logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 april 2019 | 2e klasse F

EFC - Marvilde: 2-2


Deel dit bericht:


EFC SPEELT VERDIENSTELIJK GELIJK THUIS TEGEN MARVILDE
EFC heeft in de thuiswedstrijd tegen Marvilde gelijk gespeeld. In een goede wedstrijd, met veel tempo van beide kanten, werd het uiteindelijk een terechte 2-2.

Na de slechte (inhaal)wedstrijd van donderdag uit tegen Wilhelmina ’08 (2-0 verlies) liet EFC tegen Marvilde vanaf het begin zien dat men deze zondag andere bedoelingen had. EFC was in de eerste 25 minuten het beter voetballend team. De beste kansen kreeg echter Marvilde middels snelle counters. Robbert Born zag na ongeveer een kwartier doelman Jesse van Gerwen van EFC als winnaar in een rechtstreeks duel maar tien minuten later was het wel raak. Een diepe bal vanuit het middelveld van Marvilde werd goed geplaatst op de in het centrum van de EFC-verdediging weglopende Max van den Akker die alleen voor de EFC-doelman bekwaam scoorde: 0-1. EFC was gedurende een tiental minuten duidelijk van slag maar kwam 5 minuten voor rust op gelijke hoogte. Ditmaal was het een diepe bal vanuit het middenveld van EFC op de wegsprintende Max van Limpt die alleen voor de doelman van Marvilde bal keihard in de kruising schoot: 1-1.

EFC begon na rust fel en al na 5 minuten kreeg het een strafschop nadat Joni Hooyen in het strafschopgebied onder uit werd gehaald. Hooyen nam zelf de strafschop doch deze werd redelijk eenvoudig gestopt door de  doelman van Marvilde. Joni Hooyen ging vervolgens redelijk fel in op de doelman waarna hij, van de verder goed leidende scheidsrechter Luc Baars, een terechte gele kaart kreeg. Kort hierop werd Hooyen vanwege een tweede gele kaart, na een vermeende overtreding op het middenveld, uit het veld gestuurd en moest EFC nog ruim een half uur met tien man verder. Marvilde kwam na ongeveer 25 minuten op een 1-2 voorsprong. Bij het uitverdedigen van EFC belandde de bal via een EFC-speler voor de voeten van Max van den Akker die alleen voor de EFC-doelman zijn tweede treffer kon maken. Tien minuten voor tijd had EFC een goede aanval over rechts waarbij de bal via een voorzet van Jan van Heukelom bij Max van Limpt voor de voeten kwam; de EFC-aanvaller schoot de bal loeihard tegen de lat doch de in het veld terugspringende bal werd door Damian van Gestel vervolgens keihard in de kruising geschoten: 2-2. EFC had kort voor tijd nog bijna de volle winst gepakt doch een inzet van Max van Limpt werd door de Marvilde-doelman net over de lat getikt.

In het Paasweekend speelt EFC op zaterdag thuis de inhaalwedstrijd tegen Hilvaria (om 17.00 uur) en op 2e Paasdag wordt er uit tegen Braakhuizen gespeeld. Voor een goede klassering in de 2e klasse F, en om nog serieus mee te doen voor de 3e periode, moeten beide wedstrijden eigenlijk gewonnen worden.

Marvilde deelt in Eersel de punten met EFC (verslag Marvilde)
Na het tweeluik met Bladella (6 punten) stond vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen EFC op het programma. Marvilde pakt zelden punten tegen EFC en de thuiswedstrijd eerder dit seizoen leverde ook al een 1-5 nederlaag op. Vandaag was Marvilde grote delen van de eerste helft de gevaarlijkere ploeg. EFC had wel meer balbezit, maar het gevaar kwam van de bezoekers. Toen EFC in de 2e helft met 10 man kwam  te staan leek niets een overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar uiteindelijk moesten beide teams tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel.

Gedurende de eerste helft had EFC een veldoverwicht, maar het werd hier zelden gevaarlijk mee. Marvilde kreeg bij de tegenstoten grote kansen. In de 10e minuut ging Jelle Born diep aan de linkerkant. Zijn inzet op 15 meter iets links in het strafschopgebied was zwak en kon eenvoudig geplukt worden door doelman Jesse Theuws. In de 24e minuut stuurde Danny Das Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman in het strafschopgebied zat het veld niet mee en leverde Max een totale misser af. De doelman kon de bal eenvoudig oprapen. In de 27e minuut deed Max van den Akker het beter. Hij werd in de diepte aangespeeld door Sander Bertels en met 2 verdedigers in zijn nek ging hij heel rustig richting het strafschopgebied. Daar aangekomen plaatste hij de bal in het doel, 0-1. Op dat moment had Marvilde niet zoveel te duchten van EFC, maar in de 38e minuut veranderde dat plots. Max van Limpt ging aan de linkerkant aan de haal met een verdediger van Marvilde in zijn nek. Op de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal snoeihard in de kruising, 1-1. Hierna was EFC tot aan de rust beter, maar buiten een schot uit een afgeslagen corner, voor het doel langs, kwam de thuisclub niet.

In de tweede helft sloeg de vlam na 10 minuten in de pan. Max van Limpt gaf een steekbal op Yoni Hooyen. Hij ging Sam van Rooij voorbij en ging hierbij op de voet van Sam staan. Hierdoor viel hij en de scheidsrechter gaf hier een onterechte strafschop voor. Een onterechte strafschop wordt vaak niet benut en de gevloerde speler moet niet zelf de strafschop nemen. Beide mogelijkheden werden waarheid. Yoni Hooyen nam de strafschop zelf, maar Sam van Rooij pakte deze prima uit zijn rechter beneden hoek. In de rebound raakte Hooyen de doelman en kreeg hier geel voor. In de eerste de beste aanval hierna kreeg Hooyen bij een vermeende overtreding op de middenlijn meteen zijn tweede gele kaart en dus rood. Marvilde leek op rozen te zitten, maar EFC bleef hard werken en werd geregeld gevaarlijk. Tien minuten voor het einde leverde dit de voorsprong voor de thuisploeg op. Een aanval over de rechterkant kwam in het strafschopgebied bij Max van Limpt terecht. Zijn schot vanaf 15 meter werd miraculeus door Sam van Rooij gepakt, maar kwam daarna via de lat terug het veld in. Iets aan de linkerkant van de paal stond Damian van Gestel om de bal diagonaal in de kruising te schieten, 2-1. Marvilde had dus nog dik 10 minuten om iets aan deze achterstand te doen, maar gelukkig kreeg het al snel hulp van EFC. Een verdedigende fout leverde Max van den Akker een vrije kans op, op 15 meter van het doel. Allen voor de doelman schoot hij de bal hard in het doel, 2-2. Hierna was er nog een afstandsschot van Robbert Born vanaf 30 meter en maakte Max van den Akker zich prima vrij, waarna hij de bal net voor het doel langs krulde. De grootste kans was echter voor Max van Limpt in de laatste minuut. Hij kwam vanaf rechts naar binnen en schoot op de rand van het strafschopgebied op doel. Ze zwabberbal kon nog net met de rechterhand over het doel getikt worden door doelman Sam van Rooij.

Al bij al een terechte uitslag in deze boeiende wedstrijd. Twee hardwerkende ploegen op een zeer slecht veld. Volgende week zaterdag komt Gestel (aanvang 18:00 uur) naar Meerveldhoven. Gestel is na vandaag de rode lantaarndrager. Wil Marvilde bovenin mee blijven doen dan zal er gewonnen moeten worden.  

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark (80. Michael Maessen), Robbert Born, Tommy van de Wiel, Tayfun Yilmaz, Sander Bertels, Jelle Born, Ties Bazelmans (83. Vincent Bartholomeus), Danny Das (68. Dennis van de Weijer), Muti Nawabi, Max van den Akker


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png