logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Overzicht transfers. Nog enkele aanvullingen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Adverteerder uitgelicht: Sanidump zoekt ervaren verkoopadviseurs

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

9 december 2018 | 3e klasse D

Dommelen - Hapert: 3-2


Deel dit bericht:


Dommelen heeft vandaag 3 heel belangrijke punten gehaald tegen de naaste concurrent Hapert. Daar zag het n de eerste 20 minuten van de wedstrijd echter niet naar uit, Hapert speelde beter en agressiever en had een duidelijk overwicht in de wedstrijd. Het opende dan ook de score in de 14e minuut door een prachtig schot van de uitstekende Hapert-spits Dave Koolen. Dommelen begon de wedstrijd met te weinig zelfvertrouwen en leek te bang om de bal gewoon in de ploeg te houden en vrij uit te combineren. Toch stond Hapert toe dat Dommelen terug in de wedstrijd kwam, met een bijzonder doelpunt. Routinier Jur Rademakers zette middenvelder Jonathan van Doorn met een mooie lob vrij voor de keeper, en niemand had verwacht dat het hem zou lukken om met een achterwaartse kopbal te scoren, en toch werd het om deze curieuze wijze gelijk 1-1. Dommelen nam steeds meer het initiatief en enkele minuten na de gelijkmaker zette uitblinker Stef Willems vanuit het middenveld goed door en gaf een steekbal op de 18-jarige Tom van Hoek die de keeper rustig omspeelde en hard binnen schoot, 2-1 voor Dommelen. In de laatste minuten voor rust waren er nog kansen over en weer, en vooral Dave Koolen van Hapert had de gelijkmaker op zijn schoen en kon vrij schieten van de 16 meter-lijn. Zijn schot was echter een gemakkelijke prooi voor keeper van Betten. Namens Dommelen had Matthijs de Bie een prachtige rush over de rechterflank en stifte de bal schitterend over de keeper, die de bal echter met een uiterste krachts-inspanning nog over de lat kon tikken.

De 2e helft kenmerkte zich door slordig doch zeer vermakelijk spel met kansen voor beide ploegen. De beste waren voor de Blauw-Witte thuisploeg waar het Tom van Hoek telkens lukte om kansen te creëren maar de juiste precisie miste te om te scoren. Daarmee werd Hapert n de wedstrijd gehouden en in de 78e minuut scoorden ze dan ook de gelijkmaker. Vanuit een goed ingestudeerde corner kon Jordi Huybregts hard binnen koppen 2-2. Voor Dommelen dreigde even hetzelfde te gebeuren als zo vaak, in de slotfase een zeker lijkende overwinning weggeven terwijl er zelf mooie kansen gemist werden. Enkele minuten voor tijd soleerde Matthijs de Bie echter het strafschopgebied binnen en werd ten val gebracht, en verdiende daarmee een penalty. Luuk Steevens had de bal al klaar gelegd en duwde een Hapert-verdediger weg om zijn aanloop te kunnen nemen. Tot verbazing van de Dommelen-supporters kreeg hij voor deze duw echter zijn 2e gele kaart en kon hij de douches op gaan zoeken. Invaller-spits Stefan Kusters ging achter de bal staan en met een gedurfde “Panenka” schoot hij de bal binnen. Er waren nog enkele spannende minuten in de slotfase van deze wedstrijd die uiteindelijk terecht gewonnen werd door Dommelen 3-2

Hapert ziet Dommelen aan zich voorbij gaan op de ranglijst (verslag Hapert)

Hapert zit in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. Daar waar het bij een hoog genoteerd team vaak net goed valt, zit het bij het laag genoteerde Hapert al enige tijd niet bepaald mee. Maar ook bij de tegenstander van deze zondag, Dommelen, regent het nog geen punten. Een echte 6 punten wedstrijd dus en de kans voor Hapert om een beetje uit de eerder genoemde hoek te komen.

Hapert begon redelijk tot goed aan het duel. Dommelen probeerde Hapert aanvankelijk vast te zetten, maar de gasten voetbalden daar redelijk eenvoudig onderuit. Dommelen hanteerde met de wind in de rug met name de lange bal, maar werd daar niet of nauwelijks gevaarlijk door. Hapert kreeg ook niet veel kansen, maar het had de wedstrijd wel onder controle. Na een klein kwartier spelen beloonde Hapert zich dan ook. Een vrije trap, na een bodycheck op Luuk Saris, werd haarfijn aangesneden door Kevin Raaijmakers. Dave Koolen promoveerde de puike voorzet met het hoofd tot doelpunt. Na lange tijd weer eens een voorsprong voor Hapert. Dommelen moest even bekomen en probeerde wat te doen aan de opgelopen achterstand. Kansen bleven uit en de 1-1 kwam dan eigenlijk ook uit het niets na een half uur spelen. Doelman Jesper Storms taxeerde een bal verkeerd en zag een spits van Dommelen de bal net voor hem over hem heen koppen. Vanaf dat moment was Hapert het geheel kwijt. Dommelen rook bloed en zette een tandje bij, terwijl Hapert zoekende was naar de organisatie en het spel van de eerste 25 minuten. Simpel balverlies van Hapert leidde de 2-1 voor Dommelen in, wat in de omschakeling een niet te missen kans kreeg. Weer met achterstand de kleedkamer opzoeken was wat restte voor Hapert.

In de tweede helft een thuisploeg die gedragen door de voorsprong gretig begon. Hapert verviel wederom in slordig en ongeorganiseerd voetbal. Het kreeg geen echte grip meer op de wedstrijd en nu viel het doelpunt voor Hapert redelijk onverwacht. Een perfect uitgevoerde korte hoekschop werd door Ruben Hermans binnen gekopt. Een gelijkspel was wellicht een terechte uitslag, maar nu kreeg Hapert weer wat meer geestdrift. Nadat het drie keer, waarvan twee keer noodzakelijk, gewisseld had, ging het toch nog op zoek naar de winst. Extra zuur is het dan als 5 minuten voor tijd een strafschop tegen krijgt. Wederom was simpel balverlies op het middenveld aan Hapert zijde de aanleiding tot de schermutseling. De situatie door een blauwwitte bril bezien; duidelijke overtreding binnen de 16 meter. Dezelfde situatie door een roodblauwe bril bezien; Geen of een heel lichte overtreding, maar in elk geval buiten het strafschop gebied. Hoe dan ook, Dommelen mocht van elf meter aanleggen en het pakte het cadeautje maar wat graag uit. 3-2 en wederom staat Hapert met lege handen. Scheidsrechter Van Moll had in de resterende minuten zijn handen nog vol aan de beide teams, maar aan de stand veranderde helaas voor Hapert niets meer.

Hapert zit dus nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en ziet Dommelen passeren op de ranglijst.


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png