De Bocht'80 - Casteren: 1-3

De Bocht ’80 verliest van Casteren

Een slecht paasweekend voor De Bocht ’80. Zaterdag werd verloren van Netersel en ook tegen Casteren bleef de Bocht met lege handen. De Bocht creëerde één kans in de eerste helft en die was gelijk raak. Thanh Nguyen tikte in de 5de minuut de 1-0 binnen. In de 45ste minuut kwam Casteren op gelijke hoogte door Sep Mijs. Na rust maakte Willem van Rijthoven er 1-2 van in de 56ste minuut. Hierna had De Bocht prima mogelijkheden voor de gelijkmaker en mistte het een penalty. In de 89ste minuut kreeg De Bocht de deksel op de neus door een doelpunt van Willem van Rijthoven uit een counter. Eindstand 1-3.

De Bocht opende sterk en domineerde het eerste kwartier. Dat resulteerde in een doelpunt in de vijfde minuut. Thijn van Heertum geeft een perfecte steekbal op Elo Turksma  die de bal voorzet waarna Thanh Nguyen via binnenkant paal de 1-0 aantekent. Na een kwartier domineerde Casteren en kwam het verdient op gelijke hoogte in de 45ste minuut door een treffer van Sep Mijs die de bal uit de scrimmage kon binnen schieten. Ruststand 1-1.

Na rust een prima steekbal van Tim Evers op Elo Turksma die zijn schot naast zag gaan. In de 56ste minuut ging de verdediging van de Bocht in de fout waarvan Willem van Rijthoven profiteerde; 1-2. In de 69ste minuut een perfect kopbal van Elo Turksma die even knap uit de bovenhoek werd getikt door de keeper van Casteren. In de 76ste minuut ging Simon Hendriks goed door waardoor Tim Evers vrij voor de keeper verscheen maar zijn inzet ging via de keeper naast. Casteren counterde razendsnel maar vond keeper Desley Fonken op haar pad. In de 83ste minuut een voorzet van Lars Fonken waarna Casteren hands maakte en de bal op de stip ging. Harm van den Bosch mistte deze buitenkans. De voetbalwet geldt altijd, als je zelf niet scoort doet het de tegenstander. In de 87ste minuut counterde Casteren waarvan Willem van Rijthoven profiteerde. Eindstand 1-3 in een wedstrijd waar De Bocht makkelijk een punt had kunnen halen.