FC Eindhoven (zaal) wint overschaduwd duel in Rotterdam

De wedstrijd werd overschaduwd door een hoofdblessure van Sigourney Bandjar. Trainer Jan Vogels: "Vooral in het laatste kwartier gingen we pas echt voetballen."

Slordigheidjes
TPP Rotterdam kwam rap uit de startblokken. Al na drie minuten wist Felix Verhaar na een knap uitgespeelde counter te scoren. Het antwoord van de Blauw-Witten liet niet lang op zich wachten. Jordany Martinus maakte in minuut vijf met een hard schot zijn vijfde goal in twee wedstrijden. Twee minuten later kreeg TPP door een overtreding van Pieter Grimmelius een penalty. Grimmelius stopte de penalty, maar in de rebound maakte Mo Amin Chaali het alsnog af: 2-1. Een aantal kansen later was het Lahcen Bouyouzan die met een mooie teamgoal tegen zijn oude club scoorde. FC Eindhoven kwam daarna wederom op achterstand. TPP-speler Wessel Verhaar kreeg een lange bal, nam deze op de borst aan en schoot uit de draai prachtig binnen. Een minuut voor rust bepaalde Bouyouzan de ruststand op 3-3. Martinus won een duel en passte knap op Bouyouzan die binnen kon tikken.

Overschaduwd
De tweede helft begon met kansjes voor beide ploegen. Na vier minuten ging het echter mis. Keeper Grimmelius probeerde de bal weg te werken, maar kwam daarbij hard in botsing met Sigourney Bandjar. De knie van Grimmelius raakte daarbij vol het hoofd van Bandjar, die meteen knockout geraakte. Een directe rode kaart voor Grimmelius. Het spel lag minutenlang stil in afwachting op medische diensten. Na de onderbreking vervolgde de ploegen de wedstrijd. Ian Willems verving Grimmelius. De Blauw-Witten speelden eerste twee minuten met een man minder, die knap zonder doelpunt werden doorstaan. In minuut 27 komt FC Eindhoven er knap uit. Een heerlijke solo en assist van Mohamed el Fahsi en nog meer fantastische bewegingen van Kenan Koseoglu betekenden een 3-4 voorsprong. FC Eindhoven bleef sterk spelen en creƫerde diverse kansen. Toen TPP 2,5 minuut voor tijd met vijf veldspelers ging spelen ging het mis voor de thuisploeg. Willems onderschepte de bal en schoot de bal ineens het open doel in. Hij besliste daarmee de wedstrijd: 3-5.

"Terugkerend fenomeen"
Oefenmeester Vogels heeft een wedstrijd gezien waarin zijn ploeg zowel goede als slechte spelmomenten had. Vogels: "We speelden dikwijls sterk, maar waren ook vaak slordig in ons spel. Dit is een terugkerend fenomeen en daar zullen we nog flink aan moeten werken." Toch was hij wel tevreden over de mannen. "We speelden niet slecht. Vooral na de botsing tussen Pieter en Sigourney hadden we een sterke fase. Op basis daarvan denk ik dat de zege terecht is. Vandaag was echter het resultaat niet het belangrijkst na afloop; onze gedachten gaan uit naar Sigourney. We hopen dat hij snel herstelt."