logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Overzicht Poule-indelingen Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Competitie-indelingen seizoen 2019-2020

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

7 april 2019 | - Wedstrijd van de week 

De Valk en Geldrop laten kans op volle winst liggen


Deel dit bericht:


In een met name in de tweede helft zeer aantrekkelijke wedstrijd hebben De Valk en Geldrop de punten gedeeld (1-1).

Met name de gasten voelden zich daarbij te kort gedaan, al moet worden gezegd dat ook De Valk dicht bij de winnende treffer was. Beide doelverdedigers konden zich echter onderscheiden en pakten een punt voor hun ploeg. Uiteindelijk konden de trainers Ruud van der Rijt en Pierre van den Eeden wel leven met het gelijkspel.
“In de eerste helft moeten we het gewoon al afmaken, want toen kregen we twee honderd procent kansen”, benadrukte Van den Eeden (Geldrop). “Nadat De Valk gelijk maakte, drong het wel aan, maar het is aan hun doelman te danken dat wij niet minimaal met 1-3 winnen. Al moet ik ook toegeven dat hun nummer 9 ook de 2-1 op zijn schoen had.” Met die ‘nummer 9’ doelde Van den Eeden op spits Josemar Makiavala. Hij vocht stevige duels uit met zijn directe tegenstander Tom Dekkers en was diverse malen dreigend.
Dit gold trouwens ook voor Geldrop-middenvelder Joep van den Velden. Vooral in de eerste helft dook hij steeds tussen de linies van De Valk en zorgde zo voor het nodige gevaar. In de 25ste en 35ste minuut moest doelman Dennis Verhoeven twee keer redding brengen op schoten van Van den Velden. De Valk-goalie deed dit met verve. Van der Rijt: “In die fase was Geldrop de betere ploeg en hadden we het heel moeilijk. Na de rust stonden we een stuk beter en gingen we er na de gelijkmaker weer in geloven. Jammer genoeg slaagden we er toen niet om de tweede te maken. Was wel lekker geweest.”
Kansen
Geldrop kwam al in de 11de minuut op voorsprong. Na een sterke opening van De Valk, mocht Joep van Vroenhoven op rechts vrij oprukken. Zijn voorzet werd voor het doel binnengetikt door Wessel van Moorsel. De Valk protesteerde vanwege buitenspel, maar scheidsrechter Björn van Osch negeerde het vlagsignaal van de grensrechter en keurde de treffer van Geldrop goed. Ook hierna hadden de bezoekers de beste kansen en bleef De Valk met kunst-en-vliegwerk op de been. Aan de andere kant was Makiavala met een lepe boogbal dicht bij een tegendoelpunt en werd net vóór rust een schot van diezelfde speler net voldoende geblokt.
In de tweede helft kwam De Valk binnen een kwartier op gelijke hoogte. Een ingooi werd verlengd, waarna Danny van den Eijnden hoog en droog inkopte: 1-1. Nauwelijks drie minuten later stuurde Sherry Kindo Kamara zijn maatje Makiavala diep, die van dichtbij op doelman Len van Gestel stuitte. De thuisploeg voelde dat er meer in zat en Geldrop moest enkele malen fors ingrijpen om meer ‘schade’ te voorkomen. Halverwege de tweede helft kreeg Geldrop twee enorme kansen. Lars de Haas vond een dapper verdedigende Marco Ayebi Duah op zijn weg en meteen hierna verrichtte Verhoeven een prachtige redding op een inzet van Gideon Pieschel.
Dichtbij
In de laatste twintig minuten zakte de wedstrijd wat in, maar was De Valk nog tweemaal dicht bij de winst. In de 74ste minuut moest Van Gestel gestrekt bij een prima afstandsschot van Aart Verberne en een minuut later belandde een hoekschop via de paal voor de voeten van Van den Eijnden. De aanvaller had de bal voor het intikken, maar slaagde hier niet in. De bal caramboleerde over het doel van Geldrop. Het was de laatste grote kans van de wedstrijd. Met de puntendeling schoten beide teams weinig op, al kwam De Valk wel weer een puntje dichterbij Schaesberg en Bekkerveld…
Opstellingen:

De Valk: 1. Dennis Verhoeven, 5. Wouter van Son, 8. Koen van Steensel, 9. Josemar Makiavala, 11. Sherry Kindo Kamara (22. Brian Vermeer), 14. Marco Ayebi Duah, 17. Bas Gulpers, 21. Luuk Broers, 23. Aart Verberne, 24. Danny van den Eijnden, 25. Robin Smets (10. Tim Bombeeck)

Geldrop: 19. Len van Gestel, 2. Hugo Beets (6. Ryan Samuels), 4. Tom Dekkers, 7. Joep van de Velden, 8. Joep van Vroenhoven, 9. Lars de Haas, 10. Wouter Verstraaten (18. Willem in ’t Anker), 11. Gideon Pieschel, 14. Mark Werts, 16. Damian Samuels, 17. Wessel van Moorsel (15. Stijn Lanen).

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

De Valk en Geldrop laten kans op volle winst liggen
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png