FC Eindhoven wint eerste duel in play-offs

Veel kansen

Ondanks dat coach Carmelo Nieddu eerder aangaf rustig aan de wedstrijd te willen beginnen, begon FC Eindhoven fel. De eerste minuten zette de Eindhovenaren flinke druk, wat resulteerde in een aantal prachtige combinaties met daaruit flinke kansen. Pas in de twaalfde minuut is het echter Karim Bali die de openingstreffer maakt. Na een sterke actie herovert hij de bal en schiet feilloos binnen. De druk van beide teams blijft groot, maar meer goals vallen er in het eerste bedrijf niet.

Spanning
In de tweede helft is het 't Knooppunt dat het initiatief neemt. Vijf minuten na de theepauze is het dan ook El Hamdaoui die de 1-1 weet te maken met een listig lobje. Lang kan de thuisploeg echter niet van het doelpunt genieten: Kenan Koseoglu maakt de marge weer één in het voordeel van FC Eindhoven, waarna Iliass el Attabi na een rappe counter zelfs de 1-3 binnenschiet. De spanning komt echter weer terug nadat de meevoetballende keeper Van Maasbommel de 2-3 binnenschiet, met nog iets minder dan twee minuten op de klok. Met vijf veldspelers proberen de Amsterdammers er nog meer te maken, maar FC Eindhoven blijft steevast verdedigen. 2-3 wordt daarmee de eindstand.