FC Eindhoven verliest in slotfase van ZVV Volendam

Eerste helft
In een onrustige en kansrijke eerste helft wisten de beide teams slechts drie maal een treffer te noteren. De Blauw Witten kwamen via een goede individuele actie van Jorg van Galen op een 0-1 voorsprong. Handig snoepte hij de bal af van een tegenstander, omspeelde een tweede en besloot de bal zorgvuldig rechts van de Volendamse goalie te plaatsen. Het andere oranje kwam even later langszij doordat FC Eindhoven haar goede start geen passend vervolg wist te geven. Na deze 1-1 van Tol golfde het spel op en neer. Maurice Buijs van ZVV Volendam besloot van afstand hard en laag uit te halen, met succes want door zijn treffer gingen de Volendammers met een 2-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft
Na rust ontspon zich een ware titanenstrijd. Hoewel ZVV Volendam via een van richting veranderde vrije trap nog een 3-1 voorsprong wist te behalen, was het Ter Linden die na een mooie combinatie van de Blauw Witten zijn naam op het scorebord te zetten. Even later deed Saadouni een duit in het zakje door de 3-3 aan te tekenen. Vanaf dat moment ging het razendsnel. Doordat de doorgebroken Van den Eijnden door Buijs naar de grond werd gewerkt kon hij inrukken en was ZVV Volendam veroordeeld tot het spelen met een man minder. In de twee daarop volgende minuten waren er legio kansen, maar de doelman van Volendam wist het doel miraculeus schoon te houden door onder meer met het hoofd te redden.

Beslissend moment
In de laatste twee minuten werd de wedstrijd beslist. Terwijl ZVV Volendam met vijf overtredingen op haar hoede moest zijn, besloot het arbitraal trio na een vermeende schwalbe van Bouyouzan met zijn tweede gele kaart te bestraffen. De wedstrijd kantelde aangezien FC Eindhoven tot het betreffende moment de boventoon voerde. Tot slot van rekening wist ZVV Volendam in de laatste minuten en onder de numerieke meerderheid de 4-3 aan te tekenen.