Doek valt voor NWC en Wilhelmina Boys

Alcides - Geldrop 0-1

Geldrop ongelukkig onderuit bij Alcides
Na de puike 6-2 overwinning bij Bekkerveld afgelopen donderdag heeft Geldrop geen vervolg kunnen geven aan de nacompetitie. Bij Alcides in Meppel ging de formatie van Pierre van den Eeden met een ongelukkige 1-0 nederlaag onderuit.

Met uitzondering van de beginfase, was Geldrop de bovenliggende partij, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten. Bij een van de spaarzame momenten van Alcides scoorde de ploeg via Ryan Luyckx de 1-0. De verwoede pogingen van Geldrop om langszij te komen, werden niet beloond, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. Een zure nederlaag voor Geldrop dat komend seizoen wederom uitkomt in de 1e klasse.

Sarto - Someren: 3-2

Slotminuut wordt Someren fataal, promotiedroom spat uiteen
Na een onnodige nederlaag zit het seizoen er voor Someren op. In de eerste ronde van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse verloor de equipe van scheidend trainer Jurgen de Haan met 3-2 van Sarto. Een van de assistenten besliste de wedstrijd door in de slotfase een zuivere buitenspelsituatie over het hoofd te zien, waarna Tim Dominicus de winnende treffer kon scoren.
Zeker in de beginfase mocht Someren niet klagen dat het op een achterstand kwam. Al in de tweede minuut kopte Tom van Beers op de lat, waarna Maarten Werts met een katachtige reflex de rebound tot corner wist te verwerken. In de achttiende minuut was het dan toch raak toen spits Bram van Eijden profiteerde van een dekkingsfout bij Someren: 1-0. Enkele minuten later hield Maarten Werts zijn team met een uitstekende redding op de been. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen, kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Koen de Louw na een prima pass van Luc Bouwmans doeltreffend afrondde: 1-1. Twee minuten later wist doelman Villevoije met de voet een treffer van Salim Zeroual te voorkomen. Ook een gevaarlijke inzet van Wesley v.d. Boomen werd uitstekend gepareerd door de Tilburgse goalie.
De tweede helft was amper begonnen toen Koen de Louw opnieuw het doel trof. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Daarna werden beide ploegen steeds voorzichtiger en waren er nauwelijks nog doelkansen. Na ruim een uur spelen, was Koen de Louw opnieuw dichtbij een treffer. Hij kopte een diepe bal over de doelman heen rakelings naast het doel. Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Someren een strafschop toen een schot van Nick Kusters in de zestien met de hand geblokt werd. Salim Zeroual scoorde: 1-2. Lang kon Someren niet genieten van de voorsprong, want amper zestig tellen later kopte Van Eijden zijn tweede treffer van de middag binnen: 2-2. Daar waar iedereen al aan een verlenging dacht, was het Dominicus die in blessuretijd Someren in rouw dompelde. Na een 'Specsaversvergissing' van de grensrechter werd het uiteindelijk 3-2 voor Sarto.
Scheidsrechter De Loos liet na het doelpunt nog minutenlang doorspelen, maar schoten van invaller Freek van Bussel en Mike Verdonschot misten het doel op een haar na. Zodoende werd de eerste ronde van de nacompetitie voor Someren ook meteen het eindstation.
Someren: Maarten Werts, Robin v.d. Aker (46 Joep Swinkels), Wesley v.d. Boomen, Mike Kusters, Niels Schweren, Luuk Hoeben, Mike Verdonschot, Salim Zeroual, Koen de Louw, Luc Bouwmans, Nick Kusters (85 Freek van Bussel).

NWC - FC Engelen 0-2

Doek valt voor NWC na verlies tegen FC Engelen
Degradatie is al na één play-offwedstrijd een feit voor NWC. De oranjehemden verloren de hectische thuiswedstrijd tegen FC Engelen terecht met 0-2 en moeten na de zomer, voor het eerst sinds het kampioensseizoen 2004/2005, weer aan de bak in de derde klasse.

Dat het geen eenvoudige klus zou gaan worden, was wel bekend in de selectie en staf van NWC. Daarom startten de Astenaren fel en was er de nodige dreiging voor het doel van FC Engelen. Aan de achterlijn brak Sam Ockers goed door en legde hij vervolgens terug op de scorende Jeroen van Deursen, maar de aanval was al geannuleerd, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Ook aan de overkant bolde het net, maar ook hier zette arbiter Verpaalen een streep doorheen. Op advies van grensrechter Van Zuilichem, die voor buitenspel vlagde, ging de treffer van Quinten Vorstenbosch niet door. Hij kon voor open doel binnenschuiven op aangeven van Walid Johri, maar vergat zich slim te positioneren.

Niet veel later kreeg Vorstenbosch een hernieuwde kans toen de leidsman uit Rucphen een penalty toekende aan de bezoekers, nadat de stompende NWC-doelman Stefan Vaas te wild in duel ging met zijn directe tegenstander. Vorstenbosch had geen moeite met de strafschop en noteerde de 0-1 voor FC Engelen. De frustratie nam toe aan Astense zijde, want binnen het half uur liep NWC al tegen drie gele kaarten aan. Dat er een hoop spanning en stress op deze wedstrijd stond was duidelijk te zien, al viel dat voor rust nog enigszins mee. De grootste mogelijkheid voor de gastheren was voor Jeroen van Deursen, die op snelheid de Engelen-defensie klopte, maar vervolgens zag dat goalie Recep Uluman reddend optrad.

Hier had NWC op gelijke hoogte moeten komen, zeker in de wetenschap dat de moeilijk scorende oranjehemden doorgaans niet heel veel kansen krijgen. Coach Roel Nabuurs had het druk met wisselen in de eerste helft, want eerst viel Menno Janssen geblesseerd uit en in de rust bleef ook de gekwetste Mark Bosch achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren Tom van Bussel en Leon van den Bosch, die vanaf dat moment het nieuwe centrale verdedigingsduo vormden. Die posities werden daarvoor nog ingenomen door Ruud Leenen en captain Martijn Henst.

Na rust ging NWC logischerwijs direct op jacht naar de 1-1, maar een gebrek aan creativiteit en stootkracht zorgde ervoor dat er weinig gevaar kon worden gesticht voor het vijandelijke doel. Ockers had nog wel een wapenfeit in huis, maar zijn knappe kopbal ging over. De spits ging even later in de buurt van de achterlijn naar de grond, omdat hij werd aangetikt, maar Verpaalen vond het geen strafschop. Langzaamaan werd het een echte vechtwedstrijd, met erg veel (stevige) duels en een groot aantal gele kaarten. De adrenaline werd Henst op een gegeven moment te veel toen hij, opgejut door het talrijke publiek, een tackle inzette terwijl hij al op scherp stond. Verpaalen toonde Henst zijn tweede kaart en stuurde de Astense controleur van het veld.

NWC maakte het zichzelf derhalve heel lastig en was even van slag, waardoor Engelen veel ruimte kreeg om het hectische duel in het slot te gooien. Kansen voor Marijn van Rijswijk (fraaie reflex Vaas), Niels Nagtzaam (indraaiende vrije trap op de paal) en Yasin Uluman (voor open goal) werden onbenut gelaten, waardoor de spanning volop in de wedstrijd bleef. Vier minuten voor tijd moest NWC dan toch capituleren toen Engelen voor de zoveelste keer gevaarlijk uitbrak en de piepjonge invaller Nourreddine Mohoul eenvoudig de 0-2 binnen kon schieten. Hij besliste deze eerste play-off-ronde en bezorgde zijn uitzinnige ploeg de verdiende zege.

Wilhelmina Boys - Bladella: 2-3

Wilhelmina Boys neemt na één voetbalseizoen afscheid van 2e klasse
Het vaandelteam van voetbalvereniging Wilhelmina Boys is er niet in geslaagd het seizoen een verder vervolg te geven. In de eerste ronde van de nacompetitie om (het behoud van) een plaats in de 2e klasse, hebben de tricolores na verlengingen de meerdere moeten erkennen in Bladella. In de reguliere speeltijd wisten de bestenaren tweemaal een achterstand weg te werken, in de verlenging lukte dat niet nogmaals met een 2-3 eindstand als gevolg.

Voor de wedstrijd tegen Bladella kon interim-trainer Tom Franse nog geen beroep doen op de geblesseerde Stef Vervloet. In de basisopstelling werd een wijziging doorgevoerd ten opzichte van de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie, Yoran Bouwmans nam de plaats in van Michael Koning. Die laatste zag dat naast hem op de reservebank ook voor jeugdspeler Remco Verspaget een plaats was gereserveerd.

De thuisploeg kwam verre van goed uit de startblokken, de wedstrijd was koud bezig toen na iets meer dan 10 minuten de tegenstander de leiding nam. Die vroege achterstand deed de tricolores geen goed, maar in het vervolg was men wel bij machte om de opponent op afstand van het eigen doel te houden. Dat gaf de thuisploeg wat meer vertrouwen en dat werd verder versterkt toen na bijna een half uur de gelijkmaker van Maron Heersmink, die dankbaar gebruik maakte van een miscommunicatie bij de tegenstander, uit de lucht kwam vallen.

Dat was tevens de opmaak voor een vermakelijk laatste kwartier van het eerste bedrijf. Het was wederom Bladella die op voorsprong kwam, maar na een prima lopende aanval van Wilhelmina Boys was wederom Maron Heersmink het eindstation die de bal keurig in de hoek van de goal deed belandden, de keeper van de opponent het nakijken gevend. De thee werd zodoende opgezocht met een 2-2 tussenstand.

De tweede helft kenmerkte zich niet door veel uitgespeelde kansen, beide teams leunden naar achteren en leken de risico's van aanvallend spel te vermijden, het was dan ook voornamelijk ene gevecht dat op het middenveld plaats vond. Toch veerde het thuispubliek op toen ongeveer een kwartier voor tijd een voorzet het hoofd van Maron Heersmink bereikte, zijn kopbal eindigde helaas buiten bereik van de keeper van de tegenstander op de kruising van paal en lat.

Toen even later de thuisploeg met 10 man kwam te staan, wist datzelfde publiek dat de opgave nog moeilijker zou worden. Het was dan ook doelman Tom Molenberg die zich moest gaan onderscheiden en dat deed hij met verve. Met enkele mooie reddingen hield hij zijn doel in het restant van de tweede helft schoon en konden de beide ploegen zich gaan opmaken voor de verlengingen.

Die verlengingen deden de thuisploeg helaas geen goed, Bladella kwam wederom op voorsprong via een afstandsschot. De thuisploeg richtte zich daarna toch nog op en kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker en dus op het nemen van strafschoppen, maar Maron Heersmink kon dat buitenkansje, oog in oog met de goalie van de tegenstander, niet tot een doelpunt promoveren. Toen de scheidsrechter voor het laatst floot was de enorme teleurstelling van de gezichten van spelers en staf af te lezen, volgend seizoen gaat weer geacteerd worden in de derde klasse.

Opstelling Wilhelmina Boys:
Tom Molenberg, Mike Smit, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bart Meeske, John Termeer (Joey van de Zanden), Yoran Bouwmans (Michael Koning), Maron Heersmink, Mark de Wit, Scott Smit, en Ossy Azeuini (Remco Verspaget)

Bladella verder in de promotierace (verslag Bladella)

Door een verdiende 2-3 overwinning op Wilhelmina Boys heeft Bladella een volgende stap gezet in de strijd om promotie naar de tweede klasse. Het was spannend in Best. Pas in de verlenging viel de beslissing. Beide ploegen creëerden kansen, maar over de hele wedstrijd was de overwinning van de Schippersmannen verdiend.

Coach Huub Vermeulen koos voor een viermans middenveld, waarbij afwisselend middenvelders in de spits opdoken. De eerste dreiging kwam van de zijde van de gastheren. Mark de Wit liet zien dat hij moeilijk van de bal te dringen is. Direct daarna zorgde verdediger Rob van den Boom voor het eerste Bladella-gevaar. Even later bereikte een dieptepass van Cas Vosters Ibou Bot die direct Bart de Jong bediende. Die kon van dichtbij tekenen voor de 0-1. Er volgde een fase van veel middenveldspel. Totdat in de 25ste minuut de ervaren spits Maron Meersmink slim de buitenspelval ontweek, tekende voor de gelijkmaker. Beide ploegen moesten al geblesseerde spelers vervangen. Bij de Tricolores kwam Michael Koning voor Yoran Bouwmans en bij Bladella moest Niek Jansen Rob van den Boom komen vervangen.

Na een half uur spelen was het goed doorzetten van Ibou Bot die Bart de Jong in scoringspositie bracht. Bart miste niet en bracht Bladella opnieuw op voorsprong. Wilhelmina Boys reageerde direct. Een snel uitgevoerde aanval over de rechterflank eindigde met een voorzet op maat voor Maron Meersmink. Dit betekende 2-2. Beide ploegen hadden voor rust nog een mogelijkheid tot scoren maar deden dit niet.

In het eerste deel van de tweede helft was Wilhelmina Boys de betere ploeg. Dit betekende echter niet dat Bladella geen scoringskansen meer kreeg. De uitvallen waren gevaarlijk. Vooral Cas Vosters had enkele mooie mogelijkheden, maar doelman Tom Molenberg leek niet te passeren. Aan de andere zijde moest zijn collega Nick Vermeiren een tweetal keren reddend optreden. Beide ploegen gingen voor de winst. Weliswaar in een lager tempo dan voor de rust, maar gelet op de weersomstandigheden was het logisch.

De wedstijd kantelde toen Wilhelmina Boys met tien man kwam te staan wegens een directe rode kaart voor natrappen. Coach Tom Franse bleef met drie spitsen spelen. Het betekende dat er ruimte kwam te liggen in het linker verdedigingsblok. Van daaruit ontstonden gevaarlijke situaties maar geen doelpunten. De laatste en beslissende pass bleef uit. De voorhoede van de gastheren wist eveneens kansen te creëren maar ook aan die zijde kon doelman Nick Vermeiren niet worden verschalkt. Dit betekende verlengingen.

Het beeld in de eerste verlenging was dat van een constant aanvallend Bladella dat niet tot echte kansen kon komen. De tweede verlenging was nog maar twee minuten oud, toen Bart de Jong Joep van de Ven zag vrijstaan op de rand van het strafschopgebied. Zijn lage schuiver verdween in het doel. Voor Wilhelmina Boys betekende het een alles-of-niets-offensief dat kansen opleverde aan beide zijden, maar gescoord werd er niet meer. Bladella speelt daardoor komende zondag thuis tegen BMC dat Reusel Sport uitschakelde. De wedstrijd op sportpark de Smagtenbocht begint om 14.30 uur.

Reusel Sport - BMC: 0-1

Reusel Sport/CoTrans snel uitgeschakeld in nacompetitie door sterk verdedigend B.M.C. en verliest met 0-1De trainers van RSP/CoTrans 1 en 2 hadden het afgelopen zondag met samenstellen van hun teams, door blessures en het kampioenschap afgelopen zaterdag van Jo-19-1 (A1) die hun feestje afgelopen zaterdag en zondag uitbundig mochten vieren. Bij het eerste zaten nog drie jeugdspelers op de bank.

B.M.C. kwam met een complete selectie en liefst zeven wisselspelers op de bank. Toch kreeg de thuisploeg het eerste kwartier de beste kansen voor Ralf Lavrijsen, Tuur de Laat en Dave Hermans maar drie even fraaie reddingen van B.M.C. doelman Jesper Langenhuijsen. Met twee gelijkwaardige teams allebei spelend in een hoog tempo, met kleine en iets grotere kansen die door beide keepers soms zeer fraai onschadelijk werden gemaakt. Een prachtige eerste helft voor het talrijke publiek ging met een 0-0 stand de rust in. De tweede helft begon aanvankelijk zoals de eerste eindigde, een lompe en onnodige overtreding op de uitblinkende en van een liesblessure weer net spelende Mark Faes in de 73e minuut gaf de kentering in de wedstrijd wat in de 80e minuut het enige en winnende doelpunt voor B.M.C. opleverde. Gijs van de Voort kopte bij de tweede paal raak.0-1.
Jim Daniëls kreeg nog een fraaie kans op de gelijkmaker maar de B.M.C. doelman was juist iets eerder bij de bal. Scheidsrechter Spijkers floot samen met zijn assistenten de heren W. Mol en L. Baars een perfecte wedstrijd.

Beiden teams kwamen met dezelfde instelling het veld op, snel combinatie voetbal in een hoog tempo uitgevoerd. B.M.C. begon met een gesloten verdediging met de hele wedstrijd minimaal vier verdedigers. De thuisploeg liet de tegenstander komen en zette pas echt druk op de middenlijn. Bij balbezit werden Jim Daniëls en Dave Hermans weggestuurd om Tuur de Laat en Ralf Lavrijsen te bedienen. De eerste kans was echter voor B.M.C. maar Paul Dijkmans maakte een kopbal van Richard de Laat vrij makkelijk onschadelijk.
In de 16e minuut zagen we een fraaie aanval van Reusel Sport/CoTrans, een snelle combinatie tussen Dave Hermans en Tuur de Laat afgerond door Dave via de handen van BMC doelman corner gewerkt. In de 18e minuut een snelle combinatie tussen Jim Daniëls en Tuur de Laat en een vlammend schot van Ralf Lavrijsen, met de redding van de wedstrijd door BMC doelman uit de kruising getikt. In deze fase hield Jesper Langenhuijsen BMC in de wedstrijd. Ook moesten de rood-witten BMC'ers enkele malen aan de noodrem trekken wat ze evenzoveel gele kaarten kostten. In de 24e minuut had BMC geluk dat een puntertje van Dave Hermans juist langs ging. Even daarna moest Paul Dijkmans reddend optreden op een geplaatst schot van Stef van der Heijden. Met een derde gele kaart voor BMC en een vrije trap van uitblinker Mark Faes brak de rust aan met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Tuur de Laat kopte in de handen van de keeper en Jim schoot voorlangs. Daarna was het weer aan BMC, bij een klutssituatie belande een van richting veranderde bal tegen de buitenkant van de paal. Ook enkele corners van de bezoekers leverden niets op. Een situatie aan de andere kant had een doelpunt kunnen of moeten opleveren voor de thuisploeg. Jim Daniëls kam vrij voor de keeper, maar speelde de bal iets te ver voor hem uit zodat de doelman van BMC de bal in een reflex kon keren. Ondanks het warme weer bleef het tempo in de wedstrijd hoog. In de 66e minuut belande een goede schietkans van Dave Hermans tegen het hoofd van een BMC speler die grogie ging, maar wel een doelpunt voor de thuisploeg voorkwam. Het water deed wonderen en Richard de Laat kon weer verder. In de 73e minuut kreeg BMC zijn vierde gele kaart die zeker een andere kleur had mogen zijn. Het was een lompe overtreding die niet nodig was en later bleek de kentering in de wedstrijd bekende. Mark Faes moest zich laten vervangen door Wout Vosters. Reusel Sport/CoTrans bleef aanvankelijk toch goed in de wedstrijd met in de 74e minuut een inzet van Brahim die van de lijn werd gehaald en in de 79e minuut een solo van Jim Daniëls die vrij voor doel voorlangs schoot. Het zat Jim deze middag niet mee. In de 80e minuut een uitval over links, waar Rick Dierckx zijn tegenstander moest laten gaan, werd onderbroken, maar opnieuw voor doel gekopt en Max Jansen onder de bal doorging zodat Gijs van de Voort makkelijk raak kopte 0-1.
Bas Oomen kwam bij de thuisploeg Nick Wouters nog vervangen en de thuisploeg probeerde het nog wel maar de teleurstelling, het hoge tempo en het warme weer had al te veel van de krachten weggenomen. Reusel Sport/CoTrans had de beste kansen, terwijl BMC iets stabieler was en het geduld kon opbrengen om dat ene kansje te benutten. Dus geheel onverdiend was het niet. Tot slot nog een grote pluim voor de scheidsrechter en zijn assistenten die voor een perfecte leiding zorgde.

Avanti'31 – Braakhuizen: 0-1

Braakhuizen neemt eerste horde tegen Avanti' 31.
De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot, nog voor rust gereduceerd tot tien man, klopte Avanti'31 in de slotfase van de wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Anthony de Haan en plaatst zich door dit resultaat voor de volgende wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Ooms werd al snel duidelijk dat Braakhuizen de betere ploeg was. Avanti'31 trok zich tot de middenlijn terug en liet het initiatief aan Braakhuizen. Al in de 4e minuut viel er een kans te noteren voor Ralf van Beek die na een snel genomen vrije trap van Myron Jourdain te slap inschoot. Het duurde een kwartier voordat Avanti'31 voor het eerst Braakhuizen-doelman Youri van Tilburg enigszins op de proef stelde, het schot ging hoog over. Kort hierna produceerden de roodzwarten een prima aanval. Echter nog zonder resultaat.

In de 25e minuut ging het wedstrijdbeeld compleet op zijn kop, doordat scheidsrechter Ooms Avanti'31 een strafschop toekende, na een vermeende overtreding van doelman Van Tilburg op Avanti'31-spits Van Heeswijk. De spits ging zelf achter de pingel staan, maar Van Tilburg reageerde adequaat en pakte de inzet resoluut. Een paar minuten later wist Avanti'31 gevaarlijk te worden, via een schot dat ruim voorlangs ging. Verder kon de ploeg uit Schijndel Braakhuizen voetballend niet in verlegenheid brengen.

Braakhuizen verzuimde door te drukken en was niet helemaal scherp in de afronding. In de 36e minuut kreeg Braakhuizen aanvoerder Teun de Wit een gele kaart, vlak daarna gevolgd door een grote kans voor Anthony de Haan en Ralf van Beek, beide keren bleef de doelman van Avanti'31 overeind. Kort voor rust zag opnieuw De Wit een gele kaart en moesten de roodzwarten met tien man verder.

Trainer Van der Schoot bracht Thijs Scheenloop in de ploeg voor Romano ter Linden, deed wat omzettingen en zag zijn ploeg zeker in de beginfase makkelijk overeind blijven. Als gezegd speelde Avanti'31 nauwelijks kansen uit en moest de ploeg het vooral hebben van standaardsituaties. Braakhuizen gaf echter geen krimp. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de roodzwarten wel naar achter gedrongen, maar Avanti'31 was duidelijk beducht voor de voorwaartsen van Braakhuizen en hield steeds voldoende mensen achterin.

Het niveau daalde en de wedstrijd was meer spannend dan goed en terwijl iedereen zich eigenlijk al opmaakte voor een verlenging, sloegen de roodzwarten toe in de persoon van Anthony de Haan. De routinier was in de wedstrijd al een ware plaag voor de defensie van Avanti'31 gebleken en beloonde zichzelf en zijn ploegmaten kort voor het eindsignaal. In de 90e minuut was hij na een uitbraak de defensie te snel af en poeierde de bal in de bovenhoek.

Hierna volgde nog een onbesuisde overtreding op Braakhuizen's Tolga Ozkan, die vervangen werd door Gerald van Veen. De overwinning van Braakhuizen kwam niet in gevaar en dus gaan de roodzwarten volkomen verdiend door naar ronde 2, waarin het opnieuw uit moet aantreden. Tegenstander is FC Engelen.

Hoogeloon – Acht: 1-1

Door strafschoppen verliest Hoogeloon van Acht
Hoogeloon ontving voor de nacompetitie V.V. Acht uit Eindhoven en op voorhand waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Acht was echter over de hele wedstrijd genomen de meest aanvallende ploeg en kreeg ook de beste kansen. Toch liet Hoogeloon zich niet onbetuigd en had het na 120 minuten ook zomaar in plaats van 0-0, 3-3 kunnen staan. Na dertig minuten verlengen moesten strafschoppen de beslissing brengen, waarin V.V. Acht aan het langste eind trok.

Al na drie minuten waren de gasten gevaarlijk, maar het schot werd nog net op tijd gekraakt. Even later kopte Sjoerd de Laat na een hoekschop maar net naast. Voor Acht schoot Niek Broeders buiten bereik van doelman Lamers op de paal. Kansen kwamen er over en weer en voor de thuisclub ging een schot van Hans v/d Heijden maar net naast. Melvin v/d Groen schoot voor Acht ook niet eens zo ver naast. Na een voorzet kreeg deze zelfde v/d Heijden een aardige kans, maar zijn schot was niet hard genoeg om de doelman te verrassen. Halverwege de eerste helft was het bijna raak. Nadat Sjoerd de Laat hardhandig aan de kant werd gezet mocht men doorgaan en uit de volgende voorzet werd er goed ingeschoten, maar kon een verdediger er nog een voet tussen krijgen. Het was pittig en er werden nogal wat tikken uitgedeeld, wat allemaal mocht van de arbiter. Tom Michielse kreeg een aardige kans, maar miste de bal. Na een goede actie van Hans v/d Heijden schoot Yannick Sol maar net naast. Rik Michielse nam even later de bal ineens op de slof welke uithaal maar met moeite werd gekeerd door een verdediger. En zo ging het maar door, met kansen aan beide kanten.

In de tweede helft schoot Bart v/d Hurk met een geweldige poeier op doel, maar met een geweldige redding voorkwam Jesse Lamers een doelpunt, waarna hij even later ook met een prima actie een kopbal van Wijgergangs uit het doel ranselde. Ook in de tweede helft was Acht de betere. In de 65ste minuut leek de 0-1 in de maak, maar de bal rolde tegen de paal. Nog geen minuut later schoot Rik Michielse van grote afstand buiten bereik van de doelman tegen de lat, dus moest er verlengd worden.

Net voordat de eerste helft van de verlenging erop zat viel de 0-1. Uit een voorzet van Indy Wouterse schoot Melvin v/d Groen raak. Na de laatste pauze leek de 0-2 in de maak, maar Rik Michielse redde uitstekend. Sjoerd de Laat ging mee voorin spelen en Hoogeloon kwam met tien man te spelen wegens een rode kaart. Hoogeloon kwam een paar keer goed weg. Iedereen dacht aan een strafschop toen Sjoerd de Laat hardhandig van de bal werd gezet, maar de arbiter wuifde het weg. Even later werd binnen de zestien een Hoogeloon speler omver geduwd en ging de bal wel op de stip. Niels Luyten schoot onberispelijk raak, waardoor er stafschoppen genomen moesten worden. De eerste drie waren voor beide ploegen raak, maar daarna werden de twee van Hoogeloon door de doelman gekeerd en was het sprookje voor Hoogeloon uit.

Acht door na strafschoppen (verslag Acht)
Acht kreeg gedurende de 90 minuten de meeste en de beste kansen. Pieter van Kemenade raakte in de beginfase met een volley de paal. Invaller Roy Roestenburg had de openingstreffer op zijn schoen liggen maar trof tot tweemaal toe de doelman van Hoogeloon op zijn weg. In de laatste minuut kwam Acht goed weg, toen een bal van Tom de Laat op de paal belandde. Na 90 minuten voetbal bleef de stand 0-0
In de 114e minuut van de 1e verlenging gaf Indy Wouterse van Acht een voorzet op Melvin van der Groen die de stand op 0-1 bracht. In de laatste minuut van de 2e verlenging ging de bal op de stip en bracht Niels Luyten de stand namens Hoogeloon op 1-1. In de strafschoppenserie was doelman Rico de Veld de held bij Acht, hij keerde de 4e en de 5e strafschop van Hoogeloon waardoor Acht een ronde verder gaat.

Pusphaira – Sterksel: 0-2

Sterksel dichterbij promotie naar 4e klasse.
Sterksel was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Aan de hand van scheidend coach Erik Schaeken creëerden de geelzwarten behoorlijk wat kansen. Na een onterechte afgekeurde goal kwam Sterksel vlak voor rust alsnog op voorsprong. Een voorzet van Hashim werd door de studenten van Pusphaira in eigen doel geschoten. Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij Sterksel verzuimde de score op te voeren. Het duurde tot de 82e minuut voordat de 0-2 viel. Vincent van Groenendaal wist het net te vinden en vlak voor tijd miste Bart Bekkers nog een opgelegde kans voor de 0-3.

RKVV Keldonk - RKGSV: 0-0

Alles nog open tussen Keldonk en RKGSV
RKVV Keldonk en RKGSV Gerwen streden een verbeten duel uit op Sportpark De Koulberg. Inzet was een plek voor het volgende seizoen in de vierde klasse af te dwingen. Beide teams kregen kansen om te scoren, maar het bleef uiteindelijk bij 0-0. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Volgende week hebben beide teams nog volop kans om te winnen.  Dn valt in Gerwen de beslissing.