerde het veldoverwicht van de groen-witten in het laatste kwartier in de verlossende voorsprong via een rake treffer van Maikel van Kesteren. De aanvoerder van Groene Ster liet Nuenen-goalie Jeroen Keeris met een vlammend schot kansloos, waardoor de volle buit in Heerlerheide bleef en na afloop de koppositie voor Groene Ster in de hoofdklasse B een feit bleek. In de spannende titelrace maakt Groene Ster zich op voor de beslissende maand mei waarin de ontknoping zal naderen.

Na de historische 2-7 overwinning die Groene Ster vorige week behaalde in de topper tegen Baronie was het zaak voor de equipe van Maurice Verbunt om tegen het stugge Nuenen weer vol voor de drie punten te gaan. Net als in de uitwedstrijd bij Nuenen op 2 december 2018 wist Groene Ster ook afgelopen zaterdag na 90 minuten met dezelfde score aan het langste eind te trekken. Scoorde destijds Chefrino Eind in de 76e minuut de winnende treffer, zaterdag moest het talrijke publiek eveneens lang wachten op een doelpunt voor Groene Ster. In de eerste helft probeerden de sterdragers naar openingen te zoeken tegen een defensief Nuenen dat veel mensen achter de bal hield. De ploeg van oud-international Jan Poortvliet kent een mindere tweede periode en zag goalgetter Thom van de Donk, vorig jaar nog goed voor 25 seizoenstreffers, in maart op wereldreis gaan. Groene Ster zorgde voor de eerste wapenfeiten nadat schoten van Thom Vluggen en Dylan Zwartjes met de vuisten gekeerd werden door de boomlange Nuenen-keeper Jeroen Keeris. Nuenen probeerde sporadisch eruit te komen via de eenzame en teruggekeerde spits Noel Jansen. Behoudens een te slappe inzet van Sam Strijbosch verschenen de Brabanders niet voor het doel van Job van de Walle. Aan de andere kant veerde het publiek op toen een vermeende handsbal door arbiter Rob Wassink werd weggewuifd en een kansrijke kopbal van Cem Unal over de lat scheerde.

In de tweede helft schroefde Groene Ster het tempo verder op en vielen er voldoende kansen te noteren, echter tot het bevrijdende doelpunt bleef het duel lange tijd in evenwicht. Zo eindigden de kopballen van Chefrino Eind en Cem Unal aan de verkeerde kant van de paal, vloog een schot van Thom Vluggen naast en vonden twee vrije trappen van Dylan Zwartjes vooralsnog geen genade. Uiteindelijk viel de verdiende en achteraf gouden treffer voor een geduldig Groene Ster in de 78e minuut. Dylan Zwartjes zag de ruimte die Maikel van Kesteren voor zich had en op het vlammende schot van de Groene Ster-aanvoerder had Nuenen-doelman Keeris dit keer geen antwoord. De luid bejubelde treffer voor Groene Ster en de minieme voorsprong zorgden in de slotfase ervoor dat ook Nuenen plotseling uit de schulp kroop. De Brabanders kregen twee mogelijkheden via invallers Sem van den Broek en Davy van Bokhoven. Het schot van laatstgenoemde werd door Groene Ster-doelman Job van de Walle met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop verwerkt. Groene Ster bleef daardoor schadevrij en kon de vijfde zege op rij bijschrijven.

In de komende maand mei zal de beslissing gaan vallen in de bloedstollende titelrace in de hoofdklasse B met vijf ploegen binnen een marge van vier punten. Afgelopen Paasweekend maakten concurrenten Gemert en Halsteren geen fout, verloor Baronie de koppositie door een nederlaag bij Unitas en bleek laatstgenoemde met twee zeges zich ook volop te mengen in de top vijf. Komend weekend is er geen competitieprogramma voor Groene Ster, donderdagavond 25 april wordt er weer gevoetbald en wacht het bekerduel in de halve finale op bezoek bij eersteklasser Wittenhorst. Zondag 5 mei wordt de competitie vervolgd in de hoofdklasse B met de Limburgse derby op bezoek bij RKSV Minor.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png