FC Eindhoven(zaal) bereikt halve finale KNVB beker

FC Marlène kan zich volledig gaan focussen op de Eredivisie. Vandaag wonnen de Blauw-Witten in de kwartfinale van de KNVB beker met 4-0 van de equipe uit Heerhugowaard. FC Eindhoven trok in het Indoor Sportcentrum Eindhoven door een sterke beginfase aan het langste eind.

In een wedstrijd tussen de nummer negen en tien uit de Eredivisie schoot FC Eindhoven uit de startblokken. Na zes minuten wist Saadouni na een mooie combinatie vanaf rechts het net te vinden. Nog geen twee minuten later wisten de Blauw-Witten keeper Rozenbeek wederom te verschalken. Het arbitrale trio constateerde dat Hamdaoui de bal met de arm beroerde waarna de bal op de stip belandde. Dit kunstje was wel aan Bouyouzan besteed. Door de toegekende penalty hoog in te schieten verzilverde hij deze buitenkans. FC Marlène was daarentegen in het eerste bedrijf vooral van afstand gevaarlijk.

FC Eindhoven loopt uit

Nog voor het rustsignaal klonk besloot FC Eindhoven er nog tandje bij te zetten. Een tien-meter-trap werd door de Braziliaan Ticz vakkundig – via paal en doelman – tot doelpunt gepromoveerd. Voormalig jeugdexponent Van Galen snoepte vervolgens in de slotfase van de eerste helft de bal af van defensie van FC Marlène en wist zo de 4-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Tweede helft
Een weinig verhullende tweede helft kroop langzaam voorbij. Beide vijftallen waren wel gevaarlijk, maar tot uitgespeelde mogelijkheden leidde het balbezit niet. Niettemin was FC Eindhoven de meest gelukkige met de status-quo.

Loting
Na de halve finale ging een briefje met de naam van FC Eindhoven in de koker. De daaropvolgende loting uitgevoerd door nieuwbakken voorzitter Guido Donders - onder de auspiciën van Ron Kauwen - leerde ons dat FC Eindhoven in de halve finale een uitwedstrijd speelt tegen Amicitia/Bert Zeegers. De andere wedstrijd die uit de koker kwam rollen was 't Knooppunt, dat het thuis opneemt tegen Hovocubo.