Div. verslagen beker en inhaalwedstrijden

KNVB Disctrictsbeker

Gestel - Marvilde
De competitie zit er op voor dit kalenderjaar, maar vandaag mocht Marvilde nog spelen in de vierde ronde van de beker. In de poulefase was Marvilde beter dan Caesar, Rood Wit V en De Valk. In de 2e ronde werd gewonnen van derde klasser Dommelen, waarna in de 3e ronde werd gewonnen van zaterdag eerste klasser WNC uit Waardenburg. In deze ronde was er wederom een uitwedstrijd geloot, nu tegen hoofdklasser Gestel. Vorig seizoen werd Marvilde door penalty's uitgeschakeld door hoofdklasser Achilles Veen (na 1-1 eindstand) en ook vandaag zou dit uiteindelijk het scenario zijn, na 1-1 verlies bij de penalty's 4-2.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en na 14 minuten leverde dit de eerste grote kans op die meteen tot doelpunt werd gepromoveerd. Ties Bazelmans speelde de bal diep op Rick van den Bogaard. Rick was net iets eerder bij de bal dan de keeper, maar in eerste instantie wist de keeper de bal nog (half) te keren. In de kluts viel de bal weer voor de voeten van Rick en vanaf links tikte hij de bal in het lege doel, 0-1. Tien minuten later kwam Gestel op gelijke hoogte. De bal werd diep gespeeld op Hennie Noijen (buitenspel?), waarna hij helemaal alleen voor Richard Prinsen stond. Zijn tikje opzij kon eenvoudig door Carsley Mathilda in het lege doel geschoten worden, 1-1. In de 36e minuut kwam Marvilde weer op voorsprong, maar door een scheidsrechterlijke dwaling ging deze treffer van Rick van den Bogaard niet door. De grensrechter vlagde voor buitenspel van Danny Das, maar Danny raakte de bal niet aan, waarna dus Rick van den Bogaard de bal in het doel schoot. Onbegrijpelijk werd het doelpunt dus afgekeurd. Helaas had het arbitrale trio vandaag niet haar beste dag, niet alleen in deze situatie. In de laatste seconde van de eerste helft kreeg Hennie Noijen nog een niet te missen kans. Noijen werd diep gestuurd over de as van het veld. Hij omspeelde de uitgekomen Richard Prinsen, waarna hij op de rand van het strafschopgebied alle tijd had om de bal in het lege doel te schieten. Alleen Michael Maessen stond nog op 10 meter in de weg, maar dat zou geen probleem mogen zijn. Toch wist Michael de bal te keren.

De tweede helft speelde zich grotendeels af op de helft van Marvilde. Heel veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, maar in de 68e minuut kwamen er ineens 2 kort na elkaar. In die minuut ging Carsley Mathilda alleen op Richard Prinsen af. Richard wist te redden. In de volgende aanval was er weer een redding, maar de rebound kwam op de rand van het strafschopgebied bij Youssef Koubali terecht. Hij schoot hard in, maar de bal werd gekeerd door twee verdedigers in de baan van het schot. Tien minuten voor het einde mocht Mathilda nog een keer alleen op het Marvilde doel afgaan. Hij omspeelde Richard Prinsen en liet zich toen vallen. Zijn beloning was niet de gewenste strafschop, maar een gele kaart. In de 84e minuut schoot Ties Bazelmans vanaf 18 meter, maar de doelman pakte de bal klemvast. Twee minuten voor het einde nog een goede aanval van Marvilde via Jasper Jakobs en Danny Das, waarna de bal uiteindelijk bij Tommy Boogers terecht kwam aan de rechterkant in het strafschopgebied. Zijn schot werd gered door de doelman. Na 90 minuten stond er dus een gelijke stand op het scorebord en penalty's moesten dus de beslissing brengen. Helaas miste Marvilde 2 keer en schoot Gestel de eerste vier strafschoppen wel in het doel. Bij 4-2 voor Gestel was de wedstrijd dan ook afgelopen.
Marvilde heeft een prima wedstrijd gespeeld tegen hoofdklasser Gestel. Het vertoonde spel geeft een goed gevoel voor de rest van de competitie die op 29 januari verder zal gaan met een uitwedstrijd tegen HVCH in Heesch.
Opstelling Marvilde: Prinsen, Cools, Van Vark, Louwers, Maessen, Bartholomeus (65 Boogers), Vd Steen, Bazelmans (87 Jakobs), Nawabi, Vd Bogaard, Das.

RKSV Nuenen - Groot Ammers: 4-0
In de 4e ronde van de beker speelde Nuenen vandaag tegen zaterdag vierdeklasser Groot Ammers. Nuenen won vrij simpel de wedstrijd en heeft zich geplaatst voor de laatste zestien.

Op een druilerig Sportpark Oude landen trad Nuenen aan met een flink gewijzigde opstelling t.o.v. de basis elf. Met Jeroen Keeris op het doel en met een drie-mans achterhoede bestaande uit aanvoerder Max Verkuyl, Davy van Bokhoven en Angelo Stoove nam Nuenen snel het initiatief. Op het middenveld speelden Kevin Schmeink, Yoeri Sijbers, Randy Thenu en Dennis van de Reek. Voorin moesten Sjaak Egmond, Max van de Gevel en Yev Marcelli voor de doelpunten zorgen. De openingstreffer viel in de 10e minuut. Dennis van de Reek strafte een enorme blunder in de verdediging van Groot Ammers resoluut af.1-0 Nuenen speelde de eerste helft goed en had weinig te duchten van de tegenstander. In de eerste helft liep Nuenen uit naar een 4-0 ruststand door doelpunten van Yoeri Sijbers, Yev Marcelli en Kevin Schmeink.
In de 2e helft in eerste instantie ongewijzigd spelbeeld. Yoeri Sijbers was vervangen door Jaimy Raas en Janic Teunisse maakte zijn opwachting in het vaandelteam, hij verving Angelo Stoove. Nuenen speelde nu wat slordiger en kwam nog maar twee maal tot scoren. Het was Max van de Gevel die binnen knikte nadat Jaimy Raas zijn lob op de lat zag stranden. De 2e treffer volgde na een prima actie van Sjaak Egmond via de rechterflank. Groot Ammers kreeg ook nog enkele mogelijkheden echter Jeroen Keeris keepte een prima pot. Smetje was de gemiste penalty genomen door Jeroen Keeris. Waar hij op de training indruk maakt met het nemen van strafschoppen, lukte het in deze wedstrijd niet.

Brabantia - St. Michielsgestel: 10-0
Deze bekerwedstrijd was vanaf de start duidelijk voor de thuisploeg. Na 3 minuten was het al raak, en het was vanaf dat moment eenrichtingsverkeer en met de rust was het al 4-0. Na rust ging Brabantia volop door op de aanval en na
90 minuten stond de teller op 10-0 met de doelpuntenmakers Patrick Kraker (4) Stijn Lamers ( 3) Alex de Haas (3)

Braakhuizen – Bladella: 1-4
In een attractieve maar niet hoogstaande partij voetbal rekende Bladella af met de ploeg uit Geldrop en blijft daarmee meedoen in het bekertoernooi.

Coach Huub Vermeulen van Bladella had in de opstelling enkele verrassingen in petto die mede zorgden voor een snelle en open wedstrijd. De jeugdige They Lauwers verving Pim van Erp en speelde in het midden een puike wedstrijd vóór de ervaren maar niet foutloze Bladella-defensie. Rob Wouters is terug na een blessure die hem een half jaar aan de kant hield en daarmee is zijn stek op rechts weer ingevuld. Rob van den Boom mocht al eerder de groene grasmat op maar omdat zijn backplaats prima wordt bezet door Mark Hendriks begon hij nu als vrijbuiter aan de linkerkant. Hij speelt snel en enthousiast en was een plaag voor de weifelde verdediging van Braakhuizen. Ook door zijn aandeel in de doelpunten was hij duidelijk de Man of the Match.

Van twee kanten begon de wedstrijd tamelijk aanvallend. Beide teams hoopten op een snel doelpunt. Bladella was daar na 10 minuten kort bij toen Rob Wouters een voorzet van Anel Selimovic over het doel kopte. Na 15 minuten onderschepte Rob van den Boom een foutieve terugspeelbal en schoot hij op doel. Zijn schot werd nog geblokt maar Cas Vosters kon de bal daarna eenvoudig binnenschuiven: 0 – 1.

Braakhuizen trok het initiatief naar zich toe maar de uitbraken van Bladella bleven gevaarlijk zoals in de 28ste minuut toen een kopbal van Ruud Leermakers van de lijn werd gehaald. Na ruim een half uur moest doelman Nick Vermeiren, die later met een blessure moest uitvallen, gestrekt naar de hoek om de bal na een vrije trap uit het doel te houden. Aan de andere zijde werd het in de 41ste minuut 0 – 2 na een geplaatst schot van goaltjesdief Anel Selimovic. Deze stand was een goede afspiegeling van de krachtsverhouding en voor de blauwwitten een comfortabele voorsprong om de rust mee in te gaan.

Na de thee begon Braakhuizen fel en getergd aan de tweede helft. De ervaring van de defensie en de rust van Nick Vermeiren waren nodig om de roodzwarten van het lijf te houden. In de 65ste minuut was het weer raak voor Bladella. Op een pass van Cas Vosters sprintte Rob van den Boom door het midden de 16 in en schoof de bal beheerst onder de doelman: 0 – 3. De wedstrijd was gespeeld, ook al werd het drie minuten later 1 – 3 door een schot, van kort bij het doel, van een Braakhuizen aanvaller.

Nieuw in het veld kwamen Stijn Wouters, die de geblesseerde Teun Grimbergen verving, reservedoelman Stan van den Berg en Niels Krekels als vervanger van Rob Wouters. Niels stond op zijn vertrouwde plaats in de spits bij een actie van Cas Vosters richting doel en had de aangespeelde bal voor het inschuiven waarmee hij de eindstand van de wedstrijd op 1 – 4 bracht.

Een mooie overwinning dus van een brede en fris spelende Bladella-selectie die één en ander belooft voor de hervatting na de winterstop. Tot dan!!!

Inaal competitie 1C

(08) Nemelaer - Beerse Boys
Met nog 14 minuten van de eerste helft en uiteraard een volledige tweede te spelen en een 0-1 stand door een snel doelpunt van Daan Mulders op 30 oktober, stonden Beerse Boys en Nemelaer voor de tweede keer dit seizoen in Haaren tegenover elkaar. De thuisploeg trachtte de tegenstander snel te overbluffen en kreeg in de eerste helft twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Beerse Boys overleefde, maar moest in de 60e minuut de gelijkmaker van Joeri Vugts toch toestaan. De net ingevallen Stijn van Heerbeek zorgde met twee kopballen – in elk doel een – voor een 2-2 stand, alvorens Daan Mulders met een lage schuiver de eindstand van 2-3 op het scorebord bracht.

Vanaf de aftrap in de 32e minuut zette Nemelaer de toon, zonder aanvankelijk gevaarlijk te zijn. Dat was in de 38e minuut wel het geval, toen een schot maar rakelings over ging. Een minuut later was zelfs een schijnbaar onmisbare kopkans, maar toch ging de bal naast het Beerse doel. Ook een hard schot van afstand van Daan Mulders ging op slag van rust naast het doel, zodat de rust met 0-1 werd bereikt.

In de tweede helft bleef Nemelaer de bovenliggende partij; Beerse Boys had er moeite mee om de bal lang in de eigen gelederen te houden. In de 60e minuut troefde Gijs van Baast op rechts Joost Claassen af en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Joeri Vugts die de 1-1 simpel kon binnen tikken. De Beerse trainer Cemal Yilmaz bracht in de 68e minuut voor middenvelder Bart den Otter de meer verdedigend ingestelde Stijn van Heerbeek in het veld en die was enkele minuten later al succesvol. Uit een hoekschop kopte hij in de 71e minuut 'tegendraads' raak: 1-2. Twee minuten later mocht Nemelaer ook een hoekschop nemen en zwaar gehinderd kopte Stijn van Heerbeek ook deze op doel: 2-2 in de bovenhoek van het eigen doel. Het spelbeeld veranderde in die zin, dat Nemelaer niet meer de absoluut bovenliggende partij was en een felle strijd om elke bal ontstond. Zonder dat er grote kansen werden gecreëerd; het werd meer 'pompen of verzuipen'. Dennis Schapendonk bracht in de 85e minuut de bal gevaarlijk voor doel en die kwam in de voeten van Daan Mulders, die met zijn rug naar het doel stond met een tegenstander achter zich. Hij hield de bal knap aan de voet en draaide voldoende richting het doel om een lage schuiver te produceren; de bal trof in de verre hoek doel: 2-3. In het restant van de wedstrijd probeerden beide ploegen nog wel gevaarlijk te worden, maar de verdedigingen hielden vrij eenvoudig stand.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Ruud Willems, Rob van Bijsterveldt, Joost Claassen; Bart den Otter (68. Stijn van Heerbeek), Dennis Schapendonk, Niels van Heerbeek; Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

Inhaal competitie 2H

(10) Oranje Zwart - Rood Wit V

Rood Wit V. heeft in de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart Helmond haar twee gezichten laten zien. In de eerste helft was het droevenis troef. De 3-0 ruststand was dan ook terecht. In het tweede bedrijf liet de ploeg zien ook te kunnen knokken. Vijf minuten voor tijd stond de 4-4 op het bord, in extremis verloor Rood Wit V. alsnog.

Rood Wit V. liet in de eerste helft van de wedstrijd tegen Oranje Zwart Helmond niet zien dat het gekomen was om een resultaat te halen. De passing was dramatisch, er was geen strijd en de beleving was ver te zoeken. Een doelpunt van Oranje Zwart liet dan niet lang op zich wachten. Toon van Lierop draaide mooi weg bij Stef Schellekens passeerde Mark Smulders op zeer fraaie wijze. Met een lob met de buitenkant voet passeerde de Oranje Zwart speler Smulders in de verre hoek. Niet veel later verdubbelde Johan van Lierop de score. Vanaf 25 meter mocht Van Lierop vrij aanleggen en liet Smulders opnieuw kansloos. Na dit desastreuze begin kwam Rood Wit V. iets beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de een paar kansjes. Zo werd een inzet van Jan van Hout door Mohammed Yahia van de lijn gehaald. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg echter keihard toe. Said Azarfane mocht vrij aanleggen en schoot de bal van een behoorlijke afstand fraai binnen.

Robbert Verhoeven gebruikte de rust om twee wissels toe te passen. Bart Driessen en Marcel Bierens kwamen in het veld voor Stef Schellekens en Stef Fasen. Binnen 5 minuten gaf Driessen Rood Wit V. weer wat hoop door de 3-1 te scoren. De invaller kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jan van Hout en hij passeerde doelman Mario Podda voor het eerst. Rood Wit V. werd sterker en sterker maar bij een spaarzame uitbraak van de thuisploeg moest Jordy Maes aan de noodrem trekken. Maes maakte een overtreding op Christiaan van Veen en de scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Johan van Lierop ging achter de bal staan, maar Smulders stopte de penalty op fraaie wijze. De Oranje Zwart speler was er echter als eerste bij om de rebound in het Rood Wit V. doel te schieten.

Ondanks de ruime achterstand bleef Rood Wit V. er in geloven en dit resulteerde in een fraaie comeback. In de 69ste minuut knalde invaller Gideon Pieschel de 4-2 tegen de touwen. Niet veel later kreeg Rood Wit V. een nieuwe domper te verwerken. Dwayne Bijvelds kreeg zijn tweede gele kaart, vanwege aanmerkingen op de leiding. Ondanks dat Rood Wit V. met een man minder op het veld stond, kwam de ploeg van Verhoeven toch nog langszij. Jan van Hout benutte een penalty, na een overtreding op Pieschel en in de 85ste minuut maakte de spits de knappe gelijkmaker. Toch verloor Rood Wit V. deze laatste wedstrijd voor de winterstop nog. In de slotseconde scoorde Johan van Lierop waardoor Rood Wit V. met lege handen naar Veldhoven terugkeerde.

Opstelling Rood Wit V.:
Mark Smulders; Dave Brugman, Jim van Beek, Jordy Maes, Michael Damman, Dwayne Bijvelds, , Stef Schellekens (.46 Marcel Bierens), Mark van Doorn, Vinko Djulic (.68 Gideon Pieschel), Jan van Hout en Stef Fasen (.46 Bart Driessen) .

Inhaal competitie 2F

(12) Helvoirt - Best Vooruit: 0-1
In deze klasse 2F wordt met alle macht gestreden om de punten. Als je de standenlijst bekijkt, valt op de dat het verschil tussen de nummer 2 en nummer 11 slechts 6 punten bedraagt. Ook in deze inhaal wedstrijd was te zien dat vv Helvoirt en Best Vooruit tegen elkaar opgewassen zijn. Best Vooruit kwam het best uit de startblokken en al in de eerste minuut had het raak kunnen zijn. Een kopbal van Patrick Witjes werd gekeerd door Remco Kivit (vv Helvoirt), die de bal bij toeval tegen zijn benen kreeg. Helaas moest er aan de kant van Best Vooruit al in de 8ste min. gewisseld worden. Lester Hubenet viel uit met een bovenbeenblesure en Teun van Genugten kwam voor hem in de plaats.Helvoirt was het meest in balbezit de eerste helft, maar kansen waren zeldzaam. Defensief gezien bleef Best Vooruit goed overeind. Als er al iets doorkwam, zoals het schot uit de draai in de 16de min. van Rico de Laat, stond Denny Witjes op de juiste plaats. Het meeste gevaar kwam nog uit standaard situaties, zoals corners en vrije trappen. Helvoirt heeft een fysieke overmacht in de lucht, maar de kopballen gingen over of bleven hangen in de melee van spelers voor het doel. Best Vooruit kwam met goede uitvallen in de buurt van het doel van Helvoirt, maar weer was de grensrechter een sta-in-de-weg door zijn vlag te misbruiken; een eerste keer door niet te vlaggen voor een corner en de tweede keer door onterecht te vlaggen voor buitenspel. Tegen het einde van de eerste helft geloofden de ploegen het wel en werd er gewacht op het rustsignaal. Ruststand 0-0.

Zonder wissels aan de kant van Best Vooruit werd de tweede helft aangevangen. Het spel golfde op en neer, maar slordig spel aan beide kanten stond echt gevaar voor de doelen in de weg. Helvoirt kreeg uit een corner nog de beste kans in de 52ste min., maar de bal raakte enkel de bovenkant van de lat. Bij Best Vooruit was vooral de laatste bal aan de slordige kant. Men kwam er wel uit, maar verzuimde om de spitsen goed in stelling te brengen. In de 66ste min. verdween een door Tim Verhoeven (Helvoirt) ingeschoten bal in de handen van Denny Witjes. Duidelijk was dat wie het eerst zou scoren een goede kans zou hebben om de wedstrijd te winnen. Het doelpunt viel aan de kant van Best Vooruit. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Helvoirt werd door Tim Koeman met gevoel langs de muur, maar in het doel geschoten. De keeper van Helvoirt stond als verstijfd. Met veel gejuich bij de spelers en supporters werd de 0-1 ontvangen. In dezelfde minuut was het bijna 0-2. Bas Reijenga probeerde met een lob Remco Kivit te verschalken, maar met een uiterste inspanning kreeg Remco Kivit de bal te pakken. Helvoirt moest nu nog meer aandringen, maar meer dan een scrimmage voor het doel in de laatste minuten kwam Helvoirt niet. De defensie van Best Vooruit bleef de baas en de drie punten konden mee naar Best. Wel ontving op het eind van deze spannende wedstrijd Jorn van de Wiel zijn tweede gele kaart en dus rood. Met een 6de plaats kan Best Vooruit de winterstop in, maar, zoals boven al aangegeven, het wordt spannend de tweede competitiehelft. Voordat het zover is, moet er 22 januari 2017 thuis nog ingehaald worden tegen Heeswijk.

Opstelling Best Vooruit:
Denny Witjes, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Tim Koeman, Ronald de Koning, Jorn van de Wiel, Twan Huyberts, Thomas van Heukelom Lester Hubenet (8ste min. Teun van Genugten), Patrick Witjes (80ste min. Tim Fiolet), Erik Willems (65ste min. Bas Reijenga)

(12) Heeswijk - Emplina
De winterstop komt voor het Heeswijk van trainer Marc vd Ven als geroepen, want na de derde nederlaag op rij is het de hoogste tijd om de batterijen op te laden en alle pijntjes te laten genezen. Ook deze wedstrijd tegen het onbekende Emplina leek Heeswijk lange tijd op weg naar een zege door twee doelpunten van Bryan van Deursen, maar in de slotfase trok de ploeg van trainer Erik Meulendijk de wedstrijd alsnog naar zich toe door een hattrick van Ethmond Henriquez.

Het thuisteam startte sterk en na enkele minuten had aanvoerder Tom Sleddens zijn ploeg al op voorsprong kunnen koppen na een sterke aanval over rechts. De uitstekende doelman Tom Stupers wist zijn kopbal echter goed te keren. Emplina probeerde via verzorgd voetbal de sterke Henriquez in de spits te bereiken, maar echt gevaarlijk werden ze hiermee vooralsnog niet. Toch stond het na een kwartier 0-1 toen Patrick Lunenburg een terugspeelbal niet lekker raakte en Samir Johri de bal in het lege doel kon schieten. Heeswijk rechtte de rug en kreeg vervolgens kans op kans. Eerst was het Arjen Haast die een afgeslagen corner over het doel van Stupers schoot. Niet veel later werd Wouter van Dijke vrijgespeeld binnen het strafschopgebied , maar nu wist de Emplina-doelman met zijn voet redding te brengen. De grootste kans was voor Danny Aarts die attent reageerde op de terugspringende bal na een vrije trap van Haast, maar voor een zo goed als leeg doel raakte hij echter de paal. Toch werd het nog gelijk voor de pauze, toen Sten vd Berg de diepgelopen Sleddens inspeelde en die op zijn beurt Van Deursen bediende. De Heeswijk-spits draaide weg bij zijn tegenstander en schoot met links de gelijkmaker binnen.

Na rust eenzelfde spelbeeld al ging Emplina wel met meer druk vooruit spelen. Na ruim een kwartier werd het Heeswijkse overwicht beloond, toen Stef Adank Van Dijke over links diepstuurde. De goalgetter omspeelde zijn man en behield goed het overzicht door de bal terug te leggen op de instormende Van Deursen, die in de korte hoek keihard de 2-1 binnenschoot. Niet veel later leek het ook 3-1 te worden, maar de pegel met links van Van Dijke verdween net voorlangs. Langzaamaan zagen de toeschouwers de krachten wegvloeien bij de thuisploeg en konden de gasten uit Empel de druk opvoeren op jacht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd viel dit doelpunt ook toen een scherpe indraaiende voorzet vanaf rechts door de ongelukkige Lunenburg precies tegen de inlopende Henriquez aan werd geduwd, die daarmee scoorde. De Empelse spits stond hierbij blijkbaar buitenspel, maar scheidsrechter Van Dinter keurde het doelpunt toch goed. Beide teams gingen vervolgens voor de winst, om zo met een prettig gevoel het kerstreces in te gaan. De bezoekers waren hierbij het meest overtuigend en trokken de zege in de laatste minuten naar zich toe. Eerst was het de razendsnelle Ingmar Voorhaar die de achterlijn haalde en de vrijgelopen Henriquez wist te vinden. Met buitenkant rechts schoot hij de voorzet in één keer uit de lucht in het doel en daarmee de 2-3 op het bord. In de blessuretijd liet scheidsrechter Van Dinter zich wel erg gemakkelijk verleiden tot het geven van een penalty, toen Voorhaar zich slim liet vallen nadat hij de bal te ruim om doelman Lunenburg heen speelde. Voor Henriquez een buitenkansje om zijn hattrick te voltooien. Zo werd 2-4 een einduitslag waar zeker het eerste uur niemand rekening mee had gehouden.

Inaal competitie 2F

Prinses Irene - EVV
In de laatste wedstrijd van het jaar 2016 won EVVC verdiend met 1-3 van Prinses Irene. De Vinkelnaren scoorden op de goede momenten en profiteerden optimaal van de mogelijkheden die ze kregen. De mannen van Van Tilburg Mode & Sport lieten zich in de persoonlijk duels steeds aftroeven. Vanuit een compacte verdedigende stelling counterden de Groenwitten, hun favoriete spelletje, knap naar de overwinning. Voor EVVC scoorden Pim van der Doelen en Roel Bouwens (2x), Martijn van Vught maakte de Nistelrodese treffer. Door de andere uitslagen kruipen al ploegen nog dichter naar elkaar toe.

Messcherpe counter
Na amper 3 minuten was het al raak toen Pim van der Doelen tussen twee Nistelrodese verdedigers de bal mocht aannemen en ook nog mocht schieten. Via het scheenbeen van een Prinses Irene verdediger verdween de bal in de uiterste hoek. Daarna was er veel onrust in de Prinses Irene achterhoede en konden een paar misperen maar net hersteld worden, voordat de voorwaartsen van EVVC gevaarlijk werden. Na zo'n kwartier herstelden de Nistelrodenaren zich wat en hadden het beste kwartier van de wedstrijd. Zo kopte Koen Pittens uit een vrije trap rakelings langs en Jeroen Bekkers op de paal. Van Vught was enkele keren gevaarlijk ,maar doelman Van Aalst was op zijn post en bleef dat de hele wedstrijd. Nadat een schot van Pim van der Doelen nog de buitenkant van de paal scheerde, kwam Prinses Irene na een 35 minuten op 1-1. Na een mooie aanval schoot Van Vught zijn 12e van het seizoen binnen. Prinses Irene geeft het hele seizoen al te makkelijk de goals weg en dat was ook even later weer het geval. Nota bene uit een eigen ingooi werd balverlies geleden en via een messcherpe counter stond het 1-2. Van de Boom gaf een prachtige pass en bij de 2e paal kopte Bouwens knap raak. Er waren daarna nog enkele hachelijke momenten voor het doel van EVVC, voordat de warrig fluitende Cairo voor de rust floot.

Opportunistischer spelen
In de 2e helft ontsnapte Prinses Irene al meteen, toen Van de Boom de bal van de achterlijn teruglegde, maar doelman Van Venrooij bracht redding. Wibe van Rooij had in de 50e minuut de 2-2 moeten maken, maar vrij voor doelman Van Aalst kopte hij recht in zijn handen. In de 55e minuut was er weer balverlies dat op werkelijk prachtige wijze werd afgestraft . Bouwens schoot van de rand van de zestien snoeihard raak. Prinses Irene kreeg zeker daarna ook nog kansen, zo werd een bal van de lijn gekopt en redde Van Aalst op een inzet van Bekkers met de voet. EVVC was echter de ploeg die streed voor elke meter en nagenoeg elk duel werd door hen gewonnen. Job van den Elzen werd ingebracht en Prinses Irene ging opportunistischer spelen. In de 70e minuut had de bal op de stip gemoeten, nadat Van Vught met 2 handen naar de grond werd getrokken. Dat Cairo dat door liet gaan kwam mogelijk omdat de Nistelrodese spits een paar keer te graag naar de grond ging, hoewel dat natuurlijk geen terechte reden is. Uiteindelijk bleef het bij 1-3, waarbij in de slotfase nog een doelpunt van EVVC werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling: Stef van Venrooij, Koen Pittens, Gijs van Erp, Hein Langens, Jeroen Bekkers, Robbert Rovers (70e Job v.d. Elzen), Teun van Schadewijk, Tim v.d. Heijden, Tim v.d. Brand, Wibe van Rooij, Martijn van Vught.