Casteren - Rood wit'67: 2-1

Casteren slaat toe in slotfase

In de laatste 20 minuten van het duel met Rood-Wit ’67 draait Casteren een achterstand om in een overwinning. De hectische eindfase maakte nog iets goed van de verder heel povere partij voetbal.

In de beginfase van het duel begon Casteren stormachtig en dat leverde meteen twee open kansen op voor Willem van Rijthoven en Pim Smolders (beiden vonden de keeper van Rood-Wit ’67 op hun weg). Buiten een vrije trap van Bert Eerdekens van Rood-Wit, die net naast ging, ging de eerste helft zonder verdere hoogtepunten voorbij.

Ondanks het gure weer buiten was de scheidrechter een liefhebber van een korte pauze waardoor de spelers weer snel terug op het veld stonden. Beide teams hadden veel moeite gevaarlijk te worden maar de gasten uit Budel-Dorplein drongen toch net iets meer aan. Het was dus ook niet vreemd dat juist Rood-wit de score opende door middel van een door de muur van Casteren van richting veranderde vrije trap van Jordi van Leeuwen. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan want de thuisploeg was niet in staat een goede aanval op te zetten. Plots vond Casteren wel een gaatje in de verdediging van de tegenstander en kon Diel Pasmans met een mooie boogbal over de doelman de 1-1 aantekenen. Casteren werd hierdoor wakker geschud en een kleine opleving in het spel van Casteren zorgde voor de beslissing in de wedstrijd toen een mooi opgezette aanval enkel door een overtreding gestopt kon worden. De bal lag op 25 meter afstand van het doel en 3 man bekommerden zich erom. Pim Smolders schoot uiteindelijk over de muur onderkant lat prachtig binnen. Rood-Wit drong nog aan maar Casteren hield het doel schoon met een 2-1 overwinning tot gevolg.