Valkenswaard wint weer eens een keer op 't Heike

"Tja, ik geef ze de bal op maat, maar als ze 'm dan niet afmaken." Met de nodige zelfspot, maar ook leedvermaak, verwoordde Erwin Isbouts zaterdagavond zijn gevoel. SV Valkenswaard won, verdiend, met 0-1 van Dommelen, maar kwam in de eerste helft ook goed weg. Isbouts doelde op een enorme kans voor Anwar Janssen, na een verkeerde terugspeelbal van de Valkenswaard-aanvoerder. Vrij voor doelman Evert Daams, lobde Janssen de bal echter over het doel.
Dommelen-trainer Paul Firet baalde na afloop dan ook behoorlijk. "We hadden vóór de rust gewoon met 2-0 voor kunnen staan. Want naast die kans van Anwar, was er ook nog een kopbal van Max van Leeuwen en een mogelijkheid voor Mathijs de Bie. Als je dan niet scoort, weet je dat de treffer ook wel eens aan de andere kant kan vallen." Na schietkansen voor Rutger Roza en Martijn Bax namens de bezoekers, was het in de 37ste minuut toch Dommelen dat opnieuw dichtbij een doelpunt was. Daams, volgend seizoen onder de lat bij eersteklasser Brabantia, redde knap op een vrije trap van Van Leeuwen.
Twee minuten later leken de blauwwitten dan toch eindelijk op 1-0 te komen, toen Janssen op aangeven van Stefan Willems de bal binnentikte. In buitenspelpositie oordeelde de scheidsrechter en het feest ging niet door voor Dommelen. Valkenwaard-trainer Peer van Kemenade: "Geen idee of het terecht was dat hij 'm afkeurde, maar het kwam ons wel goed uit. We speelden de eerste helft sowieso niet goed en in de rust heb ik er ook op gehamerd dat er een tandje bij moest. Na de rust waren we dan ook duidelijk de betere ploeg en ik denk dat we, gezien de tweede helft, ook wel verdiend hebben gewonnen."
Pantoffel
Valkenswaard werd immers een stuk sterker en leek in de 63ste de 0-1 te scoren. De fraaie volley van Ron Bakermans kon in de ogen van de scheidrechter geen goedkeuring vinden, omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. De technisch begaafde linkerspits zat echter niet bij de pakken neer en besliste een kwartier later alsnog de wedstrijd. Wederom was er een voorzet vanaf rechts die door Bakermans ineens op de pantoffel werd genomen. Doelman Leo van Betten, vervanger van de nog altijd geblesseerde Dennis Soeteman, was volstrekt kansloos: 0-1.
Dommelen probeerde het nog wel, maar kwam niet meer voorbij de hechte verdediging van Valkenswaard. Bovendien speelde ploeg van Firet de laatste tien minuten noodgedwongen met tien man, omdat Tim de Bie uitviel. Dommelen had echter al drie keer gewisseld (o.a. Mathijs de Bie en Mark Burgmans haakten geblesseerd af, red.). Bakermans: "Het is toch lekker om hier te winnen. Zo vaak lukt ons dit niet. Ik baalde dat mijn eerste doelpunt werd afgekeurd, want ik kwam écht achter de man uit. Maar dan is het des te lekkerder, dat het hierna alsnog lukt."

Opstellingen:

Dommelen: 1. Leo van Betten, 3. Jason Franken, 4. Geert Rijnders, 5. Mark Burgmans (2. Bas van Meerakkers), 6. Thomas Keeman, 7. Mathijs de Bie (9. Tim de Bie), 8. Stef Willems, 10. Stefan Dieis (Jonathan van Doorn), 13. Juriaan de Groot, , 15. Max van Leeuwen, 17. Anwar Janssen.

Valkenswaard: 23. Evert Daams, 2. Kay Smets, 3. Rob Vlassak, 4. Jasper Jansen, 6. Ramon van Hooff (14. Giovanni Gubbels), 7. Rutger Roza, 8. Erwin Isbouts, 9. François Stokmans, 10. Martijn Bax, 11. Ron Bakermans, 12. Noël Renders.