FC Eindhoven (zaal) speelt wederom gelijk

Magere voorsprong
Na dertig seconden spelen kwam FC Eindhoven al bijna op voorsprong. Mo Allouch schoot richting doel. De rebound belandde in de voeten van Van Galen, maar zijn schot kon nipt geblokt worden. Een lange periode bleef het relatief rustig. FC Eindhoven creëerde wel kansen, maar was niet efficiënt genoeg. Kansen voor de bezoekers uit Hoorn waren zeer spaarzaam.

Pas na elf minuten mocht het publiek voor het eerst van de stoelen veren. Pieter Grimmelius wierp de bal goed in de voeten van Jim Daniëls. Daniëls schoot van dichtbij de bal hard en laag in de hoek: 1-0. Vijf minuten voor rust kwam Allouch nog dichtbij de 2-0. Vanaf de zijkant schoot hij de bal nog hard richting de kruising, maar de bal belandde aan de buitenkant van het net. Met een magere voorsprong gingen de Blauw-Witten de kleedkamers in.

Vijf veldspelers
De lijn die de Blauw-Witten in de eerste helft ingezet hadden werd in het tweede bedrijf gewoon doorgezet. Veel kansen voor FC Eindhoven, weinig voor Veerhuys. Na negen minuten werd de score eindelijk verdubbeld. Mo Allouch bekroonde zijn fantastische spel met een heerlijke treffer. Vanaf de zijlijn schoot hij uit de draai de bal in de kruising: 2-0.

Negen minuten voor tijd begonnen de bezoekers met vijf veldspelers te spelen. Deze tactiek had vrijwel direct effect. Mukhtar Suleiman werd vrijgespeeld en kon van dichtbij de 2-1 binnenschieten. FC Eindhoven had het lastig met de extra veldspeler. Veerhuys kwam enkele minuten later zelfs weer op gelijke hoogte. Dit keer was het Kwame Nimako die vrij stond en zo de 2-2 kon maken. Na een rumoerige slotfase waarbij beide teams met vijf veldspelers de winnende treffer probeerde te maken lukte dit uiteindelijk niet. De eindstand bleef daarmee haken bij 2-2.