logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Einduitslagen/geplaatste ploegen poulefase Districtsbeker

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week: Brian Vermeer (Valkenswaard)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Selectie SV Tivoli begroet tien nieuwe spelers

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

17 februari 2019 | - Wedstrijd van de week 

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32


Deel dit bericht:


De Weebosch trekt in de tweede helft overwinning over de streep.

(Door Willem Jan Schampers) Hij wordt wel eens verweten dat hij ‘streken’ heeft en graag het mannetje wil zijn, maar Sjors de Backer was zondag weer eens bijzonder belangrijk voor De Weebosch. De watervlugge aanvaller, soms een tijdje onzichtbaar en dan weer gevaarlijk met behendige individuele acties, scoorde niet alleen de 1-1, maar had ook een groot aandeel in de 2-1 van invaller Luc Hoeks. “Sjors is Sjors”, zegt trainer Wim Hoeben. “Hij heeft zo zijn maniertjes, maar we zijn heel blij met hem.”
In de eerste 45 minuten waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Het was af en toe best een stevig potje, waarbij ook fysiek het een en ander werd gevraagd van de spelers. Scheidsrechter Peter van Groeninge had het echter allemaal prima in de hand en hoefde pas in de 76ste minuut de eerste gele kaart te trekken. De leidsman uit Roosendaal voelde de wedstrijd uitstekend aan en was hierdoor mede verantwoordelijk voor een zeer aantrekkelijk schouwspel. In de 11de minuut kwam DOSKO’32 eigenlijk uit het niets op 0-1. Een hoge bal viel pardoes voor de voeten van Ard-Jan Fleerakkers, die met een fraaie volley scoorde.
De Weebosch zat niet bij de pakken neer en in de 17de minuut had de thuisclub zomaar op 1-1 kunnen komen. Een vrije trap van De Backer werd door Giel Jansen net naast gekopt. Nauwelijks drie minuten later was er een kans voor Bernard Kwinten. De verdediger lobde de bal over het doel van Sten Bierens. De Weebosch bleef aandringen en in de 21ste minuut was Mike de Wit dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot belandde via en DOSKO-been op de lat. En in de rebound gooiden drie spelers van de bezoekers zich voor de instormende Wilco Jansen. Het was voor de aanvoerder van De Weebosch zijn laatste actie, want even later kwam hij verkeerd terecht en moest met een schouderblessure van het veld.
Tandje
Na de rust schakelde De Weebosch een tandje bij en ging op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg van Hoeben moest daarbij oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van DOSKO’32. In de 52ste minuut schoot Willem Brouwer in kansrijke positie net naast. Vier minuten later was het aan de andere kant Ruud Jansen die had móeten scoren. Invaller Nick van Poppel legde de bal panklaar, maar Jansen was te wild in de afwerking. Toch werd het niet veel later alsnog 1-1. De Backer mocht van een meter of 40 aanleggen voor een vrije trap. Hij trapte de bal richting het doel en zag tot zijn verbazing alles en iedereen missen. Inclusief doelman Bierens: 1-1.
Na dit ietwat curieuze doelpunt zette De Weebosch nog eens aan en kwam in de 61ste minuut bijna op 2-1. Wéér zette De Backer zich achter een vrije trap, maar nu belandde de bal op de paal. DOSKO was nauwelijks meer gevaarlijk, maar kreeg in de 74ste een enorme mogelijkheid. De Weebosch-doelman Jorg van Meurs redde knap op een vrije trap van Jody van Woerkum. In de rebound had diezelfde schutter alsnog kunnen scoren, maar hij schoot over.
Simpel
De tijd ging dringen en het leek er niet op dat er nog een winnaar zou komen. De Weebosch wilde hier niet aan meewerken en was in de 83ste alsnog succesvol. Invaller Luc Hoeks schoot de bal voorlangs, maar de bal werd binnengehouden door De Backer. Deze zette de bal opnieuw voor, waar Hoeks ter plaatse was om simpel binnen te tikken. De pas zestienjarige spits kroonde zich hiermee tot matchwinner en zorgde bij De Weebosch voor vrolijke taferelen. DOSKO-trainer Frank de Haan probeerde het tij nog te keren met een wissel, maar de overwinning van De Weebosch kwam niet meer in gevaar.Aanvoerder Wilco Jansen, met zijn linkerarm in een mitella, zag na afloop de vreugde van zijn medespelers lachend aan. “Ik denk dat we, gezien de tweede helft, wel recht hadden op drie punten. Natuurlijk vallen onze doelpunten op een goed moment. Daarbij hebben we bij de gelijkmaker het geluk dat de bal door iedereen werd gemist, waardoor hun doelman volledige werd verrast. Maar we zijn er in blijven geloven. We blijven tweede en met deze inzet moeten we het koploper Riethoven ook nog moeilijk kunnen maken. Hopelijk ben ik dan weer gewoon bij. Dadelijk maar even naar de dokterspost. Kijken wat de schade is…”
Opstellingen:

De Weebosch: 1. Jorg van Meurs, 3. Giel Jansen, 5. Bernard Kwinten (11. Jeroen Goossens), 6. Mike de Wit (10. Luc Hoeks), 8. Jochem Kwinten, 9. Sjors de Backer, 14. Wilco Jansen (19. Nick van Poppel), 15. Ruud Jansen, 16. Mark Goossens, 17. Niels Hesselberth, 20. Boris Jansen.

DOSKO’32: 77. Sten Bierens, 2. Sem Beerens, 3. Jody van Woerkum, 4. Rick van Son, 5. Stan Jacobs, 6.Harm Jansen, 8. Jur Beerens, 9. Ard-Jan Fleerakkers (16. Luc Wintermans), 10. Job Wijnen, 11. Willem Brouwer (12. Jonas van Kroonenburg), 14. Pieter Castelijns.

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

De Weebosch wint ‘clash’ tegen lastig DOSKO’32
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png