FC Eindhoven en 't Knooppunt in balans

Trainer Jan Vogels: "Het was reclame voor het zaalvoetbal."

Sterke defensie

Al vanaf het begin af aan klapten beide teams er hard op. Er werd fel gevoetbald en de spanning was voelbaar. Het voetbal was goed, maar heel veel kansen kwamen er niet. 't Knooppunt verdedigde sterk en FC Eindhoven kwam lastig door de Amsterdamse defensie. Pas na dertien minuten werd de score geopend. Een schot werd geblokkeerd door keeper Pieter Grimmelius, maar de rebound werd tegen de touwen gewerkt door Jamal el Ghannouti. Een minuut later was het El Ghannouti die De Groot assisteerde bij de 0-2, na een goed uitgespeelde counter. De plotselinge achterstand van FC Eindhoven bleef behouden tot de rust.

Spannende tweede helft
Na rust was het vooral FC Eindhoven dat sterk begon. De Blauw-Witten kregen al binnen enkele minuten diverse kansen, maar scoorden niet. Na 27 minuten was het dan eindelijk raak. Nick Kuijlaars kwam los, sprintte vanaf eigen helft richting het doel en maakte beheerst de 1-2. Luttele minuten later werd de gelijkmaker gemaakt. Jordany Martinus schoot van afstand een rebound snoeihard de goal in, een absolute wereldtreffer en de 2-2. De wedstrijd vervolgde zich op een hoog tempo. Het voetbal was attractief: beide teams kregen talloze grote kansen en er werden mooie acties gemaakt. De spanning was te snijden in Eindhoven. De stand bleef echter ongewijzigd. Beide teams gingen er met één punt vandoor.

Verdiende uitslag
Trainer Jan Vogels na afloop van de wedstrijd: "Ik denk dat de uitslag voor beide teams redelijk verdiend is. De eerste helft was lastig en slordig, de tweede helft begonnen we sterker. Gezien alle kansen is het dan jammer dat er niet meer gescoord wordt, dan had er misschien nog een winst ingezeten. De tweede helft was echt reclame voor het zaalvoetbal. Constante dreiging van beide teams zorgde voor grote spanning, wat duidelijk te merken was in de zaal."