FC Eindhoven(zaal) winnaar Brabantse Derby

Trainer Jan Vogels: "De wedstrijd was wisselvallig, maar we hebben lange tijd echt goed gespeeld."

Wisselvallige eerste helft
FC Eindhoven opent sterk in eigen huis. Al na enkele minuten mogen onder meer Jordany Martinus en Lahcen Bouyouzan al enkele schoten op goal noteren. Het eerste doelpunt valt dan ook al snel. In de vierde minuut opent Bouyouzan de score in Eindhoven. Na goed teamspel kan hij van dichtbij de 1-0 binnenschieten. Na de openingstreffer wordt het spel van de Blauw-Witten langzaamaan minder sterk. In de elfde minuut gebeurt er wat verrassends: keeper Coen Burg verovert de bal op eigen helft, sprint naar voren en schiet van afstand de gelijkmaker het net in: 1-1.

FC Eindhoven kreeg het steeds zwaarder. De bezoekers creëren steeds meer kansen. Pieter Grimmelius redt een aantal keer knap, maar bezwijkt in de 17e minuut onder de druk. Raul Nooijen weet uit een counter te scoren en de Bossche ploeg op voorsprong te zetten. In de laatste minuut van de eerste helft breidt Omar Nejjari de voorsprong voor FCK/De Hommel nog verder uit. Hij schiet de 1-3 binnen, waardoor FC Eindhoven met een zuur gevoel thee mag gaan drinken.

Goede comeback
De Blauw-Witten kwamen vol vuur uit de startblokken. Na een grote kans voor Lahcen Bouyouzan in de 21 minuut, maakte hij het een minuut later wel af. Hij kon de bal van dichtbij in het dak van de goal trappen. Niet veel later stond het alweer gelijk. Na een goed opgezette aanval met prachtig combinatiespel was het Dennis van den Eijnden die de score weer op gelijke hoogte bracht: 3-3. FC Eindhoven was nog niet klaar met het offensief. In de 28e minuut schoot Bouyouzan van afstand op goal; de bal werd van richting veranderd door FCK/De Hommel-speler Omar Nejjari en viel zo het net in. De voorsprong was een feit.

Na de 4-3 was de rust enigszins teruggekeerd in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Vooral FC Eindhoven kreeg nog een aantal grote kansen, maar profiteerde niet door te scoren. In de 35e minuut kreeg FCK/De Hommel een penalty na een overtreding. Karim Bali schoot de bal feilloos binnen en maakte de 4-4. De spanning was weer terug. Het duurde echter niet lang voor FC Eindhoven weer wist te scoren. Vier minuten voor tijd zette Oualid Saadouni FC Eindhoven weer op voorsprong. Van afstand schiet hij de bal hard binnen. In de allerlaatste minuten ging FCK/De Hommel nog met keeper Coen Burg als vijfde veldspeler spelen. Vlak voor tijd lijdde de ploeg balverlies; een vlugge counter en assist van Bouyouzan, Martinus die in open goal kon binnenschieten. Eindstand: 6-4.

"Als team aan het groeien"
Volgens trainer Jan Vogels speelde zijn team met vlagen goed. "We begonnen sterk, maar in de eerste helft hebben we het grootste deel het onderspit gedolven. In de rust ben ik streng geweest op het team. Blijkbaar heeft dat geholpen, want de eerste tien minuten van de tweede helft speelden we echt heel goed. De gelijkmaker kwam uit een penalty, maar gelukkig lieten we ons niet kennen en bleven we druk zetten." Het is de vierde winst op rij voor FC Eindhoven. "Met winst kun je niet anders dan blij zijn. De sfeer in het team is goed. Ik heb het gevoel dat we als team aan het groeien zijn."