FC Eindhoven (zaal) wint in Amsterdam van asv LEBO

In Amsterdam wonnen de Blauw-Witten met 2-5. Voor FC Eindhoven is het de derde overwinning in vier wedstrijden. Trainer Jan Vogels: "Een verdiende overwinning."

Vliegende start
FC Eindhoven kwam vliegensvlug uit de startblokken tegen de Amsterdammers. Jordany Martinus kreeg de bal langs de zijlijn aangespeeld, met een individuele actie maakte hij binnen een minuut de 0-1. Minuten gingen voorbij zonder doelpunten. Beide ploegen creƫerden wat kansjes. In de zevende minuut was het wederom Martinus die scoorde. Hij verdubbelde de score na een soortgelijke actie als bij zijn eerdere goal. Een minuut later kwam de thuisploeg terug. Na een afvallende bal schoot keeper Manuel Hoogewoning de bal achter Pieter Grimmelius. De bal werd nog licht aangetikt waardoor Grimmelius verrast werd. Vijf minuten voor rust maakte Ike Neil de tussenstand weer gelijk. Hij profiteerde van een fout en maakt de 2-2. Twee minuten later kwamen de Blauw-Witten weer terug: na een vlugge counter door FC Eindhoven kon Lahcen Bouyouzan de bal van dichtbij binnenschieten. Ruststand: 2-3.

Lastige tweede helft
De tweede helft begon op minder hoog tempo. Na vijf minuten kreeg Mo Allouch een levensgrote kans om de score uit te breiden, maar keeper Hoogewoning redde knap. Ook keeper Grimmelius hield het doel een aantal keer fraai schoon. Asv LEBO kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar drie minuten voor tijd was het Allouch die de 2-4 binnenschiet. Een razendsnelle counter en solo werd door hem fraai binnen geknald. De wedstrijd leek gespeeld, maar een minuut voor tijd werd de eindstand pas echt bepaald. Mo Allouch schoot hard op goal, zijn schot werd geblokkeerd maar de rebound werd erin geschoten door Bouyouzan: 2-5.

Terechte winnaar
Ondanks een af en toe lastige tweede helft vond oefenmeester Vogels de uitslag verdiend. Vogels: "Het is nog even spannend geweest, maar gezien het spelbeeld denk ik dat wij de terechte winnaar zijn." Ondanks dat asv LEBO momenteel de laatste plek bezet was het volgens de coach toch een topper. "De club is nog steeds landskampioen en heeft laatst nog de Supercup gewonnen tegen 't Knooppunt. Dat zegt genoeg. Momenteel draaien ze minder, maar ze speelden toch goed vandaag."