logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

26 mei 2019 | 3e klasse D

DBS - Wilhelmina Boys: 1-3


Deel dit bericht:


Wilhelmina Boys sluit seizoen op waardige wijze af op bezoek bij D.B.S. 

In de allerlaatste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen 2018/2019 heeft het vaandelteam van Wilhelmina Boys zich van haar beste kant laten zien. Voor het elftal van hoofdtrainer Toon van der Loo stond niets meer op het spel, een week eerder was door een overwinning op concurrent Wodan immers het klassebehoud gerealiseerd. Ondanks of wellicht dankzij die wetenschap speelden de tricolores onbevangen en legden zij een prima voetbalpartij op de mat. Tegenstander D.B.S. was daar de dupe van, voor hen had de onderlinge wedstrijd nog wel een belang, zij immers waren nog verwikkeld in de strijd om de laatste periodetitel, die de thuisploeg echter door de 3-1 nederlaag aan de neus voorbij zag gaan.

De basisopstelling van de bestenaren kende voor deze ontmoeting deels noodgedwongen enkele wijzigingen, Cas Kuipers en Leandro Rodrigues waren niet beschikbaar en de hoofdtrainer deed deze confrontatie ook geen beroep op zijn assistent Tom Franse. Hun plaatsen bij de aftrap van de wedstrijd werden ingenomen door Max Lodewijks, Bas van der Heijden en Rico Klokgieters. Op de reservebank waren er plaatsen ingeruimd voor Niek Ambaum, Mick Cras en Martijn de Greef.

In het voorjaarszonnetje zochten beide team direct vanaf de aftrap de aanval, wat niet alleen een leuke aantrekkelijke start van de wedstrijd opleverde, maar ook een aantal kleinere mogelijkheden voor beide doelen. Uit een van die mogelijkheden wisten de tricolores de score te openen, een vrije trap van Michael Koning werd uiterst licht beroerd door Yoran Bouwmans met als gevolg dat de bal in het doel van de Eindhovenaren belandde.

Enige tijd later kreeg aanvoerder Lars Kuys, die deze wedstrijd een positie in de voorhoede toebedeeld had gekregen, de bal aangespeeld in scoringspositie, maar hij zag zijn inzet, mede tot zijn eigen teleurstelling, aan de verkeerde kant van de doelpaal verdwijnen. Ook D.B.S. liet zich niet onbetuigd, maar keeper Rick Saes kon zich onderscheiden en wist zijn doel tot aan de pauze schoon te houden. Beide team zochten de thee op met een 0-1 tussenstand op het scorebord.

Na de pauze namen de tricolores het initiatief wat steviger in handen en creëerden ook enkele kansen. De eerste grote kans was voor Robbie Baeten, hij werd op maart bediend door Michael Koning maar zag zijn inzet over het doel van de tegenstander verdwijnen. Diezelfde Michael Koning kon even later toch een assist op zijn palmares bijschrijven, nu bracht hij Lars Kuys in stelling die er wel in slaagde de voorsprong te verdubbelen.

En diezelfde Lars Kuys was in het verloop van de tweede helft nogmaals doeltreffend, na prima doorzetten wist hij de goalie van D.B.S. met een schuiver in de hoek nogmaals te verschalken, daarmee de 0-3 stand op het scorebord brengend. De overwinning kwam, mede door goed ingrijpen van de eigen doelman, niet meer echt in gevaar, het feit dat D.B.S. kort voor tijd nog een eretreffer gegund werd, was louter voor de statistieken.

Met die verdiende overwinning sluiten de tricolores het moeilijke seizoen uiteindelijk toch nog positief af met de negende plaats in de eindrangschikking. Het seizoen brengt Wilhelmina Boys gelukkig geen extra wedstrijden in de nacompetitie, het zomerreces kan voor de bestenaren van start gaan, over enkele maanden staat het nieuwe seizoen weer voor de deur.

Opstelling Wilhelmina Boys :Rick Saes, Koen Leijtens, Max Lodewijks, Lars Kuys, Bas van der Heijden, Mike Smit, Walid Maruan (Mick Cras), Robbie Baeten, Michael Koning, Rico Klokgieters (Niek Ambaum), Yoran Bouwmans (Martijn de Greef)

 


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png