FC Eindhoven (zaal) pakt belangrijke overwinning bij HV Veerhuis

In aanloop naar de KNVB beker finale tegen Hovocubo over twee weken heeft FC Eindhoven flink wat vertrouwen getankt. De Blauw-Witten wonnen vrijdagavond met ruime cijfers van HV/Veerhuys. In Hoorn werd het 1-8.

Menens
Al vroeg in de wedstrijd maakte FC Eindhoven duidelijk dat het menens was. Al in de eerste minuut was Raphinha dichtbij een treffer, maar hij raakte met zijn schot de paal. Nog geen minuut later probeerde de Braziliaan het nog eens van dichtbij. Dit keer was het wel raak. De Blauw-Witten bleven met pressie spelen. In de vijfde minuut combineerde Raphinha met een heerlijke hakbal met Lahcen Bouyouzan, die de bal beheerst binnenschoot: 0-2. Amper twee minuten hierna wist ook Rodrigo Ticzhet net te vinden. Op aangeven van Bouyouzan was het voor hem een klein kunstje om de bal netjes in het doel te plaatsen.

In de elfde minuut lukte het Bouyouzan om zijn tweede treffer van de avond te maken. Dit keer was het Jorg van Galen die de bal perfect inspeelde. Na het uitstekende offensief van FC Eindhoven deed de thuisploeg wat terug. Een minuut na de treffer van Bouyouzan maakte HV/Veerhuys met een prima aanval de 1-4. Deze stand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Geen problemen
Ook in de tweede helft kende FC Eindhoven weinig problemen in het spel. Net als in de eerste helft was Raphinha weer dichtbij een treffer. Hij raakte eerst de paal, waarna hij met een heerlijk lobje de lat raakte. Een treffer viel weer in de 26e minuut. Een prachtige aanval van FC Eindhoven over drie schijven eindigde in de voeten van Van Galen, die kalm bleef en de 1-5 maakte. Vanaf ongeveer tien minuten voor tijd begon HV/Veerhuys met vijf veldspelers te spelen. Van Galen profiteerde al snel van die tactiek. Hij veroverde de bal van de Hoornaren en kon de bal in leeg doel binnenschieten.

In de 34e minuut kreeg Veerhuys nog kans op een doelpunt via een strafschop. Deze werd naast geschoten. FC Eindhoven was weer aan de beurt. Vijf minuten voor tijd wist Bouyouzan zijn hattrick te completeren. Vanuit een snelle uitbraak kwam hij vrij te staan: 1-7. Vier minuten voor tijd werd de eindstand op het scorebord gezet. Een speler van de Veerhuys raakte de bal ongelukkig en scoorde een eigen doelpunt.