De Weebosch in mineur na dubbel verlies tegen Pusphaira

'Hier ben ik toch wel even goed ziek van. Ook de jongens zitten stuk. Over twee wedstrijden gezien hebben we onnodig verloren. Maar daar koop je helemaal niks voor. Pushaira heeft twee keer gewonnen, dus heeft zich terecht gehandhaafd in de vierde klasse. Wij zullen nog twee keer vol aan de bak moeten. De Weebosch verdient het gewoon niet om te degraderen, maar het is wel tijd dat we onszelf gaan belonen en de kansen omzetten in doelpunten.'

En daarmee sloeg Jochen Janssens, de Belgische trainer van De Weebosch, de spijker op de kop. Zeker vóór de rust hadden de geelblauwen moeten scoren maar bleken de voorwaartsen een schrijnend gebrek aan het juiste richtingsgevoel te hebben. Bovendien was de doelman van Pusphaira de grote sta-in-de-weg. Ook in de tweede helft. Triantos Konstantinos, Grieks student aan de TU Eindhoven, heerste in de lucht en was ook één-op-één de baas. Zo hield hij in de 75ste minuut Willem Kwinten van scoren af. In de counter die volgde, zorgde invaller Pawel Drabik voor de luid bejubelde 1-0.
De Pool viel goed in, maar was volgens Pusphaira-trainer Waldo van den Besselaar niet fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen. 'Hij is lange tijd geblesseerd geweest en is nog steeds niet helemaal optimaal. Zo missen we ook nog onze topscorer Peter Crooymans en was Amado Garza Salas te laat vanwege zijn werk. Dat zijn zaken waarmee ik te maken heb. Hij en Philip Klees vielen goed in en brachten net dat beetje extra dat nodig was om De Weebosch te verslaan. In de eerste helft was ik zeker niet tevreden, maar na de rust stonden we een stuk beter en hebben we nauwelijks nog kansen weggegeven. Met Triantos als uitblinker.'
Opgelegd
In de eerste helft was De Weebosch de betere ploeg. De formatie van Janssens moest op zoek naar minimaal één treffer, om de wedstrijd winnend af te sluiten. Om zodoende de beslissende strafschoppenreeks af te dwingen. In de 16de minuut kon de eerste échte kans worden genoteerd. Sjors de Backer schoot de bal echter ver naast. Nauwelijks een minuut later kreeg ook broer Joost een opgelegde kans, zijn schot ging voorlangs. In de 19de minuut kwam De Weebosch vervolgens met de schrik vrij. Morten Aarseth scoorde met het hoofd, maar scheidsrechter Geertsen had, niet voor het laatst deze avond, een overtreding geconstateerd.

Het spel was niet echt heel goed, maar toch kon worden geconcludeerd dat De Weebosch de bovenliggende partij was. Pusphaira beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en bleek daar bijzonder goed in te zijn. Bovendien hadden de studenten met Gijs Klein Heerenbrink, Bart Wolfs en Roel Smouter drie spelers die de defensie van De Weebosch wel bezig hielden. Joost de Backer krulde de bal in de 27ste minuut op de paal en aan de andere kant lobde Klein Heerenbrink de bal in kansrijke positie over het doel en zag Wolfs zijn knap inzet gekeerd door doelman Jorg van Meurs.
Spaarzaam
In de tweede helft waren er nauwelijks nog kansen en de spaarzame hoogtepunten waren de wissels aan beide zijden. Van den Besselaar bracht Garza Salas, Klees en Drabik en dit zorgde voor wat meer druk op de Bergeijkse achterhoede. Met name Drabik, groot en sterk en ook nog verrassend behendig met de bal aan de voet, was enkele malen gevaarlijk en profiteerde in de 76ste minuut dankbaar van de geboden ruimte. De Eindhovenaren schakelden razendsnel om en stuurden Klees diep op de linkervleugel. Zijn voorzet was afgemeten en Drabik speelde zich vrij en liet Van Meurs kansloos: 1-0.

De Weebosch schrok en rechtte nog een keer de rug. De beste kans was echter voor Pusphaira. Wederom was er een prima actie van Drabik die Klees op maat bediende. Vrij voor doel schoot hij de bal tegen Mark Goossens aan en verzuimde zo de genadeklap uit te delen. De laatste kans was voor De Weebosch. Invaller Sander Tummers stuitte opnieuw op de uitstekend reagerende Konstantinos. Naast de dug-out van De Weebosch had Janssens zich al neergelegd bij de nederlaag. Nóg twee finales tegen Riethoven...

Pusphaira: 1. Triantos Konstantinos, 2. J. Roerink, 3. Jochem Meijer, 4. Morten Aarseth, 5. Daniel Trivellato, 6. Bas Caron, 8. Robbin Romijnders (11. Arnado Garza Salas), 9. Delawar Jalat (12. Pawel Drabik), 10. Gijs Klein Heerenbrink, 14. Bart Wolfs (7. Philip Klees), 15. Roel Smouter.

De Weebosch: 1. Jorg van Meurs, 3. Giel Jansen (14. Wilco Jansen), 5. Bernard Kwinten, 6. Tom Snellens, 7. Ramon van Meurs, 8. Jochem Kwinten, 9. Sjors de Backer, 11. Joost de Backer (10. Sander Tummers), 13. Willem Kwinten, 16. Mark Goossens, 17. Niels Hesselberth.