DVS - DEES: 1-2

DEES pakt terechte driepunter in Aalst

Na drie nederlagen op rij was het voor DEES weer eens tijd om punten te pakken. Dit moest dan gebeuren tegen DVS, waar voorgaand jaar twee keer van werd verloren. Het was tevens de eerste wedstrijd voor DEES dit seizoen op kunstgras.

In de eerste helft was DEES de iets bovenliggende partij. De grootste kansen waren ook voor DEES: Mitchell Toorop en Mitchell Smits (2x) wisten geen doel te treffen. Ook DVS wist enkele mogelijkheden te creëren, maar trof geen doel. Na 45 minuten stond het 0-0.

Net na rust was de eerst kans voor DEES wel raak. Invaller Floris Franssen kon alleen op de keeper van DVS af en schoot raak: 0-1. Vlak daarna maakte DVS gelijk, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens buitenspel. Twintig minuten na rust leek de wedstrijd te worden beslist door DEES door opnieuw een treffer van Floris Franssen: 0-2. DVS ging daarna alles of niets spelen. DVS kreeg hierdoor enkele mogelijkheden, maar zag ook Bart Dieker, Tijn Loeffen, Mitchell Smits en Kris Veldman namens DEES de wedstrijd niet beslissen. Ook de blauw-witten zagen een doelpunt van Mitchell Smits worden afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten voor tijd was de 0-3 alsnog in de maak. Mitchell Smits kreeg de bal in de vijf meter aangespeeld. In plaats van zelf te schieten, legde hij de bal af op Floris Franssen die op zijn beurt de bal nog door een verdediger zag worden weggehaald. Het leek een dure misser toen Wester Wester in de 89e minuut DVS nog naar de aansluitingstreffer schoot: 1-2. De thuisploeg had echter te weinig tijd om er nog meer uit te halen.