logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Einduitslagen/geplaatste ploegen poulefase Districtsbeker

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

15 mei 2019 | - Wedstrijd van de week 

FC Eindhoven/AV: nog één punt nodig voor historische promotie


Deel dit bericht:


RKVVO-FC Eindhoven/AV in de tweede klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Cas Peters, doelman van aanstaande kampioen FC Eindhoven.


Nog maximaal één punt scheidt de amateurs van FC Eindhoven van een historisch hoogtepunt. Nog nooit speelden de blauwwitten op eersteklassenniveau en dit gaat nu gebeuren. De ploeg van trainer Peter Coumans staat heeft zondag uit bij RKVVO genoeg aan een gelijkspel om de titel te pakken in de tweede klasse F. Een meer dan verdiend kampioenschap, al zegt het aantal verliespunten van FC Eindhoven veel over de krachtsverschillen in deze competitie.

Veertien keer won de aanstaande kampioen, zes keer speelde ze gelijk en vier keer werd er verloren. Dit betekent maar liefst vierentwintig verliespunten. Zes minder dan de nummer 2, Wilhelmina’08. Cas Peters, doelman van FC Eindhoven/AV: “De ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Wilhelmina’08, Marvilde, EFC, Hilvaria, Mierlo-Hout, Someren en Braakhuizen hebben meer dan dertig punten en er is dus een hele brede middenmoot. Twee weken geleden verloren we van EFC, dat vocht voor haar laatste kans. We misten in deze wedstrijd drie basisspelers (Jordi van Meurs, Bas de Haas en Nick van de Berk, red.) en dan kun je zomaar verliezen.”

Met uitzondering van aanvoerder De Haas, die vijf wedstrijden is geschorst, is FC Eindhoven/AV zondag compleet. En dit scheelt een slok op de borrel, aldus Peters. “Zeker Jordi is erg belangrijk voor ons. Met zijn techniek, snelheid en aanvallende acties houdt hij een hele defensie bezig. Andere spelers krijgen dan de ruimte om ook gevaarlijk te worden. Ondanks dat we het imago hebben van een ‘koopclub’, beschikken we slechts over een smalle selectie. Het gemis van drie spelers die normaal gesproken vast in de basis staan, laat zich niet zo gemakkelijk opvangen. We moeten dan andere jongens inpassen en sommige spelers op een andere plek neerzetten.”

Uitstekend
Peters benadrukt dat dit ‘puzzelen’ aan trainer Peter Coumans wel is besteed. “Hij past uitstekend bij deze groep. Hij schept duidelijkheid en iedereen weet wat van hem wordt gevraagd. We spelen met een vaste speelwijze en tactiek en, ondanks de wisselende samenstelling, raakt Peter nooit in paniek. Ik twijfelde vorig seizoen of ik zou blijven, maar toen ik hoorde dat Peter de nieuwe trainer werd, was mijn beslissing snel genomen.” Ook de komst van keeperstrainer Maikel Aarts, oud-doelman van onder meer FC Den Bosch, Feyenoord en Willem II, was voor Peters een reden om te blijven. “Ik heb het gevoel dat ik door hem écht nog steeds beter word!”

Zondag moet het dus gebeuren. Peters heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. “We hebben genoeg aan één punt, maar we gaan voor de winst. Laten zien dat we de meer dan terechte kampioen zijn. En dan lekker feesten!” Na de zomerstop wacht dan een nieuw avontuur in de eerste klasse. Peters verwacht dat FC Eindhoven/AV hierin zeker geen gek figuur gaat slaan. “Er komen enkele nieuwe spelers bij en met name van Salam Seide van WODAN verwacht ik veel. Hij heeft meegedaan in een oefenwedstrijd tegen UNA en was een regelrechte aanwinst! Ook in een hogere klasse gaan we van ons laten horen…”

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

FC Eindhoven/AV: nog één punt nodig voor historische promotie
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png