logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

FC Eindhoven/AV moet titel nog een weekje uitstellen

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Afsluiting seizoen AVE op vrijdag 7 juni

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Unitas'59 versterkt zich met twee spelers

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Profiel van de week Appie Azmani (FC Eindhoven/av)

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

TOP-100 jeugdopleidingen seizoen 2018-2019

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

24 april 2019 | - Wedstrijd van de week 

Danny Das ziet graag nog wat extra wedstrijden af…


Deel dit bericht:


Wilhelmina’08-Marvilde in de tweede klasse F is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een voorbeschouwing met Danny Das, aanvoerder van Marvilde, die aan het einde van dit seizoen een punt zet achter zijn voetbalcarrière.


Vanwege drukke werkzaamheden als fiscalist bij de Sligro, omdat hij in augustus voor de eerste maal vader wordt, maar vooral ook omdat het fysiek niet meer is op te brengen, stopt Danny Das na dit seizoen als speler van Marvilde. De dertigjarige aanvoerder noemt het ‘jammer, maar noodzakelijk’. “Ik kan op maandagmorgen nauwelijks uit mijn bed en dat is het me niet meer waard. Ik wil elke wedstrijd honderd procent geven en dit gaat steeds moeilijker.”

Na acht seizoenen in het blauwwit van Marvilde, is het dus einde oefening. “Ik heb een mooie carrière gehad, met ook nog leuke clubs als Veloc en UNA. Sinds 2011 speel ik hier en ik heb er nooit spijt van gehad dat ik toen, samen met Stijn Louwers en Steven Cools, de overstap heb gemaakt. Het waren prachtige jaren, maar nu is het goed geweest. Hopelijk moet ik nog een paar wedstrijden extra afzien, want dit zou betekenen dat we ons plaatsen voor de nacompetitie. Stiekem hoop ik zelfs nog op het kampioenschap, maar dan moet FC Eindhoven/AV nog een paar keer onderuit gaan. Of dit reëel is? Je weet het nooit. Ze moeten sowieso nog tegen Someren en RKVVO, dus alles is nog mogelijk. Overigens moeten we dan zelf wel alles winnen.”

En dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Marvilde is immers nogal wisselvallig. Das: “Tja, we hebben het in sommige wedstrijden wel laten liggen. Ik ben er van overtuigd dat we het anders FC Eindhoven/AV nóg veel moeilijker hadden kunnen maken. Zo winnen we met 5-0 van Wilhelmina’08 en met 3-6 van FC Eindhoven, maar verliezen twee keer met 3-0 van RKVVO en met 1-5 van EFC. De top 6 is dan ook echt aan elkaar gewaagd. We moeten zondag op het knollenveld van Wilhelmina’08 vol aan de bak. Net als wijzelf, zijn zij bezig aan een sterke reeks en willen ze ook graag deelnemen aan de nacompetitie.”

Lekker
Ondanks de fysieke ongemakken, vindt Das het wel lekker dat het tot het einde spannend blijft. Vorig seizoen kwam Marvilde heel ver in het bekertoernooi, maar na de uitschakeling door Uno Animo, ging het seizoen als een nachtkaars uit. “Het is nu veel interessanter, om tot aan het einde mee te doen om de prijzen. En natuurlijk wil ik graag met een succesje afscheid nemen. Als we de nacompetitie halen, is alles mogelijk. Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben om serieus mee te doen om promotie en in de eerste klasse zou Marvilde zeker geen gek figuur slaan. Maar goed, laten we eerst maar eens winnen van Wilhelmina’08.”

En dit moet dan met pijnlijke enkels. “Ik heb in korte tijd mijn linker- en rechterenkelbanden gescheurd en dit blijft een zwak punt. Zoals gezegd, kan ik na een wedstrijd niet eens meer fatsoenlijk lopen en op dinsdag word ik uitgelachen als ik de kleedkamer kom binnen strompelen. Het is soms echt niet normaal! Natuurlijk ga ik het voetbal missen, maar ik ben nu eenmaal een speler alles doet om te winnen. Als ik dit niet meer kan opbrengen, is het beter om te stoppen. En dan? Wellicht ga ik tennissen. Met Freek Bakermans heb ik laatst een potje patel gespeeld. Dit is een mix van squash en tennis. Ook erg leuk. Ik blijf wel bezig, maar voetballen is binnenkort gedaan. Maximaal nog een wedstrijd of acht. Hoop ik…”


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Wedstrijd van de week

Nieuwsarchief Wedstrijd van de week

Danny Das ziet graag nog wat extra wedstrijden af…
(Door Willem Jan Schampers)
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Radio JND
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png