Div. wedstrijdverslagen Districtsbeker

Bladella duidelijk de mindere van VOAB in bekerstrijd.
Na de mooie bekerresultaten van Bladella in het vorige seizoen, is dit seizoen in mineur ingezet. VOAB was zeker de sterkste en won zeer verdiend met 2 – 4. Een gehavende thuisclub, zonder Max Jansen, Tom Maas, Niels Krekels, maar met een teruggekeerde Geert van Overbeek, speelde verdienstelijk, maar kon niet verhinderen dat de Goirlenaren met drie punten huiswaarts keerden.
Het fysiek sterke Voab, begon zeer ambitieus en liet er niets aan gelegen liggen om al na een kwartier een duidelijk overwicht te scheppen. Het duurde echter tot de 24ste minuut vooraleer dat tot uiting kwam in kansen, laat staan, doelpunten.
Mustapha Houba liet met een mooie knal de 0 – 1 aantekenen, na een bekeken voorzet van Walter Neeft, die door zijn snelheid en behendigheid een voortdurende plaag was voor de Bladella-defensie. Dezelfde Houba zag vijf minuten later dat de doelpaal zijn volgende goal in de weg stond. De wat meer aanwezige en alertere Voabspelers, troefden de Bladellamannen dikwijls af, vooral op het middenveld. De toeschouwers moesten tot in de 39ste minuut wachten op de eerste echte Bladellakans. Bart de Jong werd aangespeeld met een mooie steekbal, maar zijn te slappe schot was een makkelijke prooi voor de goalie. Tegen het einde van de eerste helft kwam Bladella wat beter in zijn spel, maar echte potten breken was er niet bij. De eerste helft werd afgesloten met een duidelijk overwicht van Voab, dat mede dankzij enkele nieuwe mensen, heel wat voetbal in huis heeft, maar desondanks toch weinig effectief was. In de tweede helft zou dat veranderen, want amper terug van de thee lag de bal wederom in het netje. Met een mooie omhaal zorgde Stijn van Laarhoven voor de eerste goal van zijn hattrick. In de daaropvolgende counter stuitte Bart de Jong op de keeper. Een paar minuten later stond de 0 – 3 op het scorebord, toen dezelfde Stijn, na flink geklungel in de defensie van de thuisclub, beheerst scoorde. Minuut 55 was voor Ibou Bot. Na een mooie bijna-kans, kwam de aansluitingstreffer tot stand toen Anel Selimovic de bal inleverde bij Ibou, die de keeper geen kans gaf: 1 – 3. De verjonging van Bladella werd verder ingezet, toen aanvoerder Teun Grimbergen werd vervangen door Tom Hermans. Later zouden ook nog Gijs Bontjer en Bob Michiels in het veld komen voor Cas Vosters en Geert van Overbeek. Voab liet de teugels wat vieren waardoor Bladella optisch wat sterker leek. Via veel lange ballen op Bart de Jong, probeerde men kansen te scheppen, maar dat was een beetje te opportunistisch. Vermeld moet nog worden de fabuleuze redding van keeper Nick Vermeiren, die een zeker lijkende goal kon voorkomen. Na 80 minuten voltooide van Laarhoven zijn hattrick, zij het dat hij overduidelijk in buitenspelpositie stond. Bart de Jong pikte toch nog zijn goaltje mee, door goed voorbereidend werk van Anel Selimovic trefzeker af te ronden. Eindstand 2 – 4, een welverdiende overwinning voor de mannen uit Goirle

Marvilde begint prima aan nieuw bekeravontuur
Vorige week verspeelde Marvilde nipt de kans om de 1e ronde van de TOTO KNVB beker te bereiken. Vandaag stond de nieuwe jaargang van de districtsbeker op de rol en speelde Marvilde een prima wedstrijd tegen FC Hoensbroek. Hoensbroek is het afgelopen seizoen als laatste geëindigd in de 1e klasse, dus speelt dit seizoen, net als Marvilde, in de 2e klasse. Na een 2-0 voorsprong bij de rust liep de thuisploeg na de rust ver weg (6-0).

Marvilde begon scherp aan de wedstrijd en al in de 2e minuut leverde dit de openingstreffer op. Robbert Born speelde de bal achter de verdediging van Hoensbroek waar Max van den Akker met een simpele voetbeweging de bal over doelman Anton Fijneman lobte, 1-0. Net voor het kwartier was er een goede actie van Tayfun Yilmaz. Zijn voorzet werd geblokt en leverde een corner op. Die werd vanaf rechts genomen door Dennis van de Weijer. In tweede instantie kon Gijs Kiebert van dichtbij de bal in de kruising koppen, 2-0. Na 23 minuten leek Bas Coenen, na een mindere aanname, waardoor de verdedigers op het verkeerde been stonden, alleen op doelman Sam van Rooij af te kunnen gaan. Over de as van het veld ging hij richting het doel, maar op de rand van het strafschopgebied tikte Gijs Kiebert de bal voor zijn voeten weg tot corner. Twee minuten later kreeg aanvoerder Dennie de Vries de grootste kans voor de bezoekers. Bas Coenen gaf de bal voor vanaf rechts en net voorbij de tweede paal schoot De Vries de bal in. Sam van Rooij was al gepasseerd, maar Tommy van de Wiel haalde de bal net voor de lijn weg. Op het half uur had Marvilde op een 3-0 voorsprong moeten komen. Dennis van de Weijer gaf de bal diep op Danny Das aan de linkerkant. Zijn voorzet over de grond, kwam bij de geheel vrijstaande Ties Bazelmans terecht op 11 meter. Ties plaatste de bal hard tegen de paal. In de eerste 25 minuten van de tweede helft kregen beide teams kansen, maar gescoord werd er niet. Hierna ging het snel. In de 73e minuut verlengde Elko Doven bij de eerste paal een corner vanaf rechts van Dennis van de Weijer perfect in het eigen doel, 3-0. Drie minuten later kreeg Max van den Akker de bal gelukkig mee van een verdediger van Hoensbroek en kon richting het doel lopen. Van dichtbij had hij geen moeite om de 4-0 in te schieten. Tien minuten voor het einde kon Tayfun Yilmaz van vijf meter iets links van het doel inschieten, maar de doelman redde met de voeten. In de 83e minuut speelde Muti Nawabi de bal diep op Max van den Akker. Max omspeelde de doelman, maar deze wist de inzet toch nog tegen te houden. De rebound was weer voor Max en uit een moeilijke hoek schoot hij de 5-0 in het doel. Met het mooiste doelpunt van deze wedstrijd werd de wedstrijd in de 84e minuut afgesloten. Max van den Akker gaf voor vanaf rechts en op de rand van het strafschopgebied nam Dennis van de Weijer de bal ineens op de schoen. Via onderkant lat knalde de bal in het doel, 6-0.

Marvilde is dus prima begonnen aan de poulefase van de districtsbeker. In de andere wedstrijd versloeg EHC (vorig seizoen nog hoofdklasser) Oirschot Vooruit (1e klasse) met 4-2. Volgende week speelt Marvilde bij Oirschot Vooruit de 2e wedstrijd in de poule.
Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Tommy van de Wiel, Robbert Born, Steven Cools (62 Tom Vroomen), Gijs Kiebert, Dennis van de Weijer, Ties Bazelmans, Danny Das (46 Muti Nawabi), Tayfun Yilmaz, Max van den Akker.

FORSE NEDERLAAG VOOR BRAAKHUIZEN
Braakhuizen heeft in de beker competitie een flinke draai om de oren gehad. Tegenstander BSV Limburgia, eveneens uitkomend in de 2e klasse was met 0-5 veel te sterk.

Braakhuizen maakt een machteloze indruk
De ploeg van trainer Jeroen van der Schoot kon in de beginfase BSV Limburgia nog bijbenen, echter toen de limburgers in de achtste minuut doel troffen was het vrij snel gedaan met de aspiraties van de roodzwarten. Toen BSV Limburgia een paar minuten later een foutieve terugspeelbal simpel tot een treffer promoveerde was het verzet geheel gebroken. Braakhuizen probeerde het wel en het was niet zo dat ze er met de pet naar gooiden, echter was BSV Limburgia vandaag een maatje te groot. De ploeg uit Limburg, uiteraard geholpen door de vroeg verkregen voorsprong voetbalde gemakkelijker, wist steeds de vrije man te vinden en was bovendien scherp in de duels. Doelman Youri van Tilburg voorkwam na een half uur spelen met een prima redding de 0-3 en daar Braakhuizen aanvallend machteloos was en nauwelijks kansen wist uit te spelen en BSV Limburgia niet al teveel meer aandrong werd de rust bereikt met een 0-2 voorsprong voor de ploeg uit Limburg.

Geen verbetering voor Braakhuizen in de tweede helft
Trainer Jeroen van der Schoot voerde enkele wissels door in de tweede helft in een poging het tij te keren, echter had dit niet het gewenste resultaat. Als gezegd de roodzwarten deden hun best, hadden echter vandaag niet hun beste dag en moesten met lede ogen toezien hoe BSV Limburgia in deze tweede helft geheel passend in het spelbeeld gemakkelijk uitliepen naar 0-5. Braakhuizen was vandaag niet in staat echte kansen uit te spelen en moest het doen met een paar schoten van afstand via Anthony de Haan en Myron Yourdain welke adequaat gepareerd werden door doelman Levi Vaessen van BSV Limburgia.
Braakhuizen leed vandaag een verdiende nederlaag tegen en zal de volgende wedstrijd tegen Rhode gebrand zijn op revanche, deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdagavond 8 september om 18.00 uur op het sportpark van Rhode.

Verdienstelijk gelijkspel voor RPC
Na een voorbereiding met wisselende resultaten is RPC het seizoen gestart met een verdienstelijk gelijkspel tegen eerste klasse club Venlosche Boys. RPC miste 6 potentiele basisspelers t.g.v. blessures en vakanties, maar de klaargestoomde jeugd ving dat keurig mee op.
De eerste helft speelde RPC manhaftig mee, maar lieten de gasten uit Venlo ook wel zien dat zij ook een hele behoorlijke pot konden voetballen. Venlosche Boys kwam in de 11e minuut op 0-1 door een goal van Ibrahim Arbag. De rest van de eerste helft kabbelde voort en beiden ploegen deden elkaar weinig zeer.
Na rust startte RPC heel wat voortvarender en werden de laatste restjes schroom af geworpen. Dat overwicht betaalde zich in de 73e minuut met een fraai binnen gekopte gelijkmaker van Rick Wijnen. Daarna probeerden beide ploegen nog wel wat te forceren, zonder de defensieve taken over het hoofd te zien. De 1-1 eindstand werd dan ook keurig bijgeschreven in de KNVB standen en beide ploegen kunnen vol overtuiging het bekeravontuur tegemoet gaan.

Jeugdig Maarheeze verrast Dommelen
Vv Maarheeze heeft haar eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019 winnend afgesloten. Op het eigen sportpark De Romrijten werd 3e klasser Dommelen in de strijd om de beker met 1-0 bedwongen.

Van meet af aan was de jonge selectie van nieuwbakken trainer Richard vd Kerkhof goed bij de les en zette Dommelen op eigen helft flink onder druk. Met deze spelopvatting had Dommelen grote moeite waardoor Maarheeze het spel wist te maken. Tot grote kansen leidde dit in de eerste helft niet maar Maarheeze liet duidelijk zien dat het niet onder hoefde te doen voor 3e klasser Dommelen.

Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij in de 54e minuut Remy Verhoeven voor Maarheeze een eerste kans kreeg op de voorsprong na een goede combinatie met de prima debuterende jeugdspeler Tom vd Pas. Het schot van Rémy Verhoeven miste echter nog de juiste precisie en ging net naast.
Nadat Maarheeze middenvelder Bram Linders een bal van de eigen doellijn moest halen om Dommelen van het scoren te houden stond in de 78e minuut het vizier van Rémy Verhoeven wel op scherp. Met een fenomenaal afstandsschot van ca 25 meter liet hij de doelman van Dommelen het nakijken en zette Maarheeze op een verdiende voorsprong: 1-0.
Met hard werken en goed verdedigend optreden van onder meer de debuterende jeugdspelers Patrick Verton en Joost Claassen, wist Maarheeze deze voorsprong tot het eindsignaal vast te houden en heeft het verjongde vaandelteam een prima wedstrijd laten zien ten overstaan van de eigen supporters.

Hoogeloon eenvoudig langs Casteren
Hoogeloon was zoals verwacht de betere ploeg, maar vooral in de eerste helft bood de thuisclub goede tegenstand. Al snel in de wedstrijd kwam Casteren zelfs op voorsprong, maar moest uiteindelijk het onderspit delven voor Hoogeloon dat met 1-3 won.

Al na drie minuten was een te slappe terugspeelbal van Koen Appels de aanleiding voor 1-0.
Willem van Rijthoven onderschepte de bal en met een mooie lob over de uit zijn doel gekomen keeper tekende hij voor de 1-0 voorsprong. Lange tijd hield de thuisclub stand, maar halverwege de eerste helft werd het dan toch gelijk. Hans v/d Heijden speelde zich op links aardig vrij en gaf afgemeten voor, waar Jorg Bolte gemakkelijk de gelijkmaker kon binnen schuiven. Er waren voor Hoogeloon genoeg kansen om voor rust uit te lopen, maar het bleef tot aan de rust 1-1.

Ook in de tweede helft creëerde Hoogeloon veel kansen en Casteren kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. In de 60ste minuut werd het dan toch 1-2 door een prima schot van Niels Luyten. Enkele minuten later maakte Tom de Laat er met een schot cq voorzet 1-3 van. Er kwamen nog wel kansen, maar de scherpte en de wil om de score hoger op te voeren ontbrak daarvoor. Casteren kreeg uit een spaarzame uitval nog de beste kans, maar het werd een vuurpeil. Al bij al een nuttige oefenpot voor beide teams.
Zondag speelt Hoogeloon tegen de andere buurgenoot Hapert. Verwacht mag worden dat de tegenstand aanzienlijk groter zal zijn.

Vessem wint van buurman DEES
Op deze 3e september stond de wedstrijd DEES tegen Vessem op het programma. Een mooi affiche. Niet alleen omdat beide sportparken slechts 1,5 km uit elkaar liggen, maar ook omdat de jeugd van deze beide verenigingen samenwerken onder één jeugdafdeling.

Het veld overwicht in de eerste 5 minuten was voor de uitploeg. Een kopkans van Erik van Aaken ging voorlangs en Frans van Diessen kon net niet op tijd bij de bal komen toen hij oog in oog met de keeper van DEES kwam. Merijn van Ham stond wel met de bal oog in oog met de keeper in negende minuut. Zijn mislukte lobbal was een eenvoudige prooi voor doelman Tom van Mol. Het eerste gevaar voor DEES kwam van de voet van nummer vier Floris Franssen. Zijn schot werd tot hoekschop verwerkt door doelman Marijn van Rooy. Een vrije trap voor Vessem aan de zijkant van de 16 m lijn werd hard voor gegeven door Erik van Aaken en Merijn van Ham scoorde met het hoofd. 0 - 1. Vessem zette door en in de 27e minuut ging Merijn van Ham door naar de achterlijn en zette met het rechterbeen voor. Erik van Aaken schoot voor open doel de bal naast. Een corner genomen door diezelfde Van Aaken was meer succesvol. Jarno Olislagers kopte de bal vakkundig via de grond in het doel. 0 - 2. Een richtingsverkeer was het beeld in de eerste helft. Een mooie aanval van Thomas Maas werd door Frans van Diessen op doel geschoten. Keeper Van Mol wist echter de bal uit het doel te houden. Evenals het schot van broer Louis in de laatste minuut van de eerste helft.

Het gevaar in het eerste kwartier was duidelijk voor DEES. De spitsen Hein van de Sande en Bart Dieker kwamen echter niet tot scoren. Ook bij de mooie voorzet van Merijn van Ham op links wist Frans van Diessen de voet niet tegen de bal te krijgen. Pas in de 32e minuut van de 2e helft scoort Vessem de 0 - 3. Een vrije trap op 20 m werd prachtig en onhoudbaar voor de keeper over het muurtje gekruld door Thomas Maas. De 0 - 4 eindstand werd aangetekend door Jarno Olislagers. wederom scoorde hij met het hoofd na een mooie voorzet van Hein van Diessen.

EMK weet niet te winnen van Geldrop 2
Een jong- en vernieuwd EMK mocht zich vandaag voor het eerst laten zien aan het thuispubliek.

Tegen het hoger aangeslagen Geldrop 2 waren er door enkele blessures na de voorbereiding, enkele noodzakelijk omzettingen gedaan. Toch begon EMK prima aan deze eerste bekerwedstrijd, stond de organisatie goed en nam het in de 20e minuut brutaal de leiding toen Bas Verberne een goed uitgevoerde aanval prima kon afronden, 1-0. Geldrop voerde de druk op EMK op, schakelde nog een tandje bij en maakte nog voor rust de gelijkmaker, 1-1.

Na de thee was Geldrop de bovenliggende partij, maar was het EMK dat in de omschakeling ook gevaarlijk bleef. Nadat Geldrop in de 60e minuut op voorsprong was gekomen (1-2) leek de wedstrijd beslist, maar was het Christiaan Messerschmidt die uit een corner de gelijkmaker (2-2) liet aantekenen. In de slotfase was het Geldrop dat uit een 'alles of niets' offensief de dappere ploeg van EMK toch nog met teleurstelling achterliet.