FC Eindhoven (zaal) pakt drie punten tegen TPP Rotterdam

Veel kansen
Het duel begon aftastend. Na vijf minuten begonnen de kansen te komen. Beide ploegen werden gevaarlijk met diverse schietkansen. Het voetbal was goed, en in de tiende minuut werd dat in score uitgedrukt. In een tijdbestek van één minuut werd de stand 2-1. Eerst scoorde Iliass el Attabi met een afstandsschot, vervolgens deed Dennis van den Eijnden het met een intikker. Een halve minuut later maakte Lachsen Bouyouzan de eerste treffer voor TPP in open doel. In de zestiende minuut was het wederom El Attabi die scoorde. Een fantastisch en knoeihard schot belandde tussen de palen. Hij bepaalde de ruststand op 3-1.

Terughoudend
De tweede helft was beduidend minder doelpuntrijk dan de eerste. TPP Rotterdam moest scoren om te winnen, maar speelde in eerste instantie niet zo aanvallend. Tien minuten voor tijd begonnen de Rotterdammers met vijf veldspelers te spelen en probeerden zo een doelpunt te forceren. In minuut 37 resulteerde dit in de 3-2, waardoor het weer spannend werd in Eindhoven. Na nog drie minuten op de klok en flink wat fantastische reddingen door keeper Dennis Kapteijns bleef de stand ongewijzigd. Het bleef bij 3-2.

"Terechte winnaar"
Volgens trainer Nieddu had zijn ploeg het al veel eerder af kunnen maken. "We hebben heel veel kansen gehad tijdens de wedstrijd. Vooral in de eerste helft hadden we meer moeten scoren. Dan hadden we het zelf ook makkelijker gehad", zegt de Belgische oefenmeester. Hij besluit: "De laatste tien minuten werden nog spannend vanwege de vijf veldspelers. Kijkend naar het hele spelbeeld hebben we absoluut verdiend gewonnen."