logoclaesensvanderijtuitg(01).jpg
bannerbandenservice8(uitghometop1).png
Banneruitgelichthoeveland1.jpg
logobasemanstophome.jpg
van-t-hooftuitg..jpg
spittersuitg.1.jpg
Image layer Slide thumbnail

Competitieprogramma 1e t/m 5e klasse bekend. Volledig programma online

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Wedstrijdschema poulefase Districtsbeker 1e t/m 5e klasse

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Transferlijst seizoen 2019-2020

LEES MEER

Image layer Slide thumbnail

Jouw vereniging ook in Adidas of Nike?

LEES MEER

W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Ad Borrenbergs
Blatter Legal
MCB Direct
Hypotheekvisie
sanidump
W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Lamers Van de Wijdeven
van'thooftvanrosmalen
Borrenbergs
spitters.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannermaasmakelaars.jpg
logomcbdirect1.jpg
Ad Borrenbergs
vdl.jpg
Blatter Legal
bannersanidump.png
basemans.jpg
hypotheekvisie.jpg
claessensvdrijt.jpg
sporthalhoeveland.jpg

14 januari 2019 | - Column 

Column Thieu Vlemmix: 'UNA krijgt flinke opdoffer'


Deel dit bericht:


Valse herstart competitie voor UNA tegen EVV (0-3).

(door Thieu Vlemmix) In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen EVV is er weinig tot niets dat duidt op een naderende wanprestatie van UNA. Tussen Kerst en Oud en Nieuw is er de geslaagde IQNA Quiz bij in de kantine. De editie 2018, met maar liefst 60 deelnemers en onder leiding van de intussen befaamde quizmasters Oscar Vergeer en John Soetens, wordt een verrassende triomf voor Mart Senders en Yoran Bruurs (foto), vóór de bekende podiumbezoekers John en Max van den Akker (2e) en het duo Niek van Boekel/Tommy Boogers. Verder, de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Peter Smetsers op zondag 6 januari met o.a. een rake opmerking over UNA 2. Dit team zal volgens de preses zodanig opgetuigd moeten worden dat ’t in de toekomst weer bestand is tegen de lokroep van de regio. En daarnaast ging UNA 1 er een weekendje tussenuit en ook dat lijkt een goeie prestatie niet in de weg te staan. Want, zoals coach Jeroen van Bezouwen het zegt: “we zijn met de ploeg net terug van een heerlijk teamweekend”.

De winterstop zit er dus voor de spelers van Uitspanning Na Arbeid op. Ze hebben er intussen al weer enig labeur in de vorm van training en vriendschappelijk voetbal (thuis tegen Nuenen, rust 4-0 en eind 5-2) op zitten. Met het duel UNA-EVV op de rol, neemt vooraf de spanning ras toe. In Friesland zouden ze zeggen ‘it giet oan’. Terwijl TEC, één van UNA’s grootste concurrenten bovenin, zich in de stille periode opnieuw heeft versterkt – nu met spelers van Tweede Divisionist Lienden – houdt men zich in Zeelst koest. Ook UNA begroet overigens een soort van nieuwelingen. Sommige spelers die langdurig uit zijn running geweest  sluiten weer aan. Anderen zijn op komst. Beginnen we met ‘de plussen’. Bassou Boulghalgh kan van de blessurelijst worden afgestreept, wat ook geldt voor Louis Ben Jagt. De twee afjagers en huidige nummers 1 en 2 in het klassement om de Eliënscup zijn dus weer paraat. Plus is ook, dat Rob van Boekel en broer Niek terug zijn in de wei.

Pieter-Jan Scheerlinck is een recent blessuregeval. De aanvoerder trainde afgelopen donderdag nog niet mee, maar is volgende week gelukkig weer van de partij. Ook een teleurstelling is de onduidelijkheid over de precieze status van topschutter Mart van de Gevel (speelde dit seizoen nog niet); hij traint wel mee. Samengevat: Meer plussen toch dan minnen en al met al een selectie die nog wat steviger in de voetbalschoenen lijkt te staan.

Pais en vree?
Alles lijkt voor de buitenwacht dus pais en vree na de commotie van het naderend vertrek van de trainer aan het seizoenseinde. Dat lijkt zo, maar toch  gaat het heel erg mis. Het spel van UNA oogt deze middag als het weer. Traag en besluiteloos beweegt de thuisploeg zich over het natte kunstgras. Dat van de Limburgse tegenstander daarentegen is gegroepeerd, snel in de omschakeling en – vooral met Shaquile Simons en Siem van Dijck - beweeglijk voorin. Bij UNA dus niets van dat alles. Als je daar dan de cijfers eens langs legt van beide teams: EVV, een zeer bescheiden 13e positie op de ranglijst, UNA samen met TEC fier bovenaan. EVV scoorde 14 goals en UNA 40. UNA heeft 34 punten en EVV 14! Cijfers zeggen dikwijls veel, in dit geval blijkt er op het veld echter sprake van de omgekeerde wereld. Halverwege hebben de bezoekers tweemaal (Siem van Dijck en Jordi Deelen) het net gevonden uit minstens vijf uitstekende mogelijkheden. Een onthutsend zwak UNA daarentegen, schept niets.

Na de pauze wordt het er nauwelijks beter op. UNA zet wel wat meer druk tegen een nu wel verdedigend EVV. Verder dan een (wegens hands) afgekeurde goal van Brian Boogers, na de eerste - en uiteindelijk enige - mooie aanval van de wedstrijd, komt UNA niet. De bezoekers doen er via invaller Omar Ramadani nog wel eentje bij, maar dat hadden er evengoed drie kunnen zijn. Al met al komt UNA met deze 0-3 nog goed weg en dat geeft te denken


©2019 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Reageren?

 Geef uw mening 

Voor de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie onze Privacy Statement.


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Of reageer via Facebook
Eerdere reacties

Overige Columns

Nieuwsarchief Column 


W&E van Kasteren
Accres uitzendbureau
Blatter Legal
Ad Borrenbergs
Sportshowroom
bannervdl.jpg
logomcbdirect1.jpg
logoborrenbergs)nw)1.png
bannerhypotheekvisie.jpg
bannerbandenservice8(home).png
bannerspitters.jpg
Lamers Van de Wijdeven
bannerbasemans.jpg
claessensvdrijt.jpg
bannererbeekeukens(170).jpg
bannermaasmakelaars.jpg
bannersporthalhoeveland.jpg
bannerde-bengel.png
bannerstadpaviljoen(art).png
Van Mossel
bannersanidump(home).png
bannervan-t-hooft(home)nieuw.png