Div. wedstrijdverslagen 2e wedstrijd poulefase Districtsbeker

Geldrop na 2 wedstrijden al zeker van volgende bekerronde
Afgelopen zondag trad Geldrop voor de 2e wedstrijd aan tegen Rhode, deze tegenstander had de 1e wedstrijd gelijk gespeeld en bij winst zouden de mannen van Pierre van den Eeden en Tommy Jacobs zich al plaatsen voor de 2e bekerronde.

Om half drie werd er afgetrapt op het mooie sportpark de Neul, het was prima voetbalweer, dus prima omstandigheden om er een leuke wedstrijd van te maken. En dat gebeurde ook, 2 ploegen die een prima opvatting hanteerde waardoor de supporters een leuke wedstrijd zagen.

Geldrop trok meteen het initiatief naar zich toe en combineerde in de eerste 5 minuten al meteen naar 3 vrije kansen toe, de spitsen van Geldrop waren nog niet echt scherp, want vrij voor doelman v Esch faalde ze. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Geldrop na 6 minuten de leiding nam, een voorzet vanaf rechts werd in 2e instantie door Pieschel boven in het dak van het doel geschoten. Geldrop voetbalde vrolijk door en Rhode keek ernaar en had geen antwoord op de prima aanvallen van de groen witten. De tweede treffer liet ook niet lang op zich wachten, het was Desriac die in de 19e minuut een afgeslagen corner, prachtig over keeper v Esch lepelde. Even leek het erop dat Rhode onder de voet zou worden gelopen, maar de ploeg van trainer Meijs herpakte zich na een goed half uur prima en gooide er wat meer energie in, dit resulteerde in de 32e minuut al in een kans voor v Kuringen, echter zijn schot werd door v Gestel nog gestopt, deze was echter kansloos toen dezelfde v Kuringen in de 37e minuut hem passeerde met een prachtig stiftje, 1-2 ruststand en daar mocht Rhode gezien het spelbeeld niet over klagen.

De 2e helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en Rhode kreeg Geldrop goed onder controle, met veel strijd en duels hielden ze het grootste gedeelte van de 2e helft Geldrop van hun doel en konden ze zelf kansen creëren, de gelijkmaker was op dat moment ook verdiend toen opnieuw vd Mortel de buitenspelval omzeilde en v Gestel kansloos liet met zijn passeeractie. Beide ploegen streden vol voor de winst en Rhode kwam in de 90e minuut heel dichtbij, vd Zanden werd weggestuurd in de diepte en passeerde v Gestel knap aan de buitenkant, echter had hij niet gerekend op v Malten, die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net voor de lijn tot corner kon glijden. En deze corner van Rhode deed ze nog de das om, de afgeslagen bal werd door de snelle Lanen opgepikt en die begon aan een lange rush over het veld, tussen 4 verdedigers van Rhode in , was het Adriaans die de terug gelegde bal uiterst beheerst binnen tikte en Geldrop alsnog naar een overwinning schoot.
Hiermede plaatst Geldrop zich met nog de uitwedstrijd tegen Schaesberg komende zaterdag al voor de volgende ronde.

Marvilde veel te sterk voor 2e klasser Caesar uit Beek
Vorige week begon de poulefase voor de districtsbeker. Marvilde won in Neeritter bij Veritas met 1-2 en Caesar verloor thuis met 0-1 (strafschop) van Best Vooruit. Vandaag kwam Caesar naar Veldhoven en was volkomen kansloos tegen een veel sterker Marvilde (5-0). Omdat Best Vooruit won van Veritas (2-1) zijn Marvilde en Best Vooruit al zeker van de volgende ronde. Volgende week mogen beide ploegen op het Jongelingsveld nog uitmaken wie nummer 1 wordt in de poule, maar dat is verder van geen belang.

De gehele wedstrijd was het éénrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. Caesar kon slechts spaarzaam een aanval opzetten, maar werd nooit echt gevaarlijk. In de 1e minuut schoot Twan Demin net buiten het strafschopgebied op doel, maar doelman Pim Gubbels kon deze nog net over de lat tikken. Zes minuten later was het wel raak. Tijs de Matter gaf de bal diep op Tayfun Yilmaz die de bal mooi over de uitgekomen doelman tikte, 1-0. Drie minuten later werd die stand al verdubbeld. Max van den Akker gaf de bal op Mathijs de Bie die op de punt van het strafschopgebied aan de rechterkant de bal diagonaal in het doel schoot, 2-0. De wedstrijd was hiermee eigenlijk al beslist en Marvilde kon rustig op zoek gaan naar meer doelpunten. Na meerdere schietkansen van Marvilde was Caesar in de 39e minuut in de aanval, maar de aanval werd op de rand van het strafschopgebied onderschept. Via Twan Demin kwam de bal aan de linkerkant bij Max van den Akker. Nog op eigen helft begon Max aan een opmars richting het doel van de bezoekers en dicht bij het doel tikte hij de bal met de rechter buitenkant in de verre hoek, 3-0. Meteen na de rust ging Max van den Akker aan de linkerkant op dezelfde manier naar de achterlijn. Zijn voorzet werd van dichtbij ingetikt door Tayfun Yilmaz, 4-0. Het laatste doelpunt viel al in de 66e minuut. Wouter van Vark gaf de bal voor vanaf rechts, maar deze ging over alles en iedereen heen en kwam op links bij Max van den Akker terecht. Hij kwam naar binnen en gaf de bal voor op Muti Nawabi. Muti leek de bal bij de tweede paal binnen te koppen, maar omdat hij zo ongeveer tegen de paal aan liep, kopte hij de bal voor, waar Lars Voskuilen van Caesar de bal via de onderkant van de lat in het eigen doel trapte, 5-0. Hierna rolde de wedstrijd rustig naar het einde. Mooi was nog het invallen van Rik Janssens. Vorig jaar nog jeugdspeler en dit jaar aangesloten bij Marvilde 2. Met zijn snelheid zorgde hij voor veel dreiging. De verdedigers moesten geregeld aan de noodrem trekken en de kuiten van Rik zullen morgen nog pijnlijk aanvoelen.

De volgende ronde is dus bereikt en volgende week, thuis tegen Best Vooruit, kan trainer Edwin Slagboom nog wat zaken uitproberen. Ook de tegenstander is al zeker van de volgende ronde, dus het lijkt een echte oefenwedstrijd te worden.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Tijs de Matter, Robbert Born, Gerrit Breton, Wouter van Vark, Mark van Doorn, Twan Demin (59. Dennis van de Weijer), Salim Zeroual (71. Rik Janssens), Max van den Akker, Tayfun Yilmaz, Mathijs de Bie (59. Muti Nawabi)

RKSV Heeze laat punten in Geleen
In het begin leek Heeze de wedstrijd onder controle te hebben. Al in de tweede minuut werd hun doelpunt afgekeurd wegens (vermeend) buitenspel. De 1-0 kwam dan ook redelijk onverwachts. Een hoge bal werd door een Heezer verdediger verkeerd ingeschat en hij kopte er onderdoor. De bal belandde voor de voeten van Noah Siderus die de Heezer doelman geen kans gaf en raak schoot. Met deze stand werd de rust bereikt.

In het tweede bedrijf wilde de bezoekers meteen duidelijk maken, wie de sterkste was. In de 49e minuut werd Jorg van Galen op rechts bereikt met een dieptepass. Hij gaf voor op Tom Derkx, die goed aannam en beheerst binnen schiet: 1-1. Toen leek het een kwestie van doordrukken. Maar dat lukte niet erg. Het vertoonde spel van Heeze was toch te slap. En toen Geleen in de 81e minuut een terechte strafschop kreeg toegewezen, welke door Jordy van Duuren werd benut, was het pleit beslecht en greep de thuisclub terecht de punten.

Wil Heeze verder bekeren, dan zullen ze volgende week bij RKVVO (dat al twee keer won) voor de volle winst moeten gaan. Liefst met grote cijfers. Maar of dat lukt?

Sportclub '25 - EFC
EFC heeft na een goede voorbereiding de 1e officiële (beker)wedstrijd gewonnen. Uit tegen 2e klasser Sportclub ’25 uit Bocheltz (Zuid-Limburg) werd dik verdiend met 1-3 gewonnen.

Al na een halve minuut keek EFC tegen een 1-0 achterstand aan. Er werd niet goed uitverdedigd en een diepe bal door het midden werd door een van de aanvallers van Sportclub ’25 binnen geschoten. EFC trok vervolgens direct het initiatief naar zich toe en was gedurende de gehele wedstrijd duidelijk de betere ploeg en speelde geregeld heel goed voetbal. Na ongeveer een kwartier werd Gijs Wuyts, die sterk speelde en zich steeds beter ontwikkeld in de spits bij EFC, onderuit gehaald in het strafschopgebied. Jesse van Gerwen schoot de bal zeer beheerst in de linkerbenedenhoek: 1-1. Tien minuten later had Bram Jansen een mooi lobje/schot over de keeper van de thuisclub en kwam EFC op een 1-2 voorsprong. Ongeveer 10 minuten voor rust bracht Max van Limpt met een strak laag schot EFC op een 1-3 voorsprong.

De 2e helft controleerde EFC verder de wedstrijd en had nog verschillende kansen om een grotere overwinning te behalen maar de ruststand was tevens de eindstand: 1-3.

Aanstaande zondag speelt EFC thuis tegen 1e klasser Limburgia die vorige week al met 1-0 wisten te winnen van Sportclub ‘25. Beide clubs zijn al verzekerd van een volgende bekerronde maar deze wedstrijd is de laatste testcase alvorens op 22 september as. de competitie gaat starten

Scharn - Rood Wit V.
Tegen een voetballende ploeg heeft Rood Wit V in een gelijk opgaande wedstrijd 1-1 gespeeld.
Rood Wit V begon goed aan de wedstrijd, gaande de eerste helft kwam Scharn beter voor de dag. Toch kwam Rood Wit V in die fase op 0-1. Jan van Hout werd diep gestuurd door Stef Schellekens en ronde bekwaam af. Ruststand 0-1.

Na rust begon Rood Wit V redelijk goed aan de tweede helft. In de opbouw werd steeds beter de vrije middenvelder gevonden alleen balbezit op helft tegenstander nog wat slordig. Zo kregen onder andere  Rick van der Heijden, Rheda Bekkali en Jim van Beek kansen om Rood Wit V op 0-2 te zetten. Maar ook Scharn werd steeds gevaarlijk dit resulteerde in de toch wel de verdiende 1-1. De laatste 20 min moest Rood Wit V door met tien man. Maar dit veranderde niks aan de stand.

NWC vrijwel zeker van kwalificatie voor volgende bekerronde
Geleen - NWC heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in het bekertoernooi. De Astenaren versloegen tweedeklasser Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie afgetekend met 1-5 en kunnen kwalificatie voor de volgende ronde bijna niet meer ontgaan. Chesron Geuns was de uitblinker met drie treffers, allen vóór rust geproduceerd.

De eerste helft was enerverend om te aanschouwen. NWC kwam al na zeven minuten op voorsprong dankzij spits Chesron Geuns: 0-1. Even later trok de Geleense fusievereniging de stand weer gelijk dankzij een benutte strafschop (1-1), maar al gauw daarna maakte Geuns zijn tweede namens NWC. Op slag van rust zorgde de aanvalsleider ook nog voor de 1-3, waardoor de bezoekers met een voldaan gevoel konden gaan rusten. Overigens had de score nog hoger kunnen uitvallen als Timo Janssen en Mark Bosch beter omsprongen met de kansen, want die kreeg NWC voldoende. De oranjehemden waren dan ook de betere ploeg.

Na de rustpauze liep NWC verder uit. Timo Janssen zette de 1-4 op zijn naam en in de slotfase zorgde invaller Sander van den Eijnde ook nog voor de 1-5, waardoor de formatie van coach Roel Nabuurs een fraaie uitslag op het scorebord zette. NWC is koploper in de poule, met achter zich Venlosche Boys en Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie met beide drie punten. Olympia'18 is door de nederlaag vandaag uitgeschakeld. NWC zou theoretisch gezien de volgende ronde nog kunnen verspelen, maar dan moet het wel heel gek lopen. Zondag ontvangen de Astenaren Venlosche Boys, dat uitkomt in de eerste klasse. Opnieuw een mooie testcase voor de sterk startende equipe van Nabuurs.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Menno Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Timo Janssen (80' Krijn van Bussel), Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Jeroen van Deursen (61' Tijs van Tilburg), Chesron Geuns (46' Sander van den Eijnde) en Youri van Brussel.

RPC - Woenselse Boys
De tweede bekerwedstrijd was op eigen terrein tegen 4e klasser Woenselse Boys. Nog steeds ontbraken bij beide teams enkele spelers door vakantie en / of blessures, maar langzaam aan worden bij RPC de contouren van het eerste elftal toch wel zichtbaar.
Al heel vroeg in de wedstrijd brak Sidney Gakpo de score open en schoof keurig de 1 – 0 binnen. Menigeen ging er eens lekker voor zitten om een doelpuntenfestijn te zien, maar niets was minder waard. Woenselse Boys knokte zich met bij vlagen heel behoorlijk voetbal terug in de wedstrijd en kwam via Rob Verbeek brutaal op 1 – 1. Dat was ook meteen de ruststand.
Na de rust trok RPC wat massaler ten aanval (nog steeds zonder al te veel inspanningen) en dat zette de Woenselse Boys toch wel vast op eigen helft.
Het was een kwartier voor tijd wederom de individuele klasse van Sidney Gakpo, die een vrijetrap in een keer keurig binnen krulde en daarmee de 2 – 1 eindstand op het scorebord zette.

Eenvoudige overwinning van Hoogeloon op DOSKO'32
Zoals verwacht was het krachtsverschil tussen de beide ploegen duidelijk in het spelbeeld te zien. Hoogeloon ging fel van start en zette de thuisclub onder druk. Toch was het Dosko dat de eerste echte kans kreeg na een foutje van Sjoerd de Laat. Met snelle aanvallen werd Hoogeloon steeds gevaarlijk en een treffer kon niet uitblijven. Yannick Sol denderde weer eens voorbij zijn tegenstander en uit zijn voorzet kreeg Niek v/d Broek een opgelegde kans, maar deze ging naast. Na een goed kwartier was het wel raak. Uit een hoekschop van Sol kopte eerst Rik Michielse richting doel, waarna zijn broer Tom de bal in de kruising kopte. Halverwege de eerste helft was er weer een snelle aanval over links en uit de voorzet was het weer Tom Michielse die voor 0-2 zorgde. Uit een hoekschop van Yannick Sol kopte Sjoerd de Laat via onderkant lat de 0-3 binnen. Hoogeloon denderde met de ene na de andere aanval richting het doel van de tegenstander. Yannick liet weer eens een afgemeten voorzet los, waarna Niek v/d Broek inschoot en in de rebound scoorde Tom Michielse zijn hattrick. Richard v/d Broek had ook nog de kans op 5-0, maar nu redde de doelman.

Vijf minuten na rust wist Dosko zowaar ook te scoren en stond het 1-4. Meteen hierop zorgde Niek v/d Broek echter weer voor 1-5. Hoogeloon kreeg nog veel kansen om de score verder op te voeren, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Doordat Hoogeloon al drie wissels had toegepast en Sjoerd de Laat met een blessure uitviel speelde Hoogeloon de laatste tien minuten met een man minder. Hoogeloon speelt zijn laatste wedstrijd in de bekerpoule op zaterdag thuis tegen De Weebosch.

Reusel Sport - GSBW
RSP/CoTrans en G.S.B.W. begonnen onder leiding van scheidsrechter Mario van Dinter aan hun tweede bekerwedstrijd. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd met ruime cijfers gewonnen. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken terwijl G.S.B.W. loerde op de counter. RSP/CoTrans kreeg de beste kansen maar had moeite om deze om te zetten in doelpunten. Het duurde tot de 22e minuut vooraleer de geelzwarten op voorsprong kwamen. Uit een fraaie aanval over drie schijven, Tom Dickens, Tuur de Laat en het afronden van Kevin Wouters kwam de 1-0 op het scorebord. Hierna kreeg de thuisploeg voldoende kansen om de score te verhogen o.a. via een kopbal van Tuur de Laat en Jim Daniëls vrij voor uitblinkende G.S.B.W. doelman Jelle van Velden. Ook G.S.B.W. kwam het laatste kwartier voor de pauze enkele keren gevaarlijk voor Paul Dijkmans. In blessuretijd kwam G.S.B.W. in de 46e minuut op 1-1 via Luuk Beckers.

Na de pauze zagen we een ander G.S.B.W.team die het betere van het spel hadden, bijna ieder duel wonnen, zeker op fysieke kracht en ervaring kwamen de jeugdige Reuselnaren te kort. Dit betekende niet dat de thuisploeg geen kansen creeërde. In de 50e en 53e minuut kregen Steef Vosters juist over en Jim Daniëls vrij voor de keeper van G.S.B.W. die fraai redde. Ook G.S.B.W. had moeite om Paul Dijkmans te passeren. In de 64e minuut was ook Paul Dijkmans kansloos op de door Rick Kuijpers ingeschoten strafschop, door de scheidsrechter terecht toegekend voor gevaarlijk spel van Stef Jansen. Hierna brachten beide teams wat wissels. G.S.B.W. kreeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen doordat de thuisploeg achter één op één ging spelen. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde via Job Dickens in de 90e minuut de gelijkmaker op en in blessuretijd zelfs de 3-2 toen de bal ruimschoots over de doellijn belandde. Scheidsrechter Mario van Dinter zei na afloop dat hij dat niet duidelijk kon zien en daarom geen doelpunt kon toekennen. Gezien het spel in de tweede helft zou dat ook niet verdiend zijn geweest.

Zondag gaan beide ploegen met een gelijk aantal punten uitvechten wie het meeste kan scoren. RSP/CoTrans thuis tegen H.M.V.V. en G.S.B.W. thuis tegen E.D.N. RSP/CoTrans heeft op dit moment een doelpunt meer.

sv Budel haalt dubbele cijfers tegen Sterksel
sv Budel heeft ook de tweede bekerwedstrijd in de poulefase overtuigend gewonnen. Sterksel kwam binnen een minuut verrassend op voorsprong, maar daarna domineerde sv Budel de gehele wedstrijd. Uiteindelijk stond er een monsterscore op het scorebord, want het werd 10-1 voor het team van hoofdtrainer Walter van Ommeren. Roel van Geldorp was overduidelijk de meest belangrijke speler aan de kant van sv Budel met vier treffers en een assist.

De tien treffers werden door sv Budel keurig verdeeld over de twee helften. Naast Roel van Geldorp (vier treffers) kwamen ook Jasper Beerten (twee treffers), Dennis Verstraeten (twee treffers), Koen Bogers en Rik Bogers kwamen tot scoren. Smet op de wedstrijd was het uitvallen van aanvaller Koen Bogers met een ogenschijnlijke zware knieblessure. We hopen dat het uiteindelijk mee zal vallen. Volgende week zal sv Budel met Riethoven gaan uitvechten welk team de volgende ronde van het bekertoernooi zal halen. Bij een overwinning of een gelijkspel bekert sv Budel verder. De wedstrijd zal in Budel gespeeld worden en start om 14.30 uur. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is verplaatst van zondag 22 september 2019 naar zaterdag 21 september 2019 om 19.00 uur. sv Budel speelt dan thuis tegen degradant Gestel.

Vessem - SBC
Na twee keer foutief uitverdedigen van Vessem kwam de bal de eerste keer voor de voeten van Rob Kapteijns. Oog in oog met de keeper wist hij de 0 - 1 in te schieten. De tweede maal kwam in de 35e minuut de bal voor de voeten van Joost van Heck Ruststand 0-2.

In de 52e minuut scoorde Jaap van Diessen met een bekeken schoot in de verre hoek. Diezelfde Jaap had wederom een belangrijk aandeel in de 2-2. Hij zette namelijk Toon van Sambeek, die de eindstand aantekende helemaal vrij voor doel.

Bergeijk - Tuldania
Bergeijk heeft het moeilijker gehad dan de uitslag doet vermoeden. Lange tijd was Tuldania de bovenliggende partij. ,Bergeijk kwam pas enkele minuten voor tijd op een voorsprong en kon in blessuretijd zelfs nog verhogen tot 5-3.Bergeijk bekert verder.

Tuldania uit Esbeek ging in vliegende vaart  van start. Onderr aanvoering van spits Pieter Abrahams werd de bergeijk-defensie zwaar onder druk gezet. Dat resulteerde al in de 5e mjnuut tot een doelpunt van Tys Hesselmans. In de 7e minuut stond  de lat Esbeeks succes in de weg terwijl enkele minuten later een goede kans om zeep werd geholpen. Bergeijk deed pas in de 14e minuut wat terug maar ook deze kans werd verkeken. In de 20e minuut kwam Bergeijk via een afstandsschot van Stijn Cuypers op gelijke hoogte.Tuldania was in de slotfase van de 1e helft een paar keer gevaarlijk. Via een vrije trap kwam het verdiend op 1-2 nadat keeper Mats Burgmans misgreep op de net voor zijn doel stuiterende bal. Rust 1-2.

In de 5e minuut na rust kreeg Bergeijk een penalty toegewezen door scheidsrechter Sterre Bijlsma uit Best. Voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter bij het “eerste” die goed  haar taak vervulde. Ruud Willems schoot feilloos de gelijkmaker in de touwen. In de 55e minuut was het Pieter Abrahams zelf die scoorde voor Tuldania (2-3). Bergeijk nam hierna het initiatief over en de gelijkmaker was een feit toen Stijn Cuypers een vrije trap ineens binnenschoot (3-3). Gijs Jansen schoot hierna nog de paal maar Jorn Willems zorgde er in de 89e minuut voor dat Bergeijk voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwam. In de blessuretijd zette Gijs Jansen de puntjes op de i met 5-3 Volgende week zondag is Bergeijk vrij.

Opstelling Bergeijk: Mats Burgmans, Joost Daams, Jhon Vosters, Jop van Veldhoven Ruud Willems, Joost Daams  Jorn Willems, Pieter Castelijns, Stijn Cuypers, Lars Luijten,Roin Vinck

De Bocht ’80 verliest met 3-1 van hoofdklasser RKVVO 2
De Bocht ’80 speelde het tweede duel in de bekercompetitie tegen Hoofdklasser RKVVO 2. De Bocht gaf prima partij. In de vijfde minuut gunde de goed leidende scheidsrechter RKVVO een penalty. Bjorn Vroomen schoot de bal goed binnen; 1-0. In de 21ste minuut een formidabele redding van de goed keepende Wart Kattevilder waardoor de 2-0 werd voorkomen. In de 28ste minuut had De Bocht de gelijkmaker moeten maken. Maarten Verheijden kopte de bal op de lat en Thijs van Dongen mikte de bal uit de rebound over. Joel Prat zette in de 30ste minuut goed door op de achterlijn waarna de bal zowat over de doellijn rolde maar net niet leidde tot een doelpunt. In de 35ste minuut een prima aanval van RKVVO die door Bjorn Vroomen hard werd binnen gekopt; 2-0. Een minuut later een mooie steekbal van Gabby Gijzen waarna Thanh Nguyen de bal perfect bovenin de hoek schoot; 2-1. Vier minuten voor rust combineerde RKVVO goed door de defensie van De Bocht waarvan Joris van Esch profiteerde. Rusttand 3-1. Na rust was de wedstrijd in evenwicht en werd er niet meer gescoord. Eindstand 3-1.