De Raven - RKDSV: 2-2 (I).

RKDSV raakt achterop door opnieuw gelijkspel

RKDSV is er wederom niet in geslaagd om van een ploeg te winnen die boven de Diessense formatie stond op de ranglijst. Toch was dit achteraf een zuur gelijkspel. Een matige eerste helft en een sterke tweede helft zorgde voor een terecht gelijkspel, maar er had wellicht meer in gezeten als de scheidsrechter zijn eigen gevoel had gevolgd.

RKDSV begon vooral slordig tegen De Raven en dit resulteerde vaak in snel balverlies. Vooral op het middenveld werd de macht gegrepen door de ploeg uit Luyksgestel, die na de winterstop veel punten hebben gepakt en inmiddels naar een vierde plek waren opgeklommen. De ploeg stond inmiddels 1 punt boven RKDSV dus deze wedstrijd was zeer belangrijk in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Dat was niet af te lezen aan het spel van RKDSV. Na de zoveelste fout werd er halverwege de eerste helft door De Raven dankbaar gebruik gemaakt van een slippertje op het middenveld. Men wist dwars door de verdediging heen te snijden en de 1-0 was een feit. RKDSV mocht van geluk spreken dat het bij rust 1-0 stond.

In de tweede helft ging de Diessense ploeg meteen fel en scherp van start en met direct resultaat. De eerste aanval resulteerde meteen in de gelijkmaker. Na een goede aanvan via Kevin van Oort en Mark de Brouwer kwam de bal bij Bram van Gestel, die de open hoek goed wist te vinden (1-1). De wedstrijd golfde vanaf dat moment op en neer en zorgde onder andere voor twee goede kansen voor Melvin Timmermans. Een van deze kansen eindigde op de paal en de andere werd onverwacht breed gespeeld op goed spelende Daan van de Groep, die de bal vervolgens over het doel schoot. Toch werd het 2-1 voor RKDSV, dankzij wederom een goede aanval. Een perfecte voorzet van Daan van de Groep werd door Mark de Brouwer binnen gekopt. Helaas was de vreugde van korte duur, omdat aan de andere kant een voorzet van dichtbij werd binnen gewerkt door De Raven. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, omdat RKDSV ternauwernood de 3-2 wist te voorkomen. Toch kwam in de laatste minuut de ploeg uit Diessen op 3-2. Een snelle uitbraak belandde via Berry Kolen bij Melvin Timmermans, die strak voor gaf. Bram van Gestel kopte vervolgens de bal binnen. Helaas besloot de scheidsrechter te fluiten voor buitenspel, omdat de vlagger van de thuisploeg dit adviseerde. Het had er alle schijn van dat dit onterecht was, maar helaas geldt er in het amateurvoetbal geen VAR en dus lijkt RKDSV door dit gelijkspel het seizoen toch te eindigen zonder nacompetitie. Het moet gek lopen wil dit toetje nu nog mogelijk zijn. Om positief te eindigen moeten we toch vermelden dat RKDSV tegen alle bovenste ploegen niet onder doet.

Tegenstander voor komende week is Hoogeloon, dat afgelopen weekend kampioen werd. Wellicht kan RKDSV dan toch nog een keer stunten.