Gestel wint gemakkelijk van matig Halsteren

Winst was zondag voor Gestel eigenlijk wel noodzakelijk om enigszins uit de gevarenzone te blijven. Toen het afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Halsteren halverwege 3-0 was in het voordeel van de geelblauwen, volgde dan ook driftig overleg tussen Paul van der Palen en Tonnie van de Wetering. De een wilde consolideren; de ander had een voorkeur voor het vasthouden van de voorsprong. Gestel won uiteindelijk met 4-1, dus...?Hoofdcoach Van der Palen steekt nog maar eens een sigaartje op, als hij na de wedstrijd de overwinning van zijn ploeg bespreekt. 'Tonnie en ik zijn het meestal wel eens over de speelwijze, maar soms verschil je inderdaad van mening. In de eerste helft zijn we nauwelijks in de problemen geweest, vandaar dat ik gewoon wilde doorgaan. Ronnie (Mevissen, assistent-trainer, red.) en Tonnie wilde echter wat anders. We hebben dus na de rust toch wat gas teruggenomen. Hierdoor kreeg Halsteren wel wat kansjes, maar we zijn nooit echt in de problemen geweest.'Vanaf de eerste minuten ging Gestel op jacht naar een vroege voorsprong. Er waren kansen voor Sidney Gakpo en Michel Leon-Payo, maar tot de twintigste minuut had doelman Roy de Weert nog een antwoord op de inzetten van beide spelers. Toen was de 18-jarige sluitpost echter kansloos. Gakpo speelde zich prima vrij en schoot de bal in twee instanties binnen: 1-0. Niet veel later had de aanvaller ook de 2-0 op zijn schoen, maar opnieuw redde De Weert knap.In de 31ste minuut viel alsnog de tweede treffer. Een prachtige pass van uitblinker Rinke Pennings bereikte Leon-Payo, die Carsley Mathilda op maat bediende. De watervlugge rechterspits rondde beheerst af. De volgende kans was weer voor Leon-Payo, maar hij raakte de bal niet goed en miste jammerlijk. Het was voor Halsteren uitstel van executie, want nauwelijks vijf minuten later werd het alsnog 3-0. Een uitstekende individuele actie van Mathilda, niet meer helemaal okselfris, zorgde er voor dat de bal op rechts terecht kwam bij Irfan Gadzo. Hij zette voor op Gakpo die simpel inkopte.Huis
In de tweede helft leek Halsteren op jacht te gaan naar tegentreffers, maar Gestel was niet echt onder de indruk. Opvallende speler bij de bezoekers was invaller Joe Yoffe. De Engelse aanvaller is klein van stuk, maar was vocaal nadrukkelijk aanwezig. Tot scoren kwam hij echter niet. Dat lukte alleen aanvoerder Rik Schouw. Hij knalde in de 66ste minuut de bal uit een vrije trap prachtig voorbij doelman Brahim Zaari. Lang kon Halsteren niet hopen, want drie minuten bracht Levi Ikele de marge weer op drie, na een soepel lopende aanval via Leon-Payo en Gakpo: 4-1.De wedstrijd was toen lang gespeeld, ook al omdat de verdediging van Gestel stond als een huis. Irfan Gadzo, Rinke Pennings, Bas Bartels en Wesley Burhenne gaven nauwelijks een kans weg en speelden uitstekend. Op het middenveld zorgden Ilja van Leerdam, Younes Hadouir en Henny Noijen voor de nodige balans. Halsteren wisselde nog wel, maar dit zorgde niet meer voor gevaar. Gestel kwam in de slotfase nog enkele malen voor het doel van de tegenstander, maar ook de Eindhovense voorwaartsen waren niet scherp meer.Opstellingen:

Gestel: 12. Brahim Zaari, 2, Irfan Gadzo, 3. Rinke Pennings, 5. Wesley Burhenne, 6. Ilja van Leerdam, 7. Carsley Mathilda (11. Levi Ikele), 8. Henny Noijen, 10. Younes Hadouir, 14. Bas Bartels, 18. Michel Leon-Payo, 20. Sidney Gakpo.

Halsteren: 1. Roy de Weert, 3. Sigourney Bandjar, 4. Robin van Nijnatten, 5. Ellas Meijer, 6. Jeroen Beerendonk, 8. Rik Schouw, 9. Chafik Boushaba (20. Guillermo Zschüsschen), 10. Marvin Bedaf (7. Mesut Kartal), 14. Rob Dietvorst, 16. Sherief Tawfik, 17. Thomas van der Spek (21. Joe Yoffe).