FC Eindhoven verliest 1e duel van 't Knooppunt

FC Eindhoven heeft de kraker tegen 't Knooppunt niet weten te winnen. In het eigen Indoor Sportcentrum Eindhoven was de landskampioen met 2-7 te sterk voor de Blauw-Witten. Trainer Jan Vogels: "Teleurstellende uitslag, maar niet ontevreden over het spel."

Gelijk op

De eerste helft begon gelijk met een aardig tempo. Beide ploegen tastte elkaar af, maar de bal werd rap gespeeld. Na vier minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Na een goede combinatie werd Mo Attaibi gevonden, die de bal van dichtbij kon intikken. Na de openingstreffer voerde FC Eindhoven de druk op. Mo Allouch was dichtbij de gelijkmaker met een schot op de paal. Ook Jorg van Galen kwam in de buurt met een afstandsschot. Het was echter 't Knooppunt dat weer scoorde. Attaibi veroverde de bal na slordig balverlies bij FC Eindhoven en maakte de 0-2. Dertig seconden voor tijd kreeg Pieter Grimmelius rood. Hij maakte ver buiten zijn doelgebied hands.

Bezoekers lopen uit
Na rust kwam 't Knooppunt razendsnel uit de startblokken. Binnen 30 seconden werd Attaibi weer voor het doel gevonden. Hij schoot hard en hoog binnen: 0-3. Niet veel later kon FC Eindhoven wat terug doen. Een intrap vanaf de zijlijn belandde bij Jeroen Hakkens, die van dichtbij de 1-3 binnen kon schieten. Niet veel later was de spanning weer helemaal terug. Een goede actie en ditto assist van Lahcen Bouyouzan, en Oualid Saadouni die de 2-3 maakte. De Blauw-Witten leken terug in de wedstrijd, maar al gauw werd het tegendeel bewezen.

In de 27e minuut waren de bezoekers namelijk weer aan de beurt. Door miscommunicatie aan de zijde van FC Eindhoven kon Tevik Ceyar de 2-4 maken. Een minuut later lag de volgende er alweer in. Oud-FC Eindhoven speler Jamal el Ghannouti werd gevonden en hij maakte beheerst de 2-5. In de 32e minuut zorgde Iliass Bouzit ervoor dat het echt gedaan was met de spanning. 't Knooppunt kwam met een goed opgezette aanval, Iliass Bouzit kon van dichtbij de 2-6 binnenschieten. FC Eindhoven probeerde de resterende tijd met vijf veldspelers doelpunten te maken, maar die bleven helaas uit. In de laatste seconden kreeg keeper Ennes van Maasbommel van 't Knooppunt de bal nog in handen. Met een verre trap bepaalde hij de stand uiteindelijk op 2-7.

"Niet ontevreden"
De uitslag is flink, maar trainer Jan Vogels was niet geheel ontevreden. Vogels: "'t Knooppunt is niet voor niets landskampioen. Fouten worden meteen afgestraft, dat hebben we gezien. Toch was ons spel met vlagen gewoon goed. Hier kan ik dan ook niet écht ontevreden over zijn. Het spel biedt perspectief voor de komende wedstrijden."