EMK - De Raven: 4-0

Kort na het begin van de wedstrijd werd de wedstijd feitelijk al beslist: linksback Daan de Jong gaf van achteruit een prima pas naar Rick van den Bogaard die vanaf de linkervleugel de bal direct verlegde naar de rechterkant waar de vrijgekomen Ruud Boerema met een prima schot EMK op een 1-0 voorsprong bracht. Nadat direct hierna EMK nog enkele doelkansen kreeg, werd duidelijk dat De Raven (zonder enkele vaste basisspelers vanwege blessures), het EMK vanmiddag niet echt moeilijk kon maken. Na een dikke 20 minuten spelen maakte Rick van den Bogaard het tweede doelpunt van de middag (2-0) en was de ‘vorentscheidung’ al gevallen. Diezelfde Rick van den Bogaard maakte net voor rust aan alle illusies een einde door de 3-0 ruststand aan te tekenen.

Na rust zakte het spelniveau omdat de echte noodzaak niet meer aanwezig was, werd Kevin Aarts nog vervangen door Bas Verberne, maar keerde het niveau van de eerste helft niet meer terug. De Raven kon geen vuist meer maken en EMK hoefde niet meer zo nodig. Nog één keer kon het thuispubliek de handen op elkaar krijgen na een individuele actie van de Man of the Match Rick van den Bogaard die zijn derde doelpunt van de middag liet noteren, 4-0.