FC Eindhoven (zaal) buigt achterstand om in ruime zege

In het eigen Indoor Sportcentrum Eindhoven heeft FC Eindhoven vrijdagavond TPP Rotterdam weten te verslaan. Lang stonden de bezoekers op voorsprong, maar in de laatste tien minuten bogen de Blauw-Witten een 1-3 achterstand om tot een 7-3 winst. Trainer Jan Vogels: "We hebben een prima wedstrijd gespeeld."

Gelijkwaardige eerste helft
In de derde minuut was Felix Verhaag dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd. Hij kwam vrij voor het doel, maar Pieter Grimmelius blokkeerde zijn schot. Niet veel later viel toch de eerste goal door de bezoekers. Amin Chaali werd goed vrijgespeeld en kon gemakkelijk de 0-1 binnentikken. FC Eindhoven stond direct klaar met een antwoord op de voorgevallen goal, na een goede actie kwam El Ghaadaaoui vrij te staan en schoot de 1-1 binnen. In de dertiende minuut volgde er een vlugge counter voor de bezoekers. Felix Verhaag zette de bezoekers op een 1-2 ruststand.

Veerkracht

Na de theepauze kwamen de bezoekers sterk uit de startblokken. Al na twee minuten stond het al 1-3, nadat Amin Nyali van dichtbij Grimmelius passeerde. FC Eindhoven groeide in de tweede helft. Lang bleef het 1-3, tot de dertigste minuut. Jordany Martinus maakte het na een goede solo en de 2-3 weer spannend. De Blauw-Witten denderden door. In minuut 33 kreeg FC Eindhoven een indirecte vrije trap van dichtbij, nadat er hands gemaakt werd door de keeper van TPP na een terugspeelbal. El Ghaadaaoui profiteerde en schiet laag binnen. Twee minuten later zette Kenan Koseoglu zijn ploeg op voorsprong. Hij schoot een rebound van een schot van Nick Kuijlaars hard binnen: 4-3. In de laatste minuten scoorden Lahcen Bouyouzan (intikker), Mo el Fahsi (10-meter trap) en nogmaals Bouyouzan (intikker) nog waardoor de eindstand op 7-3 bepaald werd.