FC Eindhoven (zaal) bekert verder

De Blauw-Witten wonnen een aantrekkelijke wedstrijd van de Amsterdamse ploeg met 5-2. Trainer Jan Vogels: "We hebben een prima wedstrijd gespeeld."

Veerkracht

FC Eindhoven opende de wedstrijd met veel vuur. Al binnen twee minuten waren er diverse schoten op goal gelost. Toch was het asv LEBO die de score opende. In de derde minuut scoorde Ike Neil door van afstand laag binnen te schieten. Vier minuten later verdubbelde Soeremly Tevrede de score door van dichtbij binnen te tikken. Zo stond FC Eindhoven al na zeven minuten tegen een 0-2 achterstand.

Kansen voor de selectie van trainer Vogels bleven komen. In de achtste minuut maakte Mohamed el Fahsi de eerste voor FC Eindhoven. Na een mooie actie en goede combinatie met Abdelhak el Ghaadaaoui kon hij gemakkelijk de 1-2 maken. Twee minuten later deed El Ghaadaaoui dat kunstje nog eens dunnetjes na. Na een solo scoorde hij de 2-2. Asv LEBO kreeg nog twee goede kansen, maar keeper Pieter Grimmelius stond weer sterk. Drie minuten voor het rustsignaal zette Oualid Saadouni FC Eindhoven op voorsprong. De rebound van een schot van El Fahsi kwam in de voeten van de Oranje-international, die beheerst de 3-2 binnenschoot.

Niet in de problemen
De tweede helft had hetzelfde aanzicht als de eerste. Beide ploegen speelden goed en creƫerden kansen. Grimmelius weerhield meerdere keren een derde treffer van de bezoekers. Jordany Martinus maakte de 4-2 in de 27e minuut. Met een knap schot vanuit een lastige hoek wist hij het net te vinden. Nick Kuijlaars, die voor het eerst dit seizoen weer thuis meespeelde na zijn rentree vorige week maakte twee minuten later nog een prachtige goal. Hij speelde zijn man goed uit en schoot met een geplaatste lob over de Amsterdamse keeper. Kuijlaars gooide met zijn treffer de wedstrijd op slot. Het bleef bij 5-2.

Verdiende overwinning
Vogels kon na afloop niet anders dan tevreden zijn op zijn ploeg. "We begonnen fel, maar keken al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Dat is natuurlijk niet het begin waar je op hoopt. We hebben ons echter goed herpakt. We speelden gewoon een sterke wedstrijd", vertelt de oefenmeester. De overwinning betekent dat FC Eindhoven het in de kwartfinale opneemt tegen het tweede team, FC Eindhoven Beloften. Vogels: "Het is fantastisch wat beide teams gepresteerd hebben. Het zal een mooi weerzien worden in de kwartfinale."