Div. wedstrijdverslagen laatste wedstrijd poulefase Districtsbeker

Geldrop onderuit in Limburg
Het is Geldrop niet gelukt om haar 3e bekerwedstrijd in het verre Limburg tegen Schaesberg ook winnend af te sluiten. Geldrop dat al geplaatst was voor de 2e ronde trad aan met een heel jeugdig elftal, trainer Pierre van den Eeden had oa v. Malten, v. Vlerken, en Werts thuis gelaten en  gaf enkele over gekomen A spelers hun kans om zich te laten zien.

Op een dramatisch slecht veld was het Schaesberg wat zich het best staande hield in de openingsfase, met prima verzorgd  voetbal probeerde ze steeds via de zijkanten door te komen en uit een van deze aanvallen had het zomaar binnen 5 minuten 1-0 kunnen staan, toen een voorzet van links maar net het doel van v Gestel mistte na een kopbal van hun spits. Heel langzaam aan kreeg Geldrop vat op Schaesberg en kon zelf ook gevaarlijk worden, dit resulteerde in enkele corners dicht achter elkaar, en deze leverde via Desriac en Pieschel wel 2 kansen op, maar zij twijfelde te lang voor het doel. Verdedigend stond Geldrop wel goed, maar aan de bal was het zeer matig, met veel slordig balverlies. Het veld was daar mede wel de oorzaak van, maar sommige spelers zaten totaal niet in de wedstrijd, zij liepen veel te veel met de bal of leverde de bal zomaar in bij de tegenstander, Schaesberg had ook geen moeite om in de eerste helft overeind te blijven tegen het hoger spelend Geldrop, sterker nog, ze speelde de eerste helft gewoon beter.

In de rust wisselde Geldrop 3 maal in de hoop wat beter voor de dag te komen, echter het was Schaesberg dat meteen na de thee op voorsprong kwam, slordig balverlies van een der voorwaartse leidde een counter in, die door de linkerspits van Schaesberg prachtig in het kruis werd geschoten. Schaesberg verschoot blijkbaar van deze voorsprong, want na de 1-0 werd er alleen maar gekozen voor de counter en plooide de ploeg wel heel erg ver terug, terwijl ze de 1e helft met leuk voetbal beter waren dan Geldrop. Hierdoor kwam Geldrop steeds beter in de wedstrijd en zette Schaesberg vast, via de zijkanten kwamen de groen-witten nu wel regelmatig door en Pieschel had na 65 minuten de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij besloot om te kiezen voor een onbesuisd schot wat net over de lat scheerde. Had Schaesberg dan geen kansen meer, jawel hoor, af en toe plaatste ze een razendsnelle counter en hadden via 2 acties van hun voorwaartse op 2-0 moeten komen, echter v Gestel redde 2x bekwaam.

De laatste 10 minuten speelde Geldrop nog met een extra spits en in die 10 minuten kregen ver volgens Pieschel en Jansen twee dotten van kansen, echter ook zij faalden vrij voor doel, zodat Schaesberg de punten in huis hield en ook zij zich plaatste voor de volgende ronde.

Heeze herstelt zich in het bekervoetbal.
De bezoekers moesten winnen om kans te maken op een vervolg van de bekercompetitie. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat dat ging gebeuren. RKVVO was heel duidelijk de bovenliggende partij. Ze deden zichzelf echter behoorlijk te kort, door veel kansen te missen. In de 19e minuut was het dan toch raak. Bart Sanders stond aan het eind van weer een aanval en wist deze keer het net wel te vinden: 1-0. Heeze kon daar weinig tegenover zetten en mocht zich in de vingers knijpen dat de stand tot de rust zo bleef.

In de tweede helft leken de Heezenaren zich te hebben herpakt. Al was het in het begin erg onzuiver. Maar omdat ook de thuisclub niet scoorde, bleef de 1-0 lang stand houden. Pas een kwartier voor tijd wist Heeze hun eerste doelpunt te maken. Een hoekschop van links werd strak voorgegeven. Bijna iedereen mistte de bal, behalve Noud Doezé, die op de goede plaats stond en de bal binnen kon werken: 1-1. Vijf minuten later was het weer raak voor de bezoekers. De ingevallen Mark de Groot stoomde op rechts op en gaf een puntgave voorzet. Tom Derkx, zwaar gehinderd, mistte hem, maar Jorg van Galen kwam redelijk ongehinderd inlopen, pikte de bal op en deponeerde hem tegen de touwen: 1-2.

Dat was het beslissende moment. Er waren nog wat onvriendelijkheden op het veld en een speler van RKVVO kreeg een rode kaart (tweemaal geel), maar de stand bleef ongewijzigd. Na afloop werd bekend dat Sarto met 5-1 van Geleen-Zuid had gewonnen, zodat Heeze en RKVVO zich beide plaatsten voor de volgende bekerronde.

Marvilde verliest verdiend van Best Vooruit
Na twee overwinningen van zowel Marvilde (2e klasse) als Best Vooruit (1e klasse) waren beide teams al zeker van een vervolg in de beker. Vandaag was dus een semi vriendschappelijke wedstrijd en Marvilde leek dat wel heel letterlijk te nemen. Best Vooruit was tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de betere ploeg en won verdiend met 1-2. Een mooie gelegenheid voor de trainer van Marvilde om duidelijk te maken dat je geen wedstrijden wint op 80%.

Al in de vierde minuut kwam Marvilde op achterstand. Martijn van de Sande gaf de bal voor vanaf rechts en midden voor het doel kon Tim Fiolet de bal in het lege doel tikken, 0-1. Best Vooruit bleef de betere en speelde zich enkele kansen uit, maar tot grote doelkansen kwam dat dan ook weer niet. Marvilde kwam in de eerste helft geen enkele keer tot een grote kans. In de 39e minuut kreeg Robin Buiks de bal na geklungel in de verdediging van Marvilde in de voeten en na een slalom kon hij de bal in een leeg doel tikken, 0-2. In de tweede helft kwam een lange bal van Mark van Doorn (57.) bij Max van den Akker terecht. Hij gaf de bal op Muti Nawabi die op 11 meter midden voor het doel uithaalde, maar zijn schot werd geblokt. In de eerste de beste aanval hierna van Best Vooruit ging Robin Buiks aan de linkerkant op pad en gaf de bal voor vanaf de achterlijn. Op 7 meter midden voor het doel had Mark Hertogs de bal voor het intikken, maar hij miste de bal met zijn rechtervoet volledig. Best Vooruit moet welhaast in slaap gesust zijn geweest, want plots leek Marvilde op het einde van de wedstrijd toch nog langszij te kunnen komen. In de 88e minuut nam Robbert Born aan de rechterkant een corner en op een paar meter midden voor het doel kon Muti Nawabi ongehinderd inkoppen. Helaas kopte hij recht naar de keeper. Eén minuut later werd Max van den Akker neergelegd in het strafschopgebied en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Max zelf, 1-2. Marvilde zette nog even aan, maar de grootste kans werd door Salim Zeroual vanaf rechts diagonaal voor het doel langs geschoten.

De volgende ronde van de districtsbeker is dus bereikt en volgende week begint de competitie weer. Voor Marvilde komt meteen een grote tegenstander op bezoek, EFC uit Eersel. Beide teams zullen in de bovenste regionen mee willen spelen, dus kunnen ze op de eerste speeldag al laten zien wat ze in huis hebben.

Opstellen Marvilde: Sam van Rooij, Tijs de Matter, Robbert Born, Jelle Born (46. Gerrit Breton), Tayfun Yilmaz, Mark van Doorn, Dennis van de Weijer (73. Jens Kantelberg), Salim Zeroual, Max van den Akker, Muti Nawabi, Mathijs de Bie (73. Rik Janssens)

NWC kwalificeert zich voor volgende bekerronde
Asten - NWC heeft de uitstekende voorbereiding bekroond met kwalificatie voor de volgende ronde in de beker. De formatie van trainer Roel Nabuurs versloeg dankzij een sterke eerste helft eersteklasser Venlosche Boys met 3-2 en heeft de groepswinst daarmee te pakken.

De bezoekers uit Venlo moesten nog vol aan de bak om kans te maken op de volgende ronde, maar begonnen toch afwachtend aan het bekerduel. NWC greep het initiatief en had veelvuldig de bal, terwijl het jeugdige Venlosche Boys wat defensiever voor de dag kwam. De eerste kans was wel voor de Limburgers, die via captain Sjors Boots een enorme kans onbenut lieten. De aanvaller had de mogelijkheid om zelf te schieten of om de bal breed te leggen, maar zijn poging ging net naast het Astense doel. Even later kreeg Venlosche Boys de deksel op de neus toen NWC-middenvelder Mark Bosch van ongeveer veertig meter doel trof. Hij zag de piepjonge sluitpost Milan Bruil ver voor zijn doel staan en besloot uit te halen, met succes: 1-0. NWC voetbalde zeer verzorgd en zorgde ervoor dat de eersteklasser niet of nauwelijks in het spel voor kwam. Zes minuten voor rust verdubbelden de oranjehemden de score via Chesron Geuns, die na een aanval over meerdere schijven kon binnentikken op aangeven van Youri van Brussel: 2-0. Met iets meer geluk kreeg Van Brussel zelf ook een doelpunt op zijn naam, maar nadat hij keurig werd bediend door Timo Janssen schoot Van Brussel voorlangs. Ook vanmiddag maakte NWC weer een prima indruk en lijkt men klaar te zijn om in de tweede klasse een verdienstelijk seizoen te gaan draaien.

Na de pauze mikte NWC-aanvaller Tijs van Tilburg naast het doel nadat hij zich goed vrijspeelde, maar aan de overkant leek Venlosche Boys al snel de aansluitingstreffer te produceren. Boots scoorde, maar op advies van de Astense assistent-scheidsrechter Mitchell Janssen keurde arbiter Karavla de goal af wegens buitenspel. Toen NWC in minuut 57 zelf trefzeker was en scheidsrechter Karavla het buitenspelsignaal van grensrechter Leon Janssen negeerde, waren de rapen gaar en ontstond er veel boosheid aan Venlose kant, waar eigenlijk de hele wedstrijd irritatie leek te heersen. Sander van den Eijnde tikte bij de tweede paal binnen en zorgde derhalve voor de 3-0 uit een voorzet van Van Tilburg.

NWC vergat vervolgens te blijven voetballen en liet Venlosche Boys wat meer in de wedstrijd komen. Voor open doel maakte David Driessen de 3-1 en ruim een kwartier voor tijd vond Auke Houben de verre hoek, buiten bereik van NWC-doelman Gijs Brüsewitz: 3-2. NWC wankelde en moest vrezen voor een onmogelijke comeback van de Venlonaren, die in de slotfase eindelijk wat meer uit hun schulp kropen. Brüsewitz pareerde nog fraai een inzet van Driessen en aan de overzijde knalde invaller Sam Ockers nog naast, maar ondanks de Limburgse druk bleef NWC overeind en trok men de 3-2-zege over de streep. Daarmee pakt het elftal van Nabuurs negen punten uit drie groepsduels en is de volgende ronde een feit. Welk team zich bij NWC aansluit richting de volgende ronde is nog onbekend, want Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en Olympia'18 ontmoeten elkaar pas woensdag. In ieder geval kan NWC vol goede moed aan de competitie beginnen, want over vorm in de ploeg valt niets te klagen. De competitiestart vindt aanstaande zondag plaats in Oost,- West- en Middelbeers, waar NWC Beerse Boys treft om 14.30 uur.

Opstelling NWC
Gijs Brüsewitz, Menno Janssen (46' Leon van den Bosch), Ruud Leenen (81' Sam Ockers), Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Timo Janssen, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Tijs van Tilburg, Chesron Geuns en Youri van Brussel.

Rood Wit V door naar volgende ronde ondanks verlies tegen Deurne
In een slechte wedstrijd was het Deurne dat op een 0-1 voorsprong kwam. Volgens menig supporters en grensrechter buitenspel, maar de scheids wees naar de middenstip. Zowel Deurne kregen kansen om de voorsprong te vergroten, maar ondanks het matige spel kreeg Rood Wit V nog voor rust 2/3 grote mogelijkheden om de stand gelijk te trekken.

Na rust ging Rood Wit V opzoek naar de 1-1 maar via een cadeautje scoorde Deurne juist de 0-2. Kort daarna via een prachtige aanval zelfs de 0-3. Gelukkig kon Jan van Hout wat terug doen en bracht de stand op 1-3. Helaas was dit niet het begin van een comeback. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Deurne nog de 1-4. Een terechte overwinning voor Deurne die samen met Rood Wit V door zijn in de poule.

Rhode slaat na rust toe tegen Braakhuizen
Rhode won de laatste bekerwedstrijd met forse cijfers, 2-5, van Braakhuizen. Omdat VV Schaesberg op zaterdag al met 1-0 van Geldrop had gewonnen waren de beslissingen al gevallen, VV Schaesberg en Geldrop gaan door naar de volgende ronde.
Rhode begon goed aan de wedstrijd en na 12 minuten was het al 0-1. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Braakhuizen beter in het spel en met doelpunten in de 29e en 43e minuut konden zij met een 2-1 voorsprong de thee gaan opzoeken. Braakhuizen had in de andere twee bekerwedstrijden ook tot de rust goed stand gehouden, maar ging steeds in de tweede helft onderuit. En ook tegen Rhode was dat niet anders. Via een fraaie aanval werd het al snel 2-2 en vervolgens ging Rhode goed door en werd het tenslotte, 2-5.

RPC wint ook haar derde wedstrijd
Dommelen en RPC zouden in deze wedstrijd onderling moeten gaan uitmaken wie deze poule winnend af zou gaan sluiten.
Al snel liet RPC zien dat zij van plan waren om met de bekerwinst aan de haal te gaan. Ze combineerden de eerste helft regelmatig door de blauw – witte defensie heen en het was na 18 minuten de “verloren zoon” Vincent Bogaerts die keurig de 0 – 1 in de touwen joeg.
RPC gaf de gastheren geen moment de indruk dat er iets te halen viel.

Kort na de rust werd verdediger Dirk Visscher in het strafschopgebied van Dommelen onhandig gehaakt en Sidney Gakpo schoot beheerst de toegekende penalty binnen.
Het duurde tot een kwartier voor tijd tot dat wederom Sidney Gakpo een directe vrijetrap omtoverde tot een doelpunt. Met deze 0 – 3 naam hij zodoende 7 van de 9 gemaakte doelpunten voor zijn rekening namens RPC. In het restant van de wedstrijd toonde Dommelen nog wel karakter en drong ook nog wat aan, maar tot 2X toe stond de paal Dommels succes in de weg.

Bladella boekt ruime overwinning op Hulsel
De Schippers' mannen hadden geen kind aan vv Hulsel en boekten een ruime 6-0 zege. Daarmee werd het krachtsverschil amper goed tot uitdrukking gebracht.

De scheidsrechter keurde nog eens drie doelpunten van Niels Krekels af wegens buitenspel. Daar bovenop werden nog vele doelrijpe kansen onbenut gelaten. Anel Selimovic (3x), Niels Krekels (2x) en Jesper van Erkel waren de doelpuntenmakers. Hiermee bekert Bladella met 9 punten uit 3 wedstrijden een ronde verder.

Bladella kon de eerste 10 minuten naar hartenlust combineren en zonder problemen steeds de vrije man vinden. Hulsel legde Bladella geen stro breed in de weg, maar veel meer dan wat dreiging leverde de eerste wedstrijdfase niet op. Daarna kroop Hulsel wat meer uit haar schulp. Bladella ging slordiger spelen en leidde daarmee zelfs een aantal kansjes in voor Hulsel spits Stef Roymans. De verdediging onder leiding van keeper Stan van den Berg greep echter kordaat in en zou daarna nauwelijks nog op de proef worden gesteld. In minuut 32 scoorde Anel Selimovic de 1-0 vanaf de rand van de 16 meter, na goed voorbereidend werk van Niels Krekels. Al in minuut 34 lag de 2-0 in het mandje. Na een overtreding op Niels Krekels, nam hij zelf de vrije trap net buiten de 16 meter en liet daarmee keeper Rob Jansen kansloos. Voor rust werd ook nog bijna de 3-0 gescoord, maar Niels Krekels. die alleen nog de keeper voor zich had, miste jammerlijk.

In de tweede helft had Bladella geen kind meer aan Hulsel. Hulsel was niet in staat om onder de druk van Bladella uit te komen en al na 3 minuten kon Anel Selimovic de 3-0 scoren na een combinatie met Niels Krekels. In minuut 54 was het weer de beurt aan Niels Krekels: 4-0. Niet veel later leek wederom Niels Krekels Bladella op 5-0 te zetten, maar zijn schitterende kopbal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Anel scoorde in minuut 66 de 5-0 op aangeven van Tom Maas en in minuut 87 was het Niels Krekels die de bal aflegde op de mee opgekomen Jesper van Erkel: 6-0. Tussendoor werd nog een handvol goede kansen onbenut gelaten.

sv Budel bekert verder na winst op Riethoven
sv Budel heeft door een 3-0 overwinning op Riethoven de knock-out fase van het bekertoernooi bereikt. In eigen huis had sv Budel geen problemen met de tegenstander uit de 4e klasse. Na een goed kwartier spelen kwam sv Budel op voorsprong door topscorer Roel van Geldorp op aangeven van Jasper Beerten. Op slag van rust gaf dezelfde Jasper Beerten een voorzet op Dennis Verstraeten die de voorsprong wist te verdubbelen. Na een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist. Roel van Geldorp maakte zijn tweede van de wedstrijd op aangeven van opnieuw Jasper Beerten die met drie assists een belangrijk aandeel had in de overwinning.

Na drie extra wedstrijden om te oefenen begint aanstaande zaterdagavond voor sv Budel de competitie. In de eerste speelronde in de 3e klasse D is degradant Gestel uit Eindhoven de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond in plaats van zondagmiddag en zal om 19.00 uur starten. De weersvoorspellingen zijn goed, dus we hopen veel supporters te verwelkomen op ons sportpark.

Reusel Sport/CoTrans wint na eenzijdige wedstrijd met 5-0 van H.M.V.V. en plaatst zich via beter doelsaldo voor volgende bekerronde.
De laatste wedstrijd in de poolfase voor de beker tegen een door blessures geplaagd H.M.V.V. team gaf een veel sterker Reusel Sport/CoTrans team te zien. Het spel speelde zich voor het grootste gedeelte af op de H.M.V.V. helft. Reusel Sport/CoTrans keeper Paul Dijkmans had wel een snipperdag kunnen nemen. Hij kreeg gedurende de 90 minuten geen enkele bal te verwerken. H.M.V.V. verdedigde massaal waardoor er weinig ruimte was voor de Reuselse voorwaartsen. Het bleef bij de twee doelpunten in de eerste helft gescoord door Kevin Wouters en Jim Daniëls. De tweede helft was een kopie van de eerste, Matt van Gompel en twee maal Tuur de Laat bepaalde de eindstand op 5-0 wat voldoende was voor plaatsing naar de volgende ronde.

Onder een zomerse temperatuur gaf scheidsrechter Roy Sprengers uit Veldhoven het beginsignaal van deze laatste bekerwedstrijd in de poolfase. RSP/CoTrans en G.S.B.W. stonden gelijk en het doelsaldo zou de beslissing moeten brengen. RSP/CoTrans begon met snel uitgevoerde aanvallen en had al in de 5e minuut succes. Jim Daniëls paste op Kevin Wouters die beheerst de bal binnenschoot. In de 10e minuut weer een aanval over drie schijven afgerond door Jim Daniëls 2-0.

H.M.V.V. kwam bijna niet van eigen helft af en het werd steeds moeilijker voor de geel-zwarten om een opening te vinden. Toch kreeg men in de eerste helft nog voldoende kansen om te scoren maar het spel ging te veel door het midden en de combinaties  werden te ver doorgevoerd. Verder werden de open kansen een prooi voor de H.M.V.V. keeper Erik Voets of slecht afgerond zodat beide ploegen met 2-0 de rust in gingen.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Een veel sterker RSP/CoTrans en een sterke verdediging van de blauw-witte Hooge-Mierdenaren. De 3-0 kwam uit een voorzet van Jim Daniëls en een scorende Tuur de Laat. Een solo van Matt van Gompel fraai afgerond betekende 4-0. Tuur de Laat scoorde uit een toegekende penalty de 5-0, wat ook de eindstand was. Bellen naar G.S.B.W.( dat met 6-1 won van E.D.N.) dat RSP/CoTrans zijn  één doelpunt voorsprong behield!

Zondag begint het echte werk uit tegen Unitas’59 uit Eindhoven, een sterke tegenstander die wel wil voetballen. Hopelijk kunnen de technisch ook vaardige jongens uit Reusel er een leuke en goede wedstrijd van maken. De bus vertrekt bij Hotel ’t Centrum om 12.45 uur. Supporters we rekenen weer op jullie massale steun als 12e man.

Vessem ruim langs Wilhelmina Boys 2
Al in de vierde minuut scoorde Vessem uit een hoekschop via Frans van Diessen de 1 - 0.  De 2-0 diende zich  in de 20e minuut aan. Het mooie passje door het midden, van Roel Sterken, zette Jaap van Diessen vrij voor de doelman. De opspringende bal werd mooi over de doelman gelobd door Jaap. Het eerste echte wapenfeit van Wilhelmina Boys werd direct omgezet in een doelpunt. Door een schuiver in de verre hoek van nummer 6 veranderde de stand in 2-1. Maar 3 minuten later schoot Frans van Diessen de 3 - 1 binnen na een mooie combinatie tussen Jop de Laat en Toon van Sambeek.

Na rust was het al in de eerste minuut raak voor Vessem. Toon van Sambeek gaf de bal vanaf de achterlijn op Jaap van Diessen die zich netjes voor vrij speelde en de bal in de linker benedenhoek schoof. 4-1.  Michael Koning zag in de 50e minuut dat Vessem doelman Marijn van Rooy heel ver voor zijn doel stond. Bijna vanaf de middellijn schoot hij de bal over de keeper in het doel. 4 - 2. Toon van Sambeek stelde 2 minuten later weer orde op zaken. Na een schot van Frans van Diessen dat via de lat terugkwam schoot hij de 5 - 2 binnen.  Een mooie een twee tussen Chris van Ham en Frans van Diessen zorgde ervoor dat er 6 - 2 op het scorebord stond. Diezelfde Frans van Diessen verhoogde de eindstand naar 7 - 2 na een mooie voorzet van debutant Rens van den Heuvel.

Knap gelijkspel De Bocht ’80 tegen Hapert
De Bocht ’80 heeft de bekercompetitie afgesloten met een knap gelijkspel tegen 3de klasser Hapert. Hapert kwam snel op voorsprong door een onterecht doelpunt. De bal was niet over doellijn geweest maar toch besloot de scheidsrechter tot verbazing van zowel Hapert als de Bocht ’80 dat het een doelpunt was; 1-0. Na een mooie aanval van De Bocht maakte Thijs van Dongen gelijk; 1-1.  Hapert kwam nog voor rust op een 2-1 voorsprong. Na rust kwam De Bocht verdient op gelijke hoogte door aan afstandsschot van John Termeer. Hierna had de Bocht het betere van het spel en creëerde het enkele kansen maar de scherpte om te scoren ontbrak. Eindstand 2-2.