FC Eindhoven op jacht naar eerherstel

Nabeschouwing

Afgelopen vrijdag begon voor FC Eindhoven het Jupiler League seizoen 2016/2017. De Blauw-Witten verloren hun eerste duel met 4-1 van titelkandidaat De Graafschap.

FC Eindhoven begon slap aan de wedstrijd en stond binnen tien minuten op een 2-0 achterstand. De ploeg van Ricardo Moniz werd wakker geschud en Mart Lieder tekende op aangeven van Daoud Bousbiba voor de aansluitingstreffer. FC Eindhoven kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Bednarek bleek een sta in de weg.

Halverwege de tweede helft vergrootte De Graafschap de voorsprong via Koolhof. FC Eindhoven probeerde nog wel wat terug te doen via Mart Lieder, die de paal raakte en Bednarek op zijn weg vond. In de blessuretijd wist De Graafschap de voorsprong uit te breiden en dit zorgde voor een geflatteerde eindstand van 4-1.

Fc Eindhoven - Fc Volendam
Vanavond staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Volendam komt op bezoek in het Jan Louwers stadion. FC Volendam wist haar eerste wedstrijd niet te winnen, de ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Almere City FC.

FC Eindhoven en FC Volendam stonden 34 keer eerder tegen elkaar. FC Eindhoven won 13 keer en het duel bleef 5 keer onbeslist. Vorig seizoen won FC Eindhoven zowel uit als thuis. In de thuiswedstrijd werd het 1-0 door een doelpunt van Jinty Caenepeel. Ook in uitwedstrijd bepaalde hij de einduitslag door twee keer te scoren; 1-2.

De wedstrijd start om 20.00 uur. Ben jij erbij? Kaarten zijn verkrijgbaar bij het secretariaat en online via: FC-Eindhoven.nl/tickets.

Steun FC Eindhoven dit seizoen!
Wil jij dit seizoen geen thuiswedstrijd van FC Eindhoven missen? Bestel dan nu je seizoenkaart bij het secretariaat of vul het inschrijfformulier in via: FC-Eindhoven.nl/aanvragen.

Goed nieuws voor onze jonge FCE-supporters van 13 t/m 16 jaar. Voor een seizoenkaart voor vak D betalen zij nu nog maar €35,- in plaats van €55,-!
Zo zit je dus voor nog geen €2,- per wedstrijd in het sfeervolste vak van het Jan Louwers stadion.