EMK - Nieuw Woensel: 7-2 (I)

Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd dezelfde doelstelling: 3 broodnodige punten behalen t.b.v. handhaving in de 4e klasse. Deze doelstelling was duidelijk voelbaar in de openingsfase van de wedstrijd, waar Nieuw Woensel het initiatief nam en met veel druk naar voren de verdediging van EMK onder druk zette. De organisatie bij EMK stond echter goed waardoor juist in de omschakeling de eerste doelkansen voor EMK ontstonden. Doordat de ruimtes klein waren (en ook vaak werden dichtgelopen), leed EMK veel balverlies waardoor het moeite had om in haar spel te komen en werd Nieuw Woensel steeds gevaarlijk via de buitenspelers en spitsen. Toch was het EMK dat de wedstrijd openbrak via een vrije trap op zo’n 25 meter vanaf het Nieuw Woensel doel, die door Rick van den Bogaard onhoudbaar werd binnengeschoten (1-0). Daar waar de voorsprong voor EMK de bevrijding had moeten zijn, was de stand direct erna alweer gelijk toen een vrije trap van Nieuw Woensel door de muur van richting werd veranderd en Steven Baggermans kansloos liet, 1-1. Terwijl het leek dat dit de ruststand zou zijn, was het Rick van den Bogaard die een mentale tik uitdeelde door net voor rust de 2-1 voorsprong voor EMK te maken.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft, maar was EMK beter uit de kleedkamer gekomen. Het vond de combinaties makkelijker en de veldbezetting was vele mate beter (de ruimte op het veld werd volledig gebruikt), waardoor het in staat was om meer druk te zetten op Nieuw Woensel. Na een combinatie tussen Rick van den Bogaard en Rick Slaats bracht laatstgenoemde de stand op 3-1, waarmee de wedstrijd beslist leek. Toch zorgde Nieuw Woensel nog voor de aansluitingstreffer (3-2) en kreeg het zelfs nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Hierna ging de wedstrijd definitief in het slot door twee individuele acties (en doelpunten) van Rick van den Bogaard, 4-2 en 5-2. Dat de score uiteindelijk nog opliep naar de 7-2 eindstand (doelpunten Tommie van Elst en Rick Slaats), was slechts voor de statistieken.

Door dit resultaat is EMK verzekerd van een langer verblijf in de 4e klasse, terwijl Nieuw Woensel nog strijd tegen degradatie of deelname aan de nacompetitie.

EMK: Steven Baggermans, Luke Hilt, Dillon van de Poel, Danny Vreven, Daan de Jong (Ilker Kilic), Simon Gurmu, Christian Messerschmidt, Rick Slaats, Kevin Aarts (Tommie van Elst), Rick van den Bogaard, Bas Verberne (Sjef Sanders).