FC Eindhoven (zaal) ontloopt nacompetitie

Met een zinderende overwinning in eigen huis heeft FC Eindhoven de nacompetitie ontlopen. TPP Rotterdam werd zonder problemen met 6-0 omver gewalst. Het seizoen is nu voorbij voor de Blauw-Witten: geen play-offs, maar ook géén nacompetitie. Trainer Vogels: "We laten in 2018 keer-op-keer zien een topploeg te zijn."

Sterke start
FC Eindhoven kwam uitstekend uit de startblokken. Wie anders dan Raphinha maakt in Eindhoven al na drie minuten de openingstreffer. Na een goede assist van Mo Allouch was het voor de Braziliaan een koud kunstje om de bal snoeiend hard de bal tegen de touwen te werken. Nog geen tien minuten later was de score verdubbeld. Romano ter Linden verrasste keeper Van der Leeden met een schot vanaf de tweede lijn: 2-0.

Kort daarna was het weer Raphinha dat het Eindhovense publiek deed juichen. Net als bij zijn eerste goal stond hij op de juiste positie voor het doel, werd gevonden en kon simpel binnenschieten. Bouyouzan maakt een minuut later de 4-0. Na een goede combinatie met Jorg van Galen kon hij de Van der Leeden verschalken. Drie goals binnen drie minuten en meteen ook de ruststand.

Hattricks
De rust stond in het teken van nog meer goals, en voornamelijk van hattricks. Raphinha was de eerste die zijn hattrick mocht completeren. Na een kleine scrum voor het doel van TPP was het de Braziliaan die als winnaar uit de bus kwam en de 5-0 maakte. In de 24e minuut maakte Bouyouzan zijn tweede na een prachtige counter van het team. Met een puntertje schoot hij de 6-0 binnen. Een minuutje later was ook de hattrick van Bouyouzan een feit. Hij faalde niet om een 10-meter trap te scoren.

In de dertigste minuut deden de bezoekers wat terug. Felix Verhaar werd vrijgespeeld en kon de 7-1 binnenschieten. Enkele minuten voor tijd voegde Romano ter Linden zich ook bij het hattrick-gezelschap. Eerst wist hij een 10-meter trap hard binnen te trappen, om vervolgens op aangeven van Van Galen de 9-1 op het scorebord te zetten. Ter Linden tekende met zijn goals ook gelijk voor de eindstand.

"Uitstekende wedstrijd"
Een 9-1 uitslag tegen TPP Rotterdam is een prima prestatie, vond ook trainer Vogels. "We hebben weer een uitstekende wedstrijd gespeeld. We gingen er vanaf het begin af aan goed op. Met rust stonden we met 4-0 voor, maar dat had ook makkelijk 7-0 of 8-0 kunnen zijn", vertelt de oefenmeester. Over het seizoen is Vogels duidelijk: "We hebben gewoon een slechte start gehad. De eerste seizoenshelft was lastig. Nadat we versterkingen gekregen hebben aan het begin van dit jaar laten we bijna wekelijks zien dat we om play-offs moeten kunnen spelen."