logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Enosh Paramalingam en Nathan Smith naar Wilhelmina Boys

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Benn Soetens (RKVVO)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluitavond AVE: gezellig en weer het dak eraf.

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

10 oktober 2018 | - Wedstrijd van de week 

''Met deze selectie moeten we mee doen om promotie"


Deel dit bericht:


Valkenswaard-Budel in de derde klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Erik Schaeken, nieuw bij de Bosuilen.

Hij is 'pas' 32, maar Erik Schaeken heeft voor veel supporters, zeker die van de tegenstander, het imago van 'die ouwe'. De fulltime leerkracht van groep 8 van basisschool Wereldwijs in Eersel kan er wel om lachen, al kost zijn reputatie als 'schaver' hem wel eens een (onterechte) rode kaart. Zoals tegen Unitas'59. De middenvelder van SV Valkenswaard werd voor twee wedstrijden geschorst.

"De scheidsrechter ziet me een overtreding maken, de speler van de tegenpartij blijft liggen en hij concludeert automatisch dat ik hem dus hard heb geraakt. Ik ben na de wedstrijd naar de scheidsrechter gegaan en heb hem netjes gevraagd waarom hij mij van het veld stuurde. 'Ruw spel', was zijn antwoord. Nu ben ik iemand met volle inzet en ik schuw de duels niet, maar dit was hoogstens een gele kaart. Zelfs de mensen van Unitas'59 beaamden dit. Luister, we verliezen niet door die rode kaart, maar het is vervelend om zo bij je nieuwe club te beginnen."

Want het bevalt Schaeken prima bij de Bosuilen. Hij kon ook naar RKSV Heeze of De Valk, maar koos voor iets helemaal nieuws. "Ik ben bij Valkenswaard in een warm bad terecht gekomen. Het is een gezonde en gezellige vereniging, met veel jeugd en fanatieke supporters. Ik heb het super naar mijn zin. En qua niveau kan ik gemakkelijk mee. Het is weer heel heerlijk om alleen met voetballen bezig te zijn. Wennen? Ja, aan kunstgras en een grote selectie."

Basis
Nadat van Unitas'59 werd verloren, won Valkenswaard de twee volgende competitiewedstrijden tegen Wilhelmina Boys en Spoordonkse Boys overtuigend. Zonder Schaeken en diverse andere vaste waarden. "We hebben nogal wat blessures gehad. En nog steeds is niet iedereen fit. Gelukkig doen de vervangers het uitstekend, maar zo begin je liever niet aan de competitie. De technische staf (Peer van Kemenade en Pascal Penning, red.) hamert dan ook steeds op het teambelang."

In december verwachten Schaeken en zijn vrouw Cindy hun tweede kind (een dochter, red.). "Ik ben van plan om te beginnen met de cursus voor TC2. Gewoon, omdat ik verder wil in de voetballerij. Het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Ik moet even kijken hoe het straks gaat lopen als mijn vrouw is bevallen, maar als de thuissituatie het enigszins toelaat, ga ik mijn TC2 proberen te halen. En dan over een paar jaar een leuke club – misschien wel Valkenswaard – met de nodige jeugd, waar ik mijn ideeën over voetbal ook daadwerkelijk in de praktijk kan brengen."

Budel
Voor zondag staat de thuiswedstrijd tegen Budel op het programma. Voor de geelblauwen een relatief onbekende opponent. Ook voor Schaeken. "Ze hebben van PSV/av gewonnen, maar dik verloren van Tivoli. Het is dus nog een beetje moeilijk in te schatten hoe sterk ze zijn. Doet er ook niet toe, we moeten uitgaan van onze eigen kracht. De groep wordt langzaam weer compleet, dus dan moeten Peer en Pascal keuzes gaan maken. Ik denk dat we van iedereen kunnen winnen. De ploegen zijn, veel meer dan vorig seizoen, aan elkaar gewaagd. Dit jaar hebben we geen Hilvaria dat alles wint. Als we willen meedoen voor promotie, moet er gewonnen worden van Budel."

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png