logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht Poule-indelingen Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

12 april 2018 | - Wedstrijd van de week 

Dommelen uit altijd lastig voor Bosuilen


Deel dit bericht:


De onvervalste derby tussen Dommelen en SV Valkenswaard is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een gesprekje met Peer van de Kemenade, trainer van de Bosuilen.


Waar Valkenswaard nog mee doet om de bovenste plaatsen en nog in de race is voor een plek in de nacompetitie, dreigt het seizoen van Dommelen als een nachtkaars uit te gaan. De blauwwitten bezetten de negende plaats en meer dan prestige staat er in het duel tegen naaste buur Valkenswaard niet op het spel. De Bosuilen willen nu eindelijk wel weer winnen op sportpark 't Heike, want Dommelen uit is altijd lastig.

Koploper Hilvaria kan dit weekend al kampioen worden in de derde klasse D en voor de ploegen daarachter is het dus zaak om te blijven winnen. Reusel Sport, Bladella, Braakhuizen, SV Valkenswaard en Unitas'59 dingen mee naar de overgebleven nacompetitieplekken. Voor de geelblauwen is het gunstig dat twee concurrenten zondag tegen elkaar spelen (Reusel Sport-Bladella) en dat Braakhuizen op bezoek gaat bij het wispelturige PSV/av. Valkenswaard kan dus goede zaken doen. Als het wint...

Het gesprek met Peer van Kemenade, trainer van SV Valkenswaard, vond al plaats voor de afgelaste wedstrijd tegen Bladella, maar sindsdien is er nagenoeg niets veranderd. Dat Valkenswaard, bivakkerend op de vijfde plek, in de achtervolging moet, heeft het voor een deel aan zichzelf te wijten. Er werd onnodig verloren van Braakhuizen en Unitas'59 en ook lijstaanvoerder Hilvaria was te sterk. En dan was er nog de kwestie rondom het thuisduel tegen Dommelen (3-3). De blauwwitten informeerden na afloop bij de KNVB of Erwin Isbouts wel had mogen spelen vanwege een schorsing. De voetbalbond oordeelde dat Valkenswaard fout had gehandeld, schorste de aanvoerder voor zes wedstrijden voorwaardelijk en bracht de Bosuilen een punt in mindering.
Toch zijn er volgens Van Kemenade geen revanchegevoelens ten opzichte van de spelers van Dommelen. Iets dat voorzitter Jacques van Gerven ook bevestigt. "De spelers kunnen er niks aan doen. Iemand van het bestuur van Dommelen heeft gemeend contact te moeten zoeken met de KNVB. En laat duidelijk zijn, wij hebben gewoon een fout gemaakt, maar ik denk dat wij het anders hadden opgelost. Een telefoontje naar de voorzitter bijvoorbeeld. Het zou toch wel heel sneu zijn als we op het einde van de rit dat puntje tekort komen om de nacompetitie te halen." Van Kemenade: "Ik heb het achter me gelaten. Ben er niet blij mee, maar kan er toch niks meer aan doen..."

Niks
Met de huidige vijfde plek is Van Kemenade gematigd tevreden. "Maar we realiseren ons ook dat we weinig misstappen meer mogen maken. Hilvaria wordt onbedreigd kampioen, maar daaronder zijn de ploegen echt aan elkaar gewaagd. Al moet ik tegelijkertijd zeggen dat Reusel Sport en Bladella wel de beste papieren hebben om tweede te worden en Bladella om de tweede periode te winnen. Overigens ben ik niet zo bezig met periodetitels en de nacompetitie. Natuurlijk zou het mooi zijn als we nog zover komen en mee kunnen doen om promotie, maar we moeten bij Valkenswaard niks."
Naast dat de club enkele spelers heeft 'aangetrokken', wordt bij de Bosuilen de nadruk gelegd op het spelen met zoveel mogelijk eigen jongens. "Het gat tussen de jeugd en de selectie wordt langzaam kleiner", oordeelt Van de Kemenade. "Als de wedstrijd het toelaat, geeft ik ook jeugdspelers een kans. We hebben zeker stappen gemaakt, maar hebben een relatief smalle selectie. Momenteel zijn er enkele geblesseerden. Dat is niet altijd gemakkelijk op te vangen. Maar wie er zaterdagavond ook speelt, ik hoef de jongens niet te motiveren!"

Organisatie
Van de Kemenade geeft te kennen dat hij het ontzettend goed naar zijn heeft op sportpark Den Dries. "Deze club past bij mij en ik pas bij de club. Er staat inmiddels een gefundeerde organisatie, met in alle geledingen de juiste mensen. Het is nu zaak dat we – zowel bij de jeugd als in de selectie – kwalitatief ook beter worden. Op termijn willen we graag weer naar de tweede klasse, maar dan moet wel iedereen er klaar voor zijn. Een vereniging met ruim duizend leden hoort thuis op dat niveau. Maar dan wel met beleid en met een visie die gericht is op de toekomst. Ik wil graag mijn bijdrage leveren."


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

U kunt op dit bericht niet reageren.

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Dommelen uit altijd lastig voor Bosuilen
(Door Willem-Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png