Gehavend Dommelen sluit seizoen af in mineur

foto's Theo van Sambeek

Trainer Mark Post stond er na afloop wat beteuterd bij. Gemengde gevoelens overheersten. ‘Ik neem hier afscheid na drie mooi seizoenen, alleen had de finale van de nacompetitie de kers op de taart moeten zijn. Nu stranden we in het zicht van de haven en dat is toch balen. Zeker als je je bedenkt dat we niet kansloos waren. Emplina heeft een goede ploeg en beschikt over meer voetballend vermogen, maar als we de kansen benutten, had het ook zomaar kunnen uitdraaien op een verlenging of strafschoppen.’
Voor Post (53) is het extra sneu, want door privéomstandigheden zet hij (voorlopig?) een punt achter zijn trainerscarrière. ‘Dit zou dus ook zomaar mijn allerlaatste wedstrijd als trainer kunnen zijn geweest. Ik had dus graag afgesloten met een échte prijs. Een periodetitel is leuk, maar als je dan na twee duels al bent uitgeschakeld is dit zuur. Dommelen had dit seizoen te maken met veel blessures en het blijkt dan dat we in de breedte toch nog tekort komen. Wellicht dat ze volgend jaar, met onder meer Jur Rademakers, wél de stap naar de tweede klasse kunnen maken.’

Dot
In de thuiswedstrijd tegen Emplina bracht Dommelen uiteindelijk te weinig om aanspraak te kunnen maken op een overwinning. Al moet worden gezegd dat de wereld er heel anders had kunnen uitzien, als Anwar Janssen binnen twee minuten de 1-0 had binnengeschoten. Peter van Dooren ging op links goed door en zette de bal scherp voor. Janssen kwam geheel vrij voor de doelman van Emplina, maar verzuimde doeltreffend af te drukken. Een dot van een kans dus, die overigens exemplarisch was voor het vervolg van het matige duel.
Ook de gasten uit Empel zouden, met name in de tweede helft enkele hele grote kansen onbenut laten en hielden zo, onbedoeld uiteraard, Dommelen nog lange tijd in de race. Voor de rust was er nauwelijks sprake van een bovenliggende partij. In de 39ste minuut knalde Van der Palen van afstand de bal op de vuisten van doelman Tony Salm. In de daaropvolgende aanval versierde een van de Emplina-aanvallers een vrije trap. Deze werd voor het doel gebracht, waar de bal vrij kon worden ingekopt. Doelman Leo van Betten bracht knap redding, maar was in de rebound kansloos op de inzet van Dennis van Meurs: 0-1.

Lichtjes
In de tweede helft werd Dommelen wat sterker. Salm redde bekwaam op een schot van Van Dooren en zag uit de daaruit volgende hoekschop Luuk Jansen de bal naast het doel knallen. Niet veel later kwam Tim de Bie een teenlengte tekort om een voorzet van Anwar Janssen tot doelpunt te promoveren. En in de 57ste minuut was er een prima actie van Vince Achten die zich tussen twee verdedigers door wurmde, lichtjes werd aangetikt, maar besloot niet te gaan liggen. Sportief natuurlijk, maar het was de vraag of scheidsrechter Hoeks de bal anders niet op de stip had gelegd.
In de 75ste en 79ste minuut waren er twee enorme mogelijkheden voor Emplina. Eerst slalomde Michiel Buijs voorbij vier verdedigers, ging een één-twee aan met Ethmond Henriquez, maar schoot de bal meters naast. Vier minuten later speelde Henriquez zich prima vrij en schoot de bal vervolgens wild over het Dommelen-doel. Het was uiteindelijk Buijs die de beslissing bracht. In de 82ste minuut werd zijn schot van richting veranderd en was Van Betten kansloos: 0-2. Dommelen geloofde er toen niet meer in en Emplina speelde de wedstrijd rustig uit.

Dommelen: 1. Leo van Betten, 4. Michiel van den Besselaar, 5. Koen Schellens, 7. Niels Hooijschuur (18. Chris Cornelissen), 9. Tim de Bie (17. Corné van Son), 10. Mark van der Palen, 11. Luuk Jansen, 13. Peter van Dooren, 14. Anwar Janssen, 16. Geert Rijnders, 19. Vince Achten (2. Mark Burgmans).

Emplina: 1. Tony Salm, 2. Ricardo Gevers (14. Steven Koningstein), 3. Marciano Henskens, 4. Bas de Boer, 5. Martijn van Helvoort, 6. Dennis van Meurs, 7. Michiel Buijs, 8. Luke van Ham (12. Joep Peeters), 9. Ethmond Henriquez, 10. Richard Palm, 11. Ingmar Voorhaar.