Derby-vloek blijft rusten op FC Eindhoven

Onder toeziend oog van enkele honderden supporters van beide teams bleef de score net als voor de winterstop in balans met 3-3.

Rustige eerste helft
De eerste grote kans voor FC Eindhoven kwam in de vierde minuut. Lahcen Bouyouzan kwam vrij voor de goal, keeper Younes Tsabounti wist de bal nipt te klemmen en voorkwam het doelpunt. Asbaa vervolgens vanaf een intrap op de paal, de bal kaatst naar buiten. Lang bleef het stilletjes aan beide kanten.
In de vijftiende minuut veranderde de sfeer, er volgde een gele kaart voor Bryan Pereira. De penalty werd snel genomen en gemist door Abdelhak el Ghaadaaoui. Eindelijk was daar de openingstreffer voor FC Eindhoven. El Ghaadaaoui veroverde de bal, omspeelde de keeper en scoorde de 1-0. Mo Allouch volgde in de zestiende minuut met een afstandsschot, deze belande op de paal. In de zeventiende minuut viel de gelijkmaker. Een intrap belandde voor het doel, na een kort duel met Grimmelius scoorde Asbaa de 1-1. ZVV Eindhoven kwam 5 seconden voor rust op voorsprong, Kamel el Hassani schoot laag van afstand de 1-2 binnen.

Onstuimige tweede helft

De tweede helft was zeer onstuimig. Het begon met een technische storing van de klok, waardoor de wedstrijd zonder digitale klok vervolgd werd. De eerste minuten van het tweede bedrijf verliepen net als in de voorgaande: rustig. Voornamelijk FC Eindhoven had het balbezit, maar er werd weinig gecreƫerd. Pas in de 32e minuut mochten de supporters were van hun stoel af komen. El Ghaadaaoui maakte zijn tweede goal met een hard schot vanaf de zijlijn.
Na de 2-2 krijgt Adnan Asbaa zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. FC Eindhoven benut het veldoverwicht niet, in tegendeel. ZVV Eindhoven komt zelfs weer op voorsprong. Met een knappe vrije trap van een flinke afstand maakte Kamal el Hassani het 2-3. Nog geen minuut daarna werd de volgende goal van de Rood-Witten afgekeurd. Het was weer de beurt van FC Eindhoven. In de 34e minuut maakte Lahcen Bouyouzan het weer mega spannend. Hij kreeg een assist vol op de slof, en volleyde de bal knap het doel in. Keeper kansloos: 3-3. Vanaf dat moment werd het pas echt onstuimig. Beide teams stonden op vijf overtredingen, beide teams wilden scoren. FC Eindhoven ging met vijf veldspelers proberen een doelpunt te forceren. Na veel kansen voor beide ploegen in de laatste minuten bleef de stand ongewijzigd: 3-3.