FC Eindhoven (zaal) wint van HOVOCUBO

FC Eindhoven heeft vrijdagavond na een bloedstollende eindfase Hovocubo verslagen. De Blauw-Witten wonnen in eigen huis met 3-2, nadat de bezoekers in de laatste vijf minuten nog twee keer scoorden. Jan Vogels: "We hadden het lastig, maar hebben hard gewerkt voor de drie punten."

Spaarzame eerste helft
De eerste helft bleef lange tijd gelijk opgaan. Beide ploegen creëerden kansen, maar de bal ging er niet in. Jordany Martinus was in de vijfde minuut dichtbij de openingstreffer vanuit een vrije trap, maar de bal ging er niet in. Niet veel later mocht Jorg van Galen het proberen. Hij kwam vrij, schoot vanuit de draai richting doel, maar de bal ging nipt langs de doelpaal af. Hovocubo kwam in de tiende minuut bijna op voorsprong, maar keeper Pieter Grimmelius stond weer goed zijn mannetje.

Tot in de achttiende minuut bleef het 0-0. In die minuut was het Kenan Koseoglu die het publiek voor het eerst deed opveren. Met een hard schot van dichtbij knalde hij de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust verdubbelde Lahcen Bouyouzan de score. Hij bepaalde de ruststand op een prima 2-0.

Bloedstollende eindfase
De tweede helft leek lang niet anders te gaan worden dan zijn voorganger. Hovocubo werd langzamerhand sterker en kreeg wat meer kansen. Een aantal keren waren de bezoekers dichtbij een doelpunt, maar de Blauw-Witten bleven scherp. Na wederom een lange periode zonder goals, maar wel met spanning, veroverde Tim van den Akker de bal. Na een eigen actie verschalkte hij doelman Koen van der Leeden en scoorde de 3-0. Het leek niet meer fout te kunnen gaan voor FC Eindhoven.

Hovocubo ging na de 3-0 met vijf veldspelers spelen. Dit resulteerde al binnen een halve minuut in een goal. Martin van Eeuwijk kwam vrij en kon de 3-1 binnentikken. Hovocubo speelde sterk met een extra veldspeler. Twee minuten voor tijd werd het nog even billen knijpen voor de FC Eindhoven-aanhang. Amir Molkarai bracht de score terug naar 3-2, met een ingeschoten vrije trap. De spanning was de laatste twee minuten nog te snijden, maar de Blauw-Witten gaven niet prijs. Eindstand: 3-2.

"Lastige wedstrijd"
FC Eindhoven heeft het altijd lastig tegen de ploeg uit Hoorn. Al meerdere wedstrijden op rij werd er niet meer gewonnen. De winst van vrijdag was dan ook een verademing. Trainer Jan Vogels: "We hadden het wel zeker weer lastig. In de eerste helft ging het gelijk op, maar grote kansen kregen we niet echt. We werkten hard, maar Hovocubo speelde ook sterk. De twee doelpunten waren een opluchting." FC Eindhoven pakt met de winst drie belangrijke punten in de strijd om de play-offs. "Play-offs zijn het doel. We bekijken het nu week op week. De wijze waarop we de afgelopen weken spelen ben ik heel blij mee, dat moeten we vasthouden", vertelt Vogels.