Div. wedstrijdverslagen 1e wedstrijd poulefase Districtsbeker

Na stroef begin dendert Geldrop over buurman Braakhuizen heen.|
Het is Geldrop na 4 jaar eindelijk eens gelukt om in een officiële wedstrijd af te rekenen met buurman Braakhuizen. Alles was aanwezig om er een mooie zondagmiddag van te maken, het zonnetje scheen heerlijk, buiten was het terras aangekleed en er was behoorlijk wat belangstelling langs het veld.

Geldrop dat nog zonder Laanen, Doeze, Beets ( beide aan het herstellen)  en Terlinden ( geblesseerd) moest aantreden had een prima opening van de wedstrijd, Braakhuizen werd direct vol onder druk gezet en daar kwamen de rood/zwarten bijna niet onderuit. De enige oplossing die ze hadden waren vaak lange ballen van keeper v Tilburg op spits Sanatci, maar deze waren meestal prooi voor het duo v Malten en Desriac van Geldrop.

Geldrop combineerde er lustig op los en de 1e kans kwam al na 3 minuten spelen toen Pieschel kon uithalen na een steekbal van Wouter Verstraaten, echter ging de bal maar net voorlangs, hetzelfde duo stond aan de basis van de 1-0 die na 11 minuten spelen op het scorebord kwam, een listig boogballetje van Verstraaten werd rustig en beheerst afgewerkt door Pieschel. Lang kon Geldrop hier niet van genieten, want slecht 3 minuten later was men niet in staat om de 39 jarige Jordain af te stoppen,  deze schoot na een dribbel de bal uiteindelijk keurig langs keeper v Gestel.

Braakhuizen kreeg vertrouwen en deed er na oproep van hun trainer langs de kant nog een schepje bovenop, dit resulteerde in behoorlijke forse overtredingen op achtereenvolgens Jansen en Werts, het hoorde niet bij deze prachtige zondag en deze wedstrijd dat men zich langs de kant van Braakhuizen zo moest uiten, gelukkig zat scheidsrechter Tempelaars uit Dordrecht, die een prima wedstrijd floot, er boven op en kon het met een paar gele kaarten redelijk snel onder controle krijgen. Geldrop was hier echter wel van ontdaan, want zij gingen slordig spelen en het laatste kwartier voor rust zakte het peil tot een bedenkelijk niveau, Braakhuizen kon nog 2 maal uitbreken na balverlies aan Geldropse zijde, maar beide mogelijkheden werden in de kiem gesmoord door v Malten en Samuels.

Van Vroenhoven keerde na rust niet meer terug bij Geldrop en werd vervangen door Nordin de Kort. Geldrop had blijkbaar betere thee gekregen dan Braakhuizen, want het speelde meteen een tempo hoger en overliep Braakhuizen aan alle kanten, vooral via de zijkanten met v Vlerken/Pieschel en Samuels/de Haas creerden ze behoorlijk wat mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, het was echter aanvoerder Werts die met een fenomenale vrije trap in de winkelhaak Geldrop op voorsprong schoot in de 53e minuut. En vanaf dat moment was er geen houden meer aan voor de buren, met prima combinatiespel werd Braakhuizen met de rug tegen de muur gezet, keeper v Gestel had net zo goed al kunnen gaan douchen want in de 2e helft heeft hij nog slechts 1 bal te verwerken gekregen. Geldrop kwam via Pieschel en de Haas op 4-1 en was enkel nog te stoppen door overtredingen, dit resulteerde in nog wat gele kaarten voor de Braakhuizen spelers en zelfs een rode voor Olivier Engelen die wel heel erg onbesuisd in kwam op Pieschel.

Toen ook 10 minuten voor tijd nog een speler van Braakhuizen met kramp van het veld moest en ze door hun wisselspelers heen waren, was het ook gedaan met de wedstrijd.

Goede start nieuwe bekerronde van RKSV Heeze

In de Toto KNVB-beker lukte het niet, maar de start in de nieuwe ronde voor de Districtsbeker was wel in orde. Met 2-0 werd Sarto (uit Tilburg) opzij gezet. Net voor de rust opende Jorg van Galen de score, na een goed uitgespeelde aanval van Heeze: 1-0.

In de 10e minuut van de tweede helft verdubbelde Tom Derkx de stand toen hij een goed opgepikte bal beheerst binnen schoot. Even werd het nog spannend, toen Sarto in de 60e minuut een strafschop kreeg na een overtreding binnen de zestien. Gelukkig was onze nieuwe doelman Lars Bouwmans scherp en bij de les en kon de, overigens matig ingeschoten, pingel klemvast tegenhouden. Dat deed hij toch maar goed. Daarna speelde Heeze de wedstrijd bekeken uit. Ze waren duidelijk de bovenliggende partij.

Marvilde wint betrekkelijk eenvoudig bij eerste klasser Veritas
De voorbereiding voor het seizoen 2019/2020 is voorbij, dus de bekercompetitie is weer begonnen. Voor veel trainers zijn de poule wedstrijden van de beker ook nog voorbereidingswedstrijden, maar ze gaan wel ergens om en we hebben 2 jaar geleden gezien dat de beker ook tot mooie dingen kan leiden (halve finale en plaatsing KNVB beker). In dat jaar was ook Veritas in Neeritter de 1e tegenstander en won Marvilde in de laatste minuten met 0-1 (doelpunt Tayfun Yilmaz). In de poule speelde Marvilde vandaag bij 1e klasser Veritas, volgende week komt Caesar (2e klasse) uit Beek naar Veldhoven en de week daarna komt Best Vooruit (1e klasse) op bezoek. De beste 2 teams gaan door naar de volgende ronde. Vandaag was Marvilde duidelijk beter/slimmer/feller dan Veritas al viel de uitslag met 1-2 nog laag uit. In de andere wedstrijd won Best Vooruit bij Caesar (0-1).

Al in de 2e minuut kwam een ingooi van Twan Demin vanaf rechts op 11 meter bij Max van den Akker terecht. Zijn inzet werd uit de rechter beneden hoek getikt door de doelman (corner). Marvilde kreeg meteen 4 corners, maar gescoord werd er niet. Hierna was er lange tijd vooral veel middenveld spel. Geen van de teams speelde zich grote kansen uit. In de 38e minuut was er een schot van Folkert van Gansewinkel van Veritas op 20 meter. Sam van Rooij had een mooie duik in huis om de bal weg te boksen en de tegenaanval kwam bij Max van den Akker terecht aan de linkerkant. Hij werd met een overtreding gestuit net over de middenlijn (geel Tim Dierx). Deze vrije trap leverde een corner op, die vanaf de rechterkant genomen werd door Robbert Born. Voorbij de 2e paal kwam de bal door Mathijs de Bie weer voor het doel waar Gerrit Breton de bal het laatste zetje gaf, 0-1. Hiermee werd de rust bereikt en in de 2e helft volgde snel de verdubbeling van de score (47e minuut). Marvilde voetbalde in de verdediging onder de druk van Veritas uit, waarbij Robbert Born de bal over de as op Muti Nawabi speelde. Muti gaf de bal diep op Max van den Akker (assistent vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen). Max sneed vanaf links naar binnen en tikte de bal voorbij de uitkomende keeper, 0-2. Vijf minuten later was er een identieke situatie, maar nu floot de scheidsrechter (onterecht) wel voor het vlagsignaal van de assistent. Hierna mocht Veritas de bal hebben, maar kwam nauwelijks tot gevaarlijke momenten, of Marvilde speelde achterin rustig de bal rond tot het moment dat het de aanval op kon zoeken. In de 84e minuut maakte Tim Dierx (eerder al geel gehad) op het middenveld een onbesuisde overtreding op Muti Nawabi. De scheidsrechter kon niet anders dan hem een direct rode kaart te geven. Raar maar waar veerde de thuisclub hierna nog op, mede door nonchalance van Marvilde. In de 89e minuut leverde dit een diepe bal over de verdediging van Marvilde op die met een mooie lob over de uitkomende Sam van Rooij verzilverd werd door Sjoerd Zuthof, 1-2. Veritas zette nog een keer aan en kwam in de laatste minuut nog dicht bij de gelijkmaker. Sam van Rooij bracht redding en de tegenaanval leverde een vrije doortocht op voor Max van den Akker. Zijn inzet werd gered door de doelman.
Een goed begin van het officiële deel van de voorbereiding. Volgende week komt dus Caesar op bezoek in Veldhoven.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Gerrit Breton, Clint van Doorn (60. Tijs de Matter), Mark van Doorn, Dennis van de Weijer (60. Salim Zeroual), Twan Demin, Max van den Akker, Muti Nawabi, Mathijs de Bie (68. Tayfun Yilmaz)

Rood Wit V - Heeswijk
Een goede eerst helft was genoeg om Heeswijk over de knie te krijgen.
Rick van der Heijden werkte knap buiten de 16 meter af op geven van Marijn Franse. Die zelfde Rick van der Heijden was, na goed voorbereidend werk van Dylan verstappen , aangever op Rhedda Bekkali die de 2-0 binnenschoot. Uit een corner van Sam Franse was het Jordy Maes die al snel de 3-0 maakte en was het Sam Franse zelf die op aangeven van Rick van der Heijden de 4-0 op het scorebord zette. Nog voor rust was het Marijn Franse die dankzij Rhedda Bekkali alleen op de keeper afliep en heel rustig de 5-0 binnenschoot.

Na rust was het spel van RWv wat minder en zo werd de ruststand de eindstand.||

Jeugdig Reusel Sport heeft aan eerste helft voldoende voor ruime 0-6 overwinning bij E.D.N.’56.
Na drie weken fanatiek trainen stond afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd voor Niels Gevers, de nieuwe trainer van RSP/CoTrans, op het programma. Namelijk de bekerwedstrijd uit tegen E.D.N.’56 uit Haghorst.

Wat betekent de naam E.D.N.’56? Het was meester Verhelst als hoofdonderwijzer, binnen Haghorst kennelijk de meest onderlegde persoon, die kwam met de naam “Ende-Desespereert-Niet”, een motto van de zeventiende eeuwse schrijver Bredero, dat zoveel betekent als “Wanhoop Niet”.

Afgekort werd het de naam E.D.N. maar omdat er nog een vereniging met dezelfde naam was werd er ’56 aan toegevoegd, het jaar van de oprichting. Omdat niemand in de bestuurskamer hiervan op de hoogte was hebben wij dit even in de historie opgevist. Nu even over het voetbal. RSP/CoTrans stond met een jong en nog niet compleet eerste team op het veld en speelde vooral in de eerste helft E.D.N.’56 van de mat met fraai en snel uitgevoerde combinaties. Met de rust stond er 0-5 op het scorebord via doelpunten van Tuur de Laat, Kevin Wouters 2x, Steef Vosters en Jim Daniëls. Na de pauze had de E.D.N.’56 trainer gekozen voor massaal verdedigen wat toch nog voldoende kansen voor de bezoekers opleverde waar alleen Tuur de Laat in de slotfase de 0-6 eindstand op het scorebord liet zetten.

Op een prima bespeelbaar veld begonnen RSP/CoTrans en de rood-witten uit Haghorst de wedstrijd. De bezoekers dicteerden het spel en E.D.N.’56 deed alles om aan de bal te komen wat ze maar sporadisch lukte. Al in de 2e minuut soleerde Jim Daniëls langs een viertal spelers maar strandde op de E.D.N.’56 doelman Erik Klaassen. In de 6e minuut schoot E.D.N’56 beste man Rob Hesselmans met een schot van afstand, zowat het enige werk voor de RSP/CoTrans doelman Boudewijn van Buggenum. Een minuut later ging een vrije trap (neerhalen Jim Daniëls) juist over. In de 11e minuut was het Tuur de Laat die uit een goed genomen corner fraai binnenkopte 0-1.

Na een prima redding van E.D.N.’56 keeper Erik Klaassen zorgde Kevin Wouters na een fraaie solo van Jim Daniëls en een prima schijnbeweging voor 0-2. In de 27e minuut glipte een afstandsschot van E.D.N.’56er Sander van Dijk via de RSP/CoTrans keeper tegen de paal. De 0-3 kwam in de 29e minuut. Jim Daniëls legde de bal terug op Kevin Wouters die zijn 2e doelpunt binnenschoot. Steef Vosters knalde hierna via binnenkant paal de 0-4 binnen. In de 40e minuut schoot Jim Daniëls de 0-5 binnen uit een voorzet van Steef Vosters, wat ook de ruststand was.

De tweede helft was wat kansen betreft niet veel anders dan de eerste helft. De thuisploeg gaf echter iets meer tegenstand. Voeg daar bij dat RSP/CoTrans de combinaties veelal te ver doorvoerde en de fraaiste kansen miste terwijl ook de E.D.N.’56 keeper zich in de 2e helft ontpopte tot de beste man van de rood-witten. Alleen Tuur de Laat vond in de eindfase met zijn tweede doelpunt het net nog en bepaalde de eindstand op 0-6.

SV Budel start seizoen met 1-4 overwinning bij DOSL
SV Budel heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen eenvoudig gewonnen bij DOSL in Leende. Na een half uur spelen kwam sv Budel op een 0-1 voorsprong door een treffer van Roel van Geldorp. Na rust wist sv Budel de voorsprong te vergroten via opnieuw Roel van Geldorp en Koen Bogers. Een kwartier voor tijd wist DOSL wat terug te doen, maar het slotakkoord was opnieuw voor Koen Bogers. Aanstaande zondag speelt sv Budel de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. Om 14.30 uur wordt er op het eigen sportpark afgetrapt tegen Sterksel.

Hoogeloon wint makkelijk van RKDSV
Hoogeloon speelde al een paar aardige oefenduels en nu ging dan ook het wat serieuzere werk beginnen, namelijk een serie van drie bekerduels, waarvan de eerste thuis tegen RKDSV uit Diessen. Uit de vele kansen leek scoren het probleem te worden. Bij rust was het 1-0, maar had het ook 4-1 kunnen staan. Uiteindelijk werd het 5-0.

Vanaf het begin was de thuisclub de betere ploeg en kwamen er kansen. De beste kans was na acht minuten toen Yannick Sol van rechts prima voorgaf en Niek v/d Broek van dichtbij vrij kon uithalen, maar de doelman redde met kunst en vliegwerk. Halverwege de eerste helft werden twee goede kansen achter elkaar verprutst. Net over de middenlijn konden Niek v/d Broek en Hans v/d Heijden alleen op doelman Abrahams af, maar het balletje breed van v/d Broek miste de goede richting, waardoor de kans was verkeken. Meteen hierop schoot Hans v/d Heijden uit een goede positie naast. Even later mocht ook Tom Michielse door de verdediging lopen en hij probeerde met een lob over de doelman te scoren, maar ook dit lukte net niet. Na een half uur werd het dan eindelijk 1-0. Niek v/d Broek gaf vanaf links afgemeten voor op Rik Michielse die geen fout maakte en de doelman het nakijken gaf. Uit één van de spaarzame tegenaanvallen van RKDSV werd het in de 38ste minuut nog bijna gelijk, maar Aidan Welten schoot van dichtbij over. Na een vlotlopende aanval knalde v/d Broek nog maar eens tegen de doelman op.

In de tweede helft stond Tom Michielse aan de basis van de 2-0 en uit diens voorzet mocht Niels Luyten het beslissende tikje geven. Na een goedlopende aanval schoot Hans v/d Heijden via binnenkant paal de 3-0 binnen. Deze zelfde speler zorgde vervolgens ook voor  4-0. De ingevallen Richard van den Broek bracht nog wat leven in de brouwerij en bediende Hans v/d Heijden op maat die er nog 5-0 van maakte. Het volgende bekerduel is aanstaande zaterdag om 18.00 uur in Duizel tegen DOSKO'32.

Gemakkelijke bekerwinst voor Bladella
Het eerste bekerprogramma van het seizoen 2019 - 2020 bracht Bladella naar Baarle Nassau. Vijfdeklasser Gloria was de tegenstander. Het krachtsverschil was te groot om te spreken van een echte wedstijden. De 0-6 eindstand zegt daarover al veel.

De Bladellaselectie startte met een achterhoede bestaande uit Bob Michiels, Jesper van Erkel, Stijn Wouters en Luuk Vosters. Op het middenveld speelde de jonge Huib Liebregts een prima partij tussen de vaste krachten They Lauwers en Anel Selimovic. De voorhoede kende de vertrouwde namen: Ibou Bot, Niels Krekels en Bart de Jong. In alle linies was Bladella sneller, balvaster en combineerde beter.

De Schippersmannen begonnen met een mooie aanval over rechts en een slimme vrije trap die geen van beide een doelpunt opleverden. Maar de derde kans was wel raak. In minuut veertien profiteerde de attent spelende Niels Krekels van een te korte terugspeelbal. Hij passeerde doelman Raoul Pina Sousa en zorgde heel fraai voor de openingstreffer. Twee minuten later reageerde dezelfde speler precies op tijd op een dieptepass van They Lauwers. Dat betekende de 0-2. In minuut 22 waren het dezelfde spelers die hetzelfde patroon hanteerden en was de hattrick van Niels al compleet.

Het eenrichtingverkeer naar het doel van de Glorianen bleef de rest van de eerste helft aanhouden. De gastheren moesten zich beperken tot veel spelers achter de bal te houden. Tot doelpunten leidde de stormloop niet.

Na rust begon de thuisploeg sterk maar een prima voorzet wist men niet te verzilveren. Direct daarna moest Bladelladoelman Stan van den Berg reddend optreden. Toen was Bladella weer bij de les. Het duurde echter nog tien minuten alvorens de 0-4 op het scorebord kwam. Stijn Wouters verzilverde koppend een hoekschop. In de volgende fase van de wedstrijd combineerden de Schippersmannen er lustig op los maar het leidde niet tot een verhoging van de score. Het bleek moeilijk om de zes- tot achtmansverdiging te verschalken. Bladellatrainer Harry La Valletta wisselde voor het laatste half uur Huib Liebregts voor Roy Vosters. Dat werd een invalbeurt om van te dromen. Bij zijn eerste balcontact verstuurde hij een strak schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat doel trof. Even later veroverde Bart de Jong de Jong op het middenveld de bal. Niet zoals gewoonlijk langs de lijn besloot hij tot een rush door het midden. Hij besloot met een hard laag schot dat onhoudbaar in het Gloriadoel verdween. Dat betekende 0-6.

Niels Krekels en Luuk Vosters kregen voor de laatste tien minuten rust en werden vervangen door Luuk de Bruin en de zestienjarige Kelvin van Lierop. Beiden maakten van de gelegenheid volop gebruik om hun talenten te tonen. Tot doelpunten leidde dit echter niet.

DVS - RPC
Voor het eerst sinds lange tijd troffen de beide vaandelteams van DVS en RPC zich in deze “burenstrijd”. Voor de rust was het klassenverschil (3e t.o.v. 5e) niet zo heel zichtbaar. DVS beet goed van zich af en probeerde het de groen – witte buren zo moeilijk mogelijk te maken. Na een afgekeurde goal van Bram Roosendaal scoorde RPC in de 22e minuut toch de openingstreffer. Uit een corner kopte verdediger Dirk Visscher keurig de 0 – 1 in de kruising. RPC probeerde nog voor de rust door te drukken, maar er werd geen trefzeker gat meer gevonden. DVS was met enkele uitvallen soms in de buurt van het 16 metergebied van RPC, maar kwam er ook niet echt dreigend doorheen.

Na de rust trapte RPC het gaspedaal wat dieper in en wankelede de DVS – defensie vaker en nadrukkelijker. Uiteindelijk vertaalde de klasse van de op het oude nest terug gekeerde Sidney Gakpo zich via 3 goals  in een ruime overwinning.
Met 0 – 4 verscheen er een duidelijke eindstand op het score bord, waar iedereen mee kon leven.

Casteren - Bergeijk
Tegen 5e klasser Casteren heeft Bergeijk een verdiende overwinning behaald. Na de 0-3 verzuimde Bergeijk uit te lopen maar de bal werd soms met kunst en vliegwerk uit het Casteren-doel gehaald. Uiteindelijk kon Casteren de eretreffer scoren in dit 1e bekerduel.

Nadat de lat in de 13e minuut Bergeijks succes in de weg stond bracht Piet Michielse in de 25e minuut met een schot van afstand de stand op 0-1. In de 38e minuut stuitte een voorzet van Colin Bergmans op de paal waarna Stijn Cuypers de bal binnenwerkte. Rust 0-2. In de 50e minuut was het Colin Bergmans die 0-3 aantekende. Hierna was Bergeijk nonchalant in de afwerking waardoor het hard werkende Casteren verdienstelijk op 1-3 (71e minuut) kwam