Div. wedstrijdverslagen 3e wedstrijd poulefase Districtsbeker.

Geldrop verliest derby van buurman Braakhuizen
Geldrop heeft zaterdag 15 september haar 3e wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker verloren. Op het terrein van buurman Braakhuizen werd het 1-0. Romano ter Linden verzilverde namens Braakhuizen een vrije trap en schreef zo het enige doelpunt van de avond achter zijn naam.

In de beginfase van deze Geldropse derby was het initiatief voor Geldrop. De ploeg van Pierre van den Eeden kon het overwicht alleen niet uit te drukken op het scorebord. De eerste mogelijkheid voor de groenwitten viel pas na 23 minuten te noteren. Nico de Kort kopte na een corner van Mark Werts over. Amper één minuut later verstuurde Teun de Wit aan de andere kant een steekpass die op waarde werd geschat door Myron Jourdain. De spits leek de bal voor het inschieten te hebben, maar de poging werd net op tijd geblokt door Nico de Kort. In de 35e minuut kwam Stijn Lanen oog in oog te staan met Braakhuizen-goalie Youri van Tilburg, maar het schot van de linksbuiten ging echter over.

Na rust veranderde het spelbeeld niet op sportpark De Kievit. Geldrop mocht het spel maken en Braakhuizen loerde op de counter. Een overtreding in de 59e minuut van een van de Geldrop-verdedigers leidde tot een vrije trap voor de roodzwarten. Romano ter Linden schoot deze raak: 1-0. Een tegenslag, desalniettemin ging Geldrop op zoek naar de gelijkmaker. In de 67e minuut combineerde Gideon Pieschel in het strafschopgebied prima met Stijn Lanen, waarna Pieschel zijn inzet vervolgens langs het doel gaan. Even later zat er te weinig kracht achter schoten van Lars de Haas en Joep van Vroenhoven om het Youri van Tilburg echt lastig te maken. Zes minuten voor tijd leek het alsnog 1-1 te worden. Nordin de Kort nam een bal vanuit achteruit goed aan en bezorgde de bal daarna bij Tom Dekkers. Laatstgenoemde vond eveneens Youri van Tilburg op zijn weg. Braakhuizen hield uiteindelijk toch stand in de slotfase en trok dus de overwinning naar zich toe.

Doordat Rhode verloor van Limburgia is Geldrop wel door in de districtbeker, ook mede door een eerdere zege op Rhode (3-0) en een gelijkspel tegen Limburgia (2-2). Komende zondag 23 september speelt Geldrop thuis voor de competitie tegen Venlosche Boys. Supporters zijn van harte welkom, aftrap om 14.00 uur!

Opstelling Geldrop: Van Gestel, J. Vroomen, Nico de Kort, Dekkers, In 't Anker: Werts, De Haas (70. Nordin de Kort), Van Vroenhoven: Lanen, Pieschel, Van Moorsel (70. Desriac).

Marvilde uitgeschakeld in de beker
Na drie wedstrijden in de poule heeft Marvilde 4 punten, maar toch is het niet voldoende om de volgende ronde te bereiken. Na de dikke 6-0 overwinning op Hoensbroek, werd vorige week onnodig verloren van Oirschot Vooruit (1-0) en ook vandaag was er meer mogelijk tegen EHC dan de uiteindelijke 2-2. Oirschot wint vandaag weer met 1-0, nu tegen Hoensbroek en daardoor heeft EHC 7 punten, Oirschot 6 en Marvilde dus 4. De bovenste 2 gaan door en daar hoort Marvilde voor het eerst sinds jaren dus niet bij.

EHC, vorig jaar nog hoofdklasser, begon sterk en Marvilde had in het eerste kwart van de wedstrijd niet zoveel in te brengen. In de 18e minuut mocht Michelle Zotti voorzetten vanaf links en bij de eerste paal aaide spits Tim Maassen de bal met het hoofd. Hierdoor was Sam van Rooij uitgespeeld en was de 1-0 een feit. Marvilde reageerde snel. Een vrije trap vanaf de rechterkant van Dennis van de Weijer werd bij de tweede paal vogeltje vrij ingekopt door Ties Bazelmans, 1-1. In de tussentijd had Marvilde de bal al een keer over de zijlijn gespeeld voor een hoofdblessure bij een speler van EHC, maar in de 28e minuut deed EHC dat niet toen Steven Cools een bloedende neus had na een stoot van een speler van EHC. Het zal wel onder de noemer van slimmigheid vallen bij EHC, maar voor Marvilde valt dit onder de noemer onsportief gedrag. Gevolg was uiteindelijk een overtreding van Tommy van de Wiel en een penalty voor EHC. De scheidsrechter had natuurlijk, ook als EHC de bal niet over de zijlijn speelt, allang af moeten fluiten voor een hoofdwond. Daarnaast zou een gele kaart voor provocerend gedrag van Robbie Terwint ook niet meer dan terecht geweest zijn. Hij vond het nodig om al klappend en hard roepend langs de spelers van Marvilde te lopen. Na vier minuten kon de strafschop uiteindelijk genomen worden en Steven Cools moest gewisseld worden. Zotti had geen probleem om de 2-1 in te schieten. Gelukkig kon Marvilde ook nu weer snel gelijk komen. Dennis van de Weijer speelde de bal diep aan de linkerkant op Max van den Akker. Max speelde de bal door de benen van een tegenstander en ging vanuit een moeilijke hoek richting doelman Bjorn Vlieger. Zijn inzet was de doelman van EHC te machtig en dus stond Marvilde weer gelijk, 2-2. Ondanks de vier minuten blessurebehandeling telde de scheidsrechter slechts 1 minuut bij de eerste helft. De tweede helft kreeg EHC geen kansen meer en had Marvilde meerdere mogelijkheden om toch nog met een overwinning weg te gaan uit Hoensbroek. Helaas lukte dit uiteindelijk toch niet meer en kan Marvilde zich storten op de competitie.
Volgende week begint die competitie en speelt Marvilde uit bij Someren. Someren werd vorig seizoen, achter kampioen Heeze en EFC, derde in de tweede klasse bij Marvilde. Het belooft op voorhand een spannende competitie te worden met veel ploegen uit de regio Eindhoven.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Michael Maessen, Robbert Born, Tommy van de Wiel, Steven Cools (46 Tom Vroomen), Gijs Kiebert (Sander Bertels), Dennis van de Weijer (70 Tayfun Yilmaz), Ties Bazelmans, Danny Das, Muti Nawabi, Max van den Akker.

Ondanks het verlies van RKSV Heeze bij vv Caesar (uit Beek) bekert Heeze toch verder.
In de eerste helft was het een vrije matte partij. En dat bleek ook uit de ruststand: 0-0.
Na de rust leek het beter te gaan. De thuisploeg kwam op 1-0, maar kort daarna maakte Gijs Moerenhout de gelijkmaker voor Heeze: 1-1. Het begin was gemaakt. Helaas verviel de wedstrijd weer naar een bedenkelijk niveau. Toch wist Caesar de drie punten thuis te houden door met 2-1 te winnen.

Er gaan twee ploegen verder in de bekercompetitie.
Vv Caesar als winnaar van de poule met 6 punten. Voor de tweede plaats ging het tussen Heeze en Sarto. Zij eindigde beide met 4 punten, maar het doelsaldo van Heeze was +1 tegen dat van Sarto -1. Sarto verloor vanmiddag thuis met 1-6 van Gestel, dat met 3 punten op de vierde plaats belandde. Dus ook Heeze bekert verder. Met dank aan Gestel.

Jong Bladella verliest van Scharn
Een vanwege blessures noodzakelijk verjongd Bladella kwam met name in de eerste helft van het bekerduel routine tekort om het tweedeklasser Scharn moeilijk te maken. De Maastrichtse ploeg combineerde in die fase goed en Bladella kon alleen maar terug uit lopen. Opmerkelijk was wel dat de Schippersmannen het laatste half uur van de wedstrijd konden domineren. Door veel blessures geplaagd koos coach Huub Vermeulen voor de jeugd. Niek Janssen, Roy Vosters en Bob Michiels mochten in de basis beginnen. Het doel werd verdedigd door Stan van den Berg.

Na een aftastend begin kwam de wedstrijd na een kwartier op gang. Scharnspits Guillaume Kroon kon simpel doorlopen en de score openen. De gastheren vonden elkaar erg gemakkelijk en drukten daarmee het Bladellamiddenveld terug naar de achterste linie. Als de snelle en balvaardige rechterspits Lars van Winsum aan de bal kwam, was er steeds dreiging. De Bladelse verdediging hield onder die druk stand tot de veertigste minuut. Toen was het Scharnmiddenvelder Guy Went die van afstand loeihard voor de 2-0 zorgde. Daarna probeerde Bladella via de vleugels de Scharndefensie te verschalken. Deze gaf echter geen krimp.

De tweede helft gaf een meer aanvallend ingesteld Bladella te zien. De zeventien jarige Sam Kokx mocht in de spits zijn debuut maken in een officiële wedstrijd. Verdediger Teun Grimbergen bleef achter in de kleedkamer. Na drie minuten al was Lars van Winsum de Bladellaverdediging te vlug af. Dat betekende 3-0. Toen echter kwam Bladella beter in de wedstrijd. Robbert Spooren en Rob van den Boom kwamen in het veld om de spitsspelers van de gastheren aan banden te leggen. Dat lukt perfect. Zeker het gevaar Van Winden werd geneutraliseerd. Door deze ingreep kwam er meer gelegenheid voor spelopbouw. De verdediging stond geen scoringskansen meer toe en in het laatste kwartier waren het de gasten die domineerden. Na een misverstand in de Scharndefensie was het de jonge Sam Kokx die profiteerde. Met een strakke schuiver passeerde hij de Scharndoelman. Coach Huub Vermeulen stuurde daarna Roy Vosters naar de spits om storend werk te verrichten. Stijn Wouters kon doorschuiven naar het middenveld. Dat leverde direct een kans op voor Bart de Jong. Zijn schot werd echter geblokt. De Schippersmannen bleven aandringen en de 3-2 was dichter bij dan de 4-1. Maar het offensief leverde geen aansluitingstreffer op zodat de terugkeer naar Bladel moest plaatsvinden met een 3-1 nederlaag.

Het bekeravontuur voor 2018 – 2019 is ten einde. Twee jaar op een rij konden de blauwwitten overwinteren in dit toernooi. Veel hoger geklasseerde ploegen werden verslagen. Deze keer zal het niet zo zijn. Het is voor coach Huub Vermeulen met spanning wachten op de leegloop van de blessurebank. Het positieve is dat het aanstormende talent al kennis heeft kunnen maken met het hoge niveau waarop de Bladellaselectie de competitiewedstrijden moet gaan spelen. Komende zondag gaat die van start. Het brengt Bladella naar Veldhoven voor een seizoenbegin tegen Rood Wit, een tegenstander die al enige jaren ervaring heeft met het niveau van de tweede klasse.

Vessem speelt gelijk tegen de amateurs van PSV
Vessem-PSV/av was een bekerduel tussen respectievelijk een vierde en derdeklasser. De eerste speldenprik kwam in de tweede minuut van de voet van Thomas Maas. Zijn afstandschot werd echter goed verwerkt door de doelman van PSV. Toch werd al snel duidelijk dat de thuisploeg een kluif zou krijgen aan dit hoger geklasseerde lichtvoetige team. Abdessamad Belhaj van PSV toonde dit met zijn afstandsschot in de zesde minuut. Ook de linker spits Mike Hovestadt schoot gevaarlijk voorlangs. De druk in de eerste 25 minuten was duidelijk voor PSV. Kansen van Belhaj en Jimmey Granviel troffen geen doel. Toch kwam de allergrootste kans voor de voet van Jop de Laat te liggen. Alleen voor de keeper op 12 meter schoot hij de bal met de binnenkant van de voet net rechts naast het doel. Ook het lage schot van Frans van Diessen ging op een dezelfde wijze net naar de zelfde kant van de paal. De 0 - 1 kwam van Hovestadt, die de bal voor de voeten kreeg via een verdediggingsfout. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was het eerste gevaar voor PSV. Een schot van Hovestadt werd met een katachtige duik uit het doel gehouden door doelman Marijn van Rooy. Ook zijn lob in de 52e minuut was te laag. Daarna werd Vessem gevaarlijk vanaf links. Een mooie voorzet van Hein van Diessen werd keihard voorlangs geschoten door broer Frans. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Thomas Maas die zichzelf via een mooie beweging vrijzette en links onder in de hoek schoot. Doelman Szymon Mlodak kon de bal niet verwerken in eerste instantie, echter wel in 2e na inzet van Jarno Olislagers. Vessem kwam duidelijk beter in het spel. Een mooie boogbal van Frans van Diessen ging net over het doel. De voorzet van Hein van Diessen op Merijn van Ham vond echter wel doel, 1 - 1. De 2-1 zou in deze fase voor de jongens van trainer Waldo van den Besselaar terecht zijn geweest. Kansen waren er voor Frans van Diessen en Merijn van Ham, maar troffen geen doel. Ook het schot van Erik van Aaken werd door doelman Mlodak tot hoekschop verwerkt. Eindstand 1-1.

DOSL knikkert Valkenswaard uit de beker
DOSL heeft zondag voor een daverde verrassing gezorgd door 3e klasser Valkenwaard met een nederlaag naar huis te sturen. DOSL was Ingedeeld in een poule met ZSC, Riethoven en Valkenswaard. een poule met allemaal derby's. Nadat DOSL al gewonnen had van ZSC en een gelijkspel tegen Riethoven, kwam nu het grote Valkenswaard op bezoek.

In de opening was Valkenswaard (met veel spelers uit de regio) heer en meester, DOSL moest alle zeilen bij zetten om alles dicht te houden. Valkenswaard had heel veel bal bezit en was telkens over de flanken met veel snelheid gevaarlijk.
Ondanks het vele bal bezit kregen ze nauwelijks echt kansen. Na een half uur kwam DOSL iets beter in de wedstrijd en loerde op de counter. Met een 0 – 0 ruststand was DOSL de meest gelukkige ploeg.

In de tweede helft ging Valkenwaard weer op de zelfde voet verder, na 10 minuten was het oud DOSL speler Martijn Bax die voor de 0 – 1 zorgde. DOSL rechte de rug en ging gewaagd de aanval zoeken, dit resulteerde na 65 minuten in de gelijkmaker van Frank Bax 1 – 1. Valkenwaard was nu even de kluts kwijt, na 70 minuten kwam DOSL zelfs op voorsprong, toen Rick van Hoof een schitterende aanval goed afrondde 2 – 1. Toch kwam Valkenswaard weer snel langszij toen ze van dichtbij de 2 – 2 binnen tikte. Waar iedereen dacht dat Valkenswaard nu de wedstrijd naar zich toe trok, was het tegenover gestelde waar. Door goed druk te zetten op de keeper(oud DOSL speler Harm Verstappen) kreeg deze de bal niet gepakt. Het was Ruben van Meijl die toen simpel de 3 – 2 binnen kon tikken. Valkenwaard zetten nu alles op de aanval, maar de DOSL verdediging gaf geen krimp. Het was Remco van Hooff die met een schitterende lob de wedstrijd op slot gooide 4 –2. Door dit verrassend resultaat gaat DOSL sinds lange tijd door in de beker.

Maarheeze verliest van Bergeijk
Vv Maarheeze is er niet in geslaagd om de de 2e ronde in het bekertoernooi te bereiken. In de thuiswedstrijd tegen Bergeijk werd met 0-3 verloren waardoor Bergeijk de poulewinnaar is geworden en doorgaat in het bekertoernooi.

Op een zonnig sportpark De Romrijten miste vv Maarheeze in de beginfase de scherpte die het in de eerste 2 bekerwedstrijden wel had. Het was dan ook Bergeijk dat al gelijk in de eerste 5 minuten een tweetal mogelijkheden onbenut liet om de score te openen. Pas na een minuut of 10 begon Maarheeze het spel naar zich toe te trekken en zo kwamen er kansen voor achtereenvolgens Davy Peeters, wiens schot maar net over ging, en voor Sem de Graaf die door een slimme steekbal van Rick van der Linden vrij voor de keeper van Bergeijk werd gezet, maar niet tot scoren kon komen. Toen na een half uur spelen ook Bram Linders een goede mogelijkheid kreeg na een fraaie dribbelactie van Rick vd Linden maar zijn kans niet kon verzilveren, bleek dat voor Maarheeze de doelpunten deze middag duur zouden worden. Op slag van rust sloeg Bergeijk dan ook toe. Enkele onoplettendheden in het hart van de Maarheezer verdediging gaven de spits van Bergeijk de gelegenheid om via een afstandsschot de score te openen: 0-1.

Na de rust zette Maarheeze nog kortstondig aan maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. In de 66e minuut besliste Bergeijk de wedstrijd vroegtijdig toen de rechterspits vanaf de 16 meter vrij kon aanleggen en Maarheeze doelman Jarno Nijssen het nakijken gaf: 0-2. Vlak voor tijd hoopte Maarheeze nog op de aansluitingstreffer maar de kopbal van Rémy Verhoeven over de keeper van Bergeijk werd door de goalie op het laatste moment nog net voor de doellijn tot corner verwerkt. In de 89e minuut zette Bergeijk de 0-3 eindstand op het bord via een knap uitgespeelde counter en bekert hierdoor, met 7 punten uit 3 wedstrijden, verder naar de 2e ronde.

EMK komt niet verder dan een gelijkspel bij Tongelre
Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd tegen 'buurman' Tongelre op het programma. Het begin van de wedstrijd op kunstgras en bij een broeierige temperatuur was nog veelbelovend: de organisatie bij EMK stond goed en ook de eerste doelkansen waren voor EMK dat in de beginfase de bovenliggende partij was. In de 13e minuut nam EMK de leiding uit een corner die prima door Luke Hilt werd binnengekopt: 0-1. Na een half uur was er tegenslag bij EMK na een hamstringblessure bij Bart Heezemans die noodgedwongen gewisseld moest worden. Hierna viel de organisatie en met de name de coaching van achteruit weg, maar leek ook het vertrouwen daarmee uit de ploeg verdwenen te zijn. Toen ook in de 37e minuut bij de allereerste kans van Tongelre, uit een vrije trap ook nog de 1-1 werd aangetekend was de teleurstelling groot bij de Eeneindse ploeg.

In de rust werden er enkele omzettingen gedaan, maar daarmee keerde het vertrouwen niet meer terug in de ploeg. Er waren veel onderlinge misverstanden en EMK ging mee in het fysieke spel van Tongelre dat zich daar duidelijk comfortabeler bij voelde. Net na rust nam Tongelre zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd, 2-1. Ook bij Tongelre begon de fysieke strijd langzaam haar tol te eisen, maar ook het spelpeil van EMK zakte behoorlijk door de ondergrens. Nadat EMK in de 70e minuut op gelijke hoogte kwam (doelpunt Rick Slaats na een assist van Sem van den Dungen), liepen de gemoederen in- en buiten het veld nog behoorlijk op, maar vielen er verder geen doelpunten meer te noteren.

Tongere vierde het gelijkspel als een morele overwinning en bezorgde de staf van EMK nog volop huiswerk richting de start van de competitie volgend weekend.

Opstelling EMK: Mark Faassen, Daan de Jong (45. Sem van den Dungen), Bart Heezemans (30? Hein van den Bosch), Danny Vreven, Luke Hilt, Christian Messerschmidt, Bram van Kemenade, Rick van den Bogaard, Bas Verberne (60? Kevin Aarts), Robert van de Ven, Rick Slaats.

SDO'39 op doelsaldo uit beker
Were Di had in de beginfase geen antwoord op de effectieve speelwijze van SDO'39. Binnen 15 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord. Jaap van Meel bracht met een afstandsschot Were Di voor rust nog terug in de wedstrijd. Ruststand 3-1. Direct na rust passeerde Shabazz Abagi de gehele verdediging van SDO en scoorde de 3-2. Op aangeven van Casper de Blouwe schoot Shabazz Abagi 10 minuten na rust ook de 3-3 binnen. Een 4e treffer van Were Di werd onterecht afgekeurd en tegen de verhoudingen in scoorde SDO wel 4-3. Toch toonde Were Di veerkracht, centrale verdediger Max Mulders werd doorgeschoven en via een steekpass van Joep Kuijpers vrijgezet voor de doelman van SDO. Max Mulders wist wel raad met deze mogelijkheid en schoot de 4-4 eindstand binnen. Via dit gelijke spel gaat Were Di naar de volgende ronde van de beker.