FC Eindhoven eenvoudig langs UNA (0-3)

Bij UNA speelden onder meer ex-FC'ers Paridaans en Schijvenaars. Bij FC Eindhoven stond Alessio Carlone voor de tweede keer op rij in de basis. De Belg brak de wedstrijd met een vrije trap open, de bal verdween in de bovenhoek: 0-1. FC Eindhoven was dominant en creëerde een aantal goede kansen. Linksback en jeugdspeler Niels Raaijmakers was vervolgens tweemaal met het hoofd gevaarlijk, maar de ballen eindigden net over en naast. Elton Kabangu kopte na 38 minuten wel raak, met zijn eerste doelpunt in de voorbereiding zorgde hij nog voor de rust voor een verdubbeling van de voorsprong.

Na rust was het snel 0-3. Collin Seedorf schoot vanuit een hoekschop de derde treffer binnen en besliste het duel daarmee. In de tweede helft werd er bij beide partijen veel gewisseld en dat zorgde voor meer balans in de wedstrijd. UNA en FC Eindhoven kwamen nog sporadisch voor het doel, maar de Blauw-Witte formatie kwam geen enkel moment in de problemen. Menno Bergsen hoefde slechts een paar keer in te grijpen. Bij FC Eindhoven speelde Carlone, na zijn blessure, voor het eerst sinds zijn blessure weer 90 minuten.

Aanstaande donderdag speelt FC Eindhoven de volgende oefenwedstrijd. Thuis treft het Sharjah FC uit de Verenigde Arabisch Emiraten. De aftrap is om 19.00 uur en tickets zijn voor €5,- beschikbaar bij de kassa (op de wedstrijddag) en via FC-Eindhoven.nl/tickets

UNA - FC Eindhoven (0-2) 0-3. 11. 0-1 Carlone; 38. 0-2 Kabangu; 47. 0-3 Seedorf.

Opstelling FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf (60. Sozeyedio), Loof (46. Janssen), Van der Heyden, Raaijmakers (60. Vermeulen); Essikal (74. Drabbels), Idzes, Ekangamene (74. Simonse); Lopes, Kabangu (74. Leidelmeijer), Carlone.